Resurseumane_Olt

Just another WordPress.com weblog

Metodologie miscarea personalului didactic 2011-2012

Metodologie miscarea personalului didactic 2011-2012

Reclame

Noiembrie 16, 2010 - Posted by |

351 comentarii »

 1. sunt suplinitoare necalificata de 3 ani d zile vara am fost in somaj .in fiecare an toamna cand luam decizie si ma angajam ma duceam cu actele si mi intrerupeam somajul.vara cand expira decizia angajarea iar ma duceam si iar introduceam somajul.anul asta am fost la o alta gradinita angajata. din cele 59 zile de Concediu de odihna la care aveam dreptul…am fost trecuta in toate vacantele in concediu dar si asa tot mi au mai ramas 31 zile de concediu .cum iau eu banii pe ele? adica sigur o sa i iau dar daca eu nu mai sunt angajata ptru ca pe 22 iunie mi se expira angajarea conform deciziei.eu cum sunt in concediu>?
  somajul cand am dreptul sa l bag?.in cartea d munca sau contractul d munca mie cum imi apare …cand imi inceteaza activitatea?
  R: Încadrată până la 22 iunie, iar în șomaj din 25 iunie.

  Comentariu de crisa | Iunie 22, 2012 | Răspunde

 2. permiteti-mi sa va adresez o intrebare .Sunt prof. pentru invatamantul prescolar,titular la o gradinita de stat si beneficiez de gradatie de merit din 2011..Intrebarea mea este: in cazul in care ma detasez la o gradinita particulara la una de stat pentru 1 an..cand revin gradatia mai este valabila?Va multumesc!

  Comentariu de Balan D. | Aprilie 27, 2012 | Răspunde

 3. Buna ziua..in cazul invatamantului special proba scrisa se da la aceeasi materie….psihopedagogie speciala….posturile scoase la concurs pot fi de profesor de psihopedagogie speciala, logoped, psihopedagog, itinerant……inspectiile la clasa se tin pentru postul pe care vrei sa il ocupi chiar daca de exemplu esti profesor psihopedagog si vrei sa ocupi unul de logoped?….sau in functie de media finala se alege postul dorit ….pana acum cel putin , asa era… rog o lamurire daca se poate …va multumesc

  Comentariu de andrada | Aprilie 21, 2012 | Răspunde

 4. Buna ziua !
  As avea o intrebare : daca la un centru de concurs nu s-au inscris candidati , ce se intampla cu posturile care oricum trebuie ocupate din toamna ( posturi rezervate sau cu viabilitate de 1 an ) ? Poate veni cineva prin detasare sau se poate ocupa de un pensionar ?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  Comentariu de Barau Niculina | Aprilie 19, 2012 | Răspunde

 5. in anul 2010 am dat examen pentru invatatori si am luat 7.60 dar nu erau posturi si am stat acasa.avand dubla specializare in 2011 am decis sa dau examen ca educatoare si am luat 6.40 astfel am luat post de educatoare.dar anul asta se restrange si vreau sa profesez ca invatatoare cu nota din 2010 suplinitoare.se poate si fara examen?va multumesc.

  Comentariu de alina dragomir | Aprilie 9, 2012 | Răspunde

 6. Buna ziua!Sunt titulara la o gradinita din Bucuresti iar anul acesta am lucrat pe detasare la o gradinita de la mine din judet ca suplinitor.Am inteles ca se acorda continuitati la suplinitori!Se poate acorda si la titulari?Daca nu ca sa ma inscriu la examen din nou trebuie sa renunt la titularizarea de la Bucuresti?Va multumesc anticipat!

  Comentariu de resurseumaneolt | Aprilie 8, 2012 | Răspunde

 7. 5,,.La o unitate de invatamant ( gradinita) au fost reduse 4 posturi didactice ( printre care si directoarea). Dupa sesiunea de rezolvare a reducerilor, fiecare luandu-si post pe unde a gasit, directoarea ( care si-a luat post de prof. in cabinet psihopedagogic la o alta gradinita ) a dat un post vacant pentru concurs. Este normal, in situatia de mai sus ?Conform metodologiei ( art 49, pct. 6 ) una din cele 4 ar trebui sa se intoarca la post, nu sa se scoata postul la concurs.,,
  R: Aşa este normal şi legal. Directorul unităţii de învăţământ răspunde.
  Raspunsul nu este clar : se respecta metodologia Miscarii pers. didactic si se intoarce una din cele 4 la post, sau este corect ca postul sa se dea la concurs /( aici trebuie sa mentionez ca de fapt acest post nici nu este mentionat undeva, postul scos la concurs este unul rezervat CCC )
  b )Dar daca acest post nu este scos de director ( motivand ca daca nu vor fi copii il reduce in toamna ? Este legal ca un post pe care a fost o detasata sa nu apara la concurs ? Sa se piarda asa….
  Multumesc pentru raspuns .

  Comentariu de Milos Georgeta | Aprilie 7, 2012 | Răspunde

 8. Sunt educatoare,in ianuarie scoala de care apartine gradinita unde lucrez a redus un post fara sa ceara recenzarea copiilor.acum in aprilie am demonstrat ca sunt copii suficienti pentru a ramane postul in continuare,eu intre timp am fost trecuta trecuta prin transfer la clasa zero.Intrebarea mea este urmatoarea pot sa ma intorc pe postul de educatoare in conditiile descrise mai sus,ba mai mult la concurs ,stupoare, este scos liber un post de educatoare,adica postul meu pe care il vreau inapoi.Va multumesc si astept raspuns cu maxim interes.
  R: Aveţi tot dreptul să vă întoarceţi la post.

  Comentariu de criss maria | Aprilie 5, 2012 | Răspunde

  • dupa vechea lege stiu ca daca postul aparea pana la 1 septembrie , te puteai intoarce pe postul de pe care ai plecat prin transfer, in cazul acesta va scoate clasa zero(pregatitoare la concurs) care cred ca are o viabilitate de 5 ani

   Comentariu de adriana | Aprilie 19, 2012 | Răspunde

 9. Buna ziua!
  Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari:
  Am absolvit facultatea in anul 2009. Am sustinut examen de titularizare, am luat peste 5 si am obtinut suplinire pe 12 ore. In 2010-2011 am avut norma intreaga si anul acesta la fel. M-am inscris la examenul de definitivat, dar in ianuarie m-am operat de hernie de disc si sunt in concediu.
  1.Daca nu sustin examenul de definitivat anul acesta, daca obtin un post, trebuie sa fac stagiatura pentru a ma inscrie la definitivat anul urmator?
  2.Daca am nota peste 5 la examenul de titularizare in 2010 (in 2011 nu am sustinut examen) pot sa particip la suplinire cu aceasta nota sau trebuie sa dau examen in scoala?
  Multumesc! Multa sanatate! Paste fericit!

  Comentariu de Terci Ileana | Aprilie 5, 2012 | Răspunde

 10. buna ziua
  !Am participat la concursurile din 2009 si 2010 la titularizare si am luat peste 6.Acum sunt educatoare suplinitoare calificata la o gradinita dar postul meu dispare din cauza clasei 0.Postul pentru clasa 0 nu e scos nici la titularizare si nici la suplinire!
  As putea sa iau continuitate pe baza notei din 2010 pe un alt post decat pe cel care l-am ocupat!!!Mi-as depune si pentru titularizare dar nu am nici un post in apropiere…Ce sa fac????Ajutor
  Va multumesc
  R: Continuitate nu.

  Comentariu de Lumi | Aprilie 3, 2012 | Răspunde

 11. Buna ziua. Pentru examenul de ocupare a unui post se face inspectie la clasa. Nu inteleg la care clasa: la cea la care predau in prezent sau la o clasa de la scoala la care doresc sa ocup un post.
  Poate ma lamureste cineva. Va multumesc.
  R: La şcoala unde doriţi să ocupaţi postul(centrul de concurs unde depuneţi dosarul).

  Comentariu de Amalia | Aprilie 2, 2012 | Răspunde

 12. Buna ziua!Sunt educatoare titular in Mun Bucuresti.As vrea sa stiu daca ma pot transfera prin concurs in judetul Olt,sau trebuie neaparat sa renunt la titulatura?
  R: Nu trebuie să renunţaţi la titulatură.

  Comentariu de mona | Aprilie 1, 2012 | Răspunde

 13. La o unitate de invatamant ( gradinita) au fost reduse 4 posturi didactice ( printre care si directoarea). Dupa sesiunea de rezolvare a reducerilor, fiecare luandu-si post pe unde a gasit, directoarea ( care si-a luat post de prof. in cabinet psihopedagogic la o alta gradinita ) a dat un post vacant pentru concurs. Este normal, in situatia de mai sus ?Conform metodologiei ( art 49, pct. 6 ) una din cele 4 ar trebui sa se intoarca la post, nu sa se scoata postul la concurs.
  R: Aşa este normal şi legal. Directorul unităţii de învăţământ răspunde.

  Comentariu de Milos Georgeta | Martie 31, 2012 | Răspunde

 14. buna ziua,in vara sustin examenul de definitivat specializarea industrie alimentara,am avut cele 2 inspectii la clasa
  intrebarea mea este:pot echivala o inspectie pt titularizare?
  va multumesc
  R: Nu.

  Comentariu de emi | Martie 26, 2012 | Răspunde

 15. Buna seara.am participat in 2009 la titularizare obtinand madia 7.30.postul este compus din 2 licee ,jumatate norma cu catedra rezervata iar cealalta cu 9 ore libere. Ma pot titulariza pe catedra cu cele 9 ore existand in liceu si resul pana la 18 ore. va multumesc
  R: Nu.

  Comentariu de madalina | Martie 25, 2012 | Răspunde

 16. Va deranjez cu o intrebare: nota de anul acesta de la definitivat poate echivala nota de la titularizare 2012?respectiv, pot concura la probele practice de inspectie la clasa cu nota de la inspectiile pentru definitivat?
  R: Nu.

  Comentariu de vlad | Martie 19, 2012 | Răspunde

 17. Pentru obtinerea titularizarii in baza datelor de mai jos, la dosar ce acte cereri trebuiesc intocmite?

  Monitorul Oficial al Romaniei Partea I , Nr. 758 bis /27.X.2011
  L E G E A educației național
  ORDIN Nr. 3157 din 31 ianuarie 2012
  Capitolul IV Articolul 62 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „ART. 62
  Cadrele didactice netitulare calificate, încadrate în învăţământul preuniversitar
  prin suplinire, în anul şcolar 2011 – 2012, care au participat la concursul naţional
  unic de titularizare în ultimii 3 ani, anteriori intrării în vigoare a Legii nr. 1/2011,
  cu modificările şi completările ulterioare, care au obţinut cel puţin nota 7 (şapte) şi
  au ocupat un post didactic/o catedră devin titulare ale unităţii de învăţământ
  respective, în condiţiile în care postul didactic/catedra nu a fost ocupat/ocupată în
  etapa de soluţionare a restrângerilor de activitate, dacă sunt îndeplinite cumulativ
  următoarele condiţii generale:
  a) se certifică viabilitatea postului/catedrei;
  b) consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ respective este de acord.”
  R: Sunt specificate în cerere.

  Comentariu de mihaela | Martie 19, 2012 | Răspunde

 18. Am si eu o intrebare : daca esti profesor in cabinet psihopedagogic cu postul intr-o unitate de invatamant prescolar, poti sa obtii detasare in interesul invatamntului pentru functia de DIRECTOR, dar la o alta gradinita decat la cea la care ai postul ?
  R: Da.

  Comentariu de Milos Georgeta | Martie 6, 2012 | Răspunde

 19. buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine….eu cu facultatea de Drept pot sa predau doar cultura civica ,si in judetul meu nu prea sunt ore de cultura civica ,si am facut doar niv 1,si am inteles ca pot preda si educatie antreprenoriala la liceu sar fara nivelul 2 nu pot preda.ce ma invatati sa fac ca sa mi completez catedra?va multumesc
  R: Continuarea studiilor.

  Comentariu de Andrei | Martie 4, 2012 | Răspunde

 20. titularul a intrat in ccc,directoarea a dat patru ore unei suplinitoare din scoala,desi aceasta avea catedra completa,si au mai ramas 14 ore.de la ISJ mi-au dat mie acele ore,iar acum directoarea nu vrea sa imi completeze catedra desi sunt ore in scoala,date peste norma.Este corect ca directoarea sa imparta catedra titularului,si sa comunice la ISJ doar 14 ore? Eu ce fac in aceste conditii?
  R: Vă adresaţi ISJ.

  Comentariu de constantin cristian | Februarie 29, 2012 | Răspunde

 21. buna seara! imi puteti spune, va rog, cum se procedeaza in cazul detasarii in interesul invatamantului dupa noua lege? care ar fi etapele acestei detasari?va multumesc.

  Comentariu de florib | Februarie 27, 2012 | Răspunde

 22. Buna ziua! Am citit metodologia 2012-2013 si am inteles ca pe langa inspectia la clasa, se mai da in 2 august un examen scris din „didactica specialitatii”.Mentionez ca sunt profesora de limba engleza, si prin didactica specialitatii, eu am inteles ca trebuie sa invatam metodica limbii engleza, unde sunt mentionate printre altele metodele si tehnicile noi de preare-invatare. Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu daca trebuie sa invatam si din literatura si gramatica limbii engleze. Si ce programa trebuie sa consultam? Cea de anul trecut? Si sa ne axam doar pe subiectele mentionate la partea de metodica? (ex: Teorii ale unvatarii, Invatarea centrata pe elev etc.) Va multumesc anticipat!

  Comentariu de Mary | Februarie 27, 2012 | Răspunde

 23. Buna ziua!
  Recunosc, ca nu prea imi vine sa cred ca de la toamna vom merge la posturile noastre de la sute de kilometri , asa ca mai intreb , cu riscul de a fi enervanta, sau ” grea de cap”, DETASARE IN INTERESUL INVATAMANTULUI SE MAI FACE?
  Am inteles ca un anume articol din codul muncii ne da voie sa ne detasam daca sotul \ sotia ,a fost mutat cu locul de munca.
  Daca stiti mai multe astept lamuriri. MA AGAT CA INECATUL DE UN FIR DE PAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  MII DE MULTUMIRI !

  Comentariu de Karina | Februarie 25, 2012 | Răspunde

 24. Buna ziua,
  Sotia mea ar trebui sa se pensioneze in mai 2012, pentru limita de varsta. Fiind profesor gradul I mai poate prelungi activitatea cu inca un an.
  Va multumesc.
  R: Nu.

  Comentariu de Astrahan Liviu | Februarie 24, 2012 | Răspunde

 25. Buna seara!
  Sunt invatatoare titular si am optat pentru un an de concediu crestere copil, Daca ma intorc mai devreme la serviciu,pana implineste copilul un an voi beneficia de cei 500 la salariu.Pot sa ma intorc in mai daca decizia de concediu e pana in august?
  Suplinitoarea care este in locul meu va pleca chiar daca are contract pana in august?
  R: Pleacă, aşa că mai gândiţi-vă.

  Comentariu de maria | Februarie 23, 2012 | Răspunde

 26. Buna ziua!Dupa rezolvarea unei restrangeri la cerere pentru un post de invatator, de la o scoala din mediul rural, la o scoala din mediul urban, invatatoarea este obligata sa se reintoarca la post daca acesta se reinfiinteaza de la 01.09.2012?Mentionez ca ea vrea sa ramana in oras.Metodologia spune ca titularul revine in scoala, dar nu ca este obligatoriu…
  R: Este obligatoriu.

  Comentariu de diana | Februarie 23, 2012 | Răspunde

 27. Buna ziua. sunt profesor inv. prescolar titular, cu dubla specializare(invatatori-educatoare) si as dori sa trec , in cadrul scolii, pe un post vacant de invatatoare. Care este modalitatea? Prin proiectu de incadrare sau prin decizia CA?
  R: Proiectul de încadrare.

  Comentariu de Feraru Lenuta | Februarie 22, 2012 | Răspunde

 28. OOOOOOOOOOOF!!!!! in fine, da-l incolo…Deci vreau sa stiu si eu, suntem in 22 feb. 2012. Mai exista detasare in intereseul invatamantului? Am clasa I anul acesta, si este posibil ca invatatoarea din concediu sa nu vina nici la anul. Am dreptul la detasare in interes? Daca, da, in ce perioada se depun dosarele si cand se solutioneaza? Multumessssssssssssssssssc!
  R: Există detaşareîn interesul învăţământului pentru ocuparea funcţiilor de conducere.

  Comentariu de Aydyn77 | Februarie 22, 2012 | Răspunde

 29. Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri:
  Sunt in concediu pentru cresterea copilului, iar din septembrie 2012 vreau sa ma intorc la scoala. Pot participa la concursul de titularizare? Sunt titulara pe postul meu, dar as vrea sa particip la concurs pentru alt post.(sunt invatatoare)
  Pentru concursul de titularizare se da si proba practica? Daca da, unde? Eu daca sunt in concediu, nu am clasa mea.Sau se face o lista cu optiunile pe care le ai privind posturile vacante si se da proba practica la scola pt care ai optat?
  Unde si in ce conditii se fac cursurile pentru clasa pregatitoare?
  Va multumesc.

  Comentariu de Victoria Isbiceanu | Februarie 22, 2012 | Răspunde

 30. buna ziua!sunt profesr titualr pe o catedra de limba engleza in judetul Braila si as vrea sa ma transfer in judetul Arges din motive personale. cum voi putea face acest lucru?va trebui sa particip la un exemn scris sau mai exista si alt tip de examen-o lectie deschisa la clasa. mentionez ca momentan sunt in concediu de crestere si ingrijire copil care va dura pana in Februarie, 2013.

  si a doua intrebare- daca nu iau acest examen in iunie, iulie cand se presupune ca il voi sustine, voi putea intra in somaj din Februarie 2013 pana in Iunie cand se va da alt examen deoarece eu nu voi mai putea munci in judetul Braila?>
  va rog sa ma ajutati cu un raspuns. va multumesc!

  Comentariu de Andreea Stancila | Februarie 21, 2012 | Răspunde

 31. Buna ziua,
  Sunt profesor suplinitor calificat (logoped cu specializarea in psihologie) in judetul Suceava. Am dat examen de titularizare in iul 2010 si am luat 7,75. Anul 2010-2011 am avut catedra completa pe un post netitularizabil – rezervat (al unei d-ne inspector). Anul 2011-2012 am primit continuitate, dar pe catedra incompleta (Mi s-au luat 2 ore pe saptamana din norma de catre titularul postului, care e obligat sa revina la catedra dupa noua lege a invatamantului). Intrebarile mele sunt:

  1. Pot obtine, dupa legea invatamantului in vigoare, continuitate pe post incomplet, asa cum am obtinut anul trecut?

  2. De cine depinde aceasta decizie: inspectorat, director de unitate etc.? Si care ar fi criteriile pentru acordarea/neacordarea continuitatii pe un pos incomplet? (cu referire la lege, daca se poate, pentru a fi „inarmata” in caz ca va trebui sa imi reclam drepturi uzurpate).

  3. As dori ca anul urmator, 2012-2013, sa ma inscriu la sustinerea examenului de definitivat. Exista vreo problema daca am avut postul incomplet? Mai pot sa ma inscriu la definitivat?(fiindca , daca nu obtin continuitatea, nu stiu daca voi reusi sa mai raman in invatamant si, astfel, as pierde ocazia de a ma intoarce daca nu obtin definitivatul).

  Va multumesc anticipat!
  O zi frumoasa!

  Comentariu de Alexandra Miscov | Februarie 21, 2012 | Răspunde

 32. Sunt titulara in invatamant,pe postul de invatator de sprijin,si as dori sa trec in invatamantul de masa.Se mai poate,si daca da in ce perioada?Precizez ca nu doresc sa pierd titularizarea.Multumesc.

  Comentariu de andreea | Februarie 21, 2012 | Răspunde

 33. Buna ziua!
  Va rog, lamuriti-ma, exista vreo diferenta intre titulatura obtinuta prin solutionarea restrangerii de activitate fata de cea obtinuta prin concurs la nivelul unitatii de invatamant?
  Concret, anul acesta am intrat in restrangere de activitate de la o scoala de pe postul de invatatoare si doresc sa iau un post tot de invatatoare, la o alta scoala, post aflat pe lista de posturi vacane cu viabilitate de peste patru ani. Daca nu-l iau la restrangere, acest post va fi luat de altcineva, deci nu va ajunge la concurs. E vreo problema, nu voi fi titulara uniatii respective, voi fi in vreun eventual pericol referitor la titulatura?
  Multumesc mult!

  Comentariu de carmen | Februarie 20, 2012 | Răspunde

 34. Buna seara,
  Sunt titulara pe post de invatator de sprijin si as vrea sa ma transfer pe post de invatator in cadrul aceleasi unitati. Inspectoratul din judetul meu mi-a spus ca nu se poate deoarece nu mai exista notiunea de pretransfer, dar am observat in postarile anterioare ale unor colegi care se afla intr-o situatie asemanatoare ca ar fi fost posibil acest transfer la realizarea proiectului de incadrare. S-ar putea face astfel transferul?

  Comentariu de Denisa | Februarie 19, 2012 | Răspunde

 35. buna ziua,
  am si eu o intrebare: directoarea scolii unde predau eu nu vrea sa dea postul titularizabil, care sunt conditiile pt ca un post sa fie viabil 4 ani?
  ms mult

  Comentariu de tomita | Februarie 19, 2012 | Răspunde

  • Sunt situatii in care, datorita migratiei elevilor (a familiilor acestora), viabilitatea initial declarata a unui post se modifica.

   Catedrele didactice vacante titularizabile pentru concurs se propun de către comisia de mobilitate a personalului didactic spre aprobare consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, din catedrelor didactice vacante cu viabilitate de cel puţin 4 ani, în funcţie de: evoluţia demografică, planurile de şcolarizare, dinamica resurselor umane, politicile de personal şi evoluţia planurilor de învăţământ.

   In cazul in care desi postul are viabilitate pe 4 ani , in functie de evolutia demografica din zona respectiva sa nu se mai realizeze numarul de grupe / clase s intrati in restrangere de activitate.

   Raspunzator pentru intocmirea planului de scolarizare la nivelul unitatii de invatamant este directorul.

   In functie de analiza acestuia, ISJ-ul aproba sau nu vacantarea catedrelor pentru examenul de titularizare.

   Comentariu de Ana Maria Ungur | Februarie 26, 2012 | Răspunde

 36. Buna seara,

  Sunt prof.titular de lb.franceza si sunt nevoita sa particip din nou la examenul de titularizare la nivel de scoala care se va da in august.Deoarece vreau sa schimb judetul din motive subiective si dat fiind faptul ca nu mai pot sa ma transfer nicidecum,am o mare nelamurire:
  1.fiind titulara a sistemului,trebuie sa mai sustin acea inspectie speciala la clasa?(in februarie curent am dat colocviul) Si daca nu,cum se va calcula media ?
  2.presupunand ca obtin la scris nota 7,pot sa iau un post care are viabilitate numai 3 ani? Trebuie neaparat ca viabilitatea sa fie de 4 ani pt a te titulariza pe perioada nedeterminata?
  Iar dupa 3 ani trebuie sa dau concurs din nou?

  Va multumesc frumos!
  O seara cat mai calda si linistita!

  Comentariu de Veronica | Februarie 18, 2012 | Răspunde

 37. Buna ziua,
  Sunt titulara la o scoala speciala din Bucuresti pe postul psihopedagogie speciala si doresc sa ma transfer in cadrul aceleasi scoli pe un post de profesor psihopedagog (am specializarea necesara – psiholog). Intrebarea este daca se poate si cum?
  Multumesc
  R: La aprobarea proiectului de încadrare.

  Comentariu de Ciupitu Nicoleta | Februarie 15, 2012 | Răspunde

 38. Intregirea normei s-a facut in judetul olt doar la nivel de localitate??

  Comentariu de popescu | Februarie 13, 2012 | Răspunde

 39. Buna ziua. Sunt titulara pe un post de limba engleza intr-un liceu cu inca alte 3 posturi de limba engleza, ocupate toate de titulari. Momentan sunt in concediu crestere copil si as vrea sa-mi spuneti daca pot intra la restrangere chiar daca ma aflu in concediu crestere copil. Va multumesc
  R: Numai dacă solicitaţi.

  Comentariu de Gina | Februarie 13, 2012 | Răspunde

 40. Buna ziua !
  Ati raspuns unei doamne ca se poate transfera prin concurs, va rog daca puteti da mai multe informatii. Sunt titulara in Bucuresti pe un post de educatoare si as dori sa ma transfer in apropiere de Corabia , pe un post de educatoare sau invatatoare.
  Este dreptul nostru sa ne apropiem de domiciliu, avem copii si soti care nu isi pot parasi locul de munca.
  De ce doar in invatamant se refuza sau mai bine zis SE INCALCA acest drept al omului?
  Chiar nu se mai poate face nimic???
  R: Dacă există post publicat şi viabil cel puţin 4 ani în zona Corabia, îl puteţi ocupa numai prin concurs. Nu mai există pretransferul la cerere.

  Comentariu de Karina | Februarie 11, 2012 | Răspunde

 41. Buna ziua,
  Sunt titulara pe post de maistru instructor;in urma restrangerii de activitate am fost detasata in interesul invatamantului la o alta scoala.Va rog sa-mi spunuti daca ma pot transfera pe un post de inginer(sunt absolventa cu diplomă ai ciclului I de studii universitare de licenţă )
  Multumesc
  R: Numai pentru soluţionarea restrângerii de activitate.

  Comentariu de dana | Februarie 11, 2012 | Răspunde

 42. Buna ziua!
  Sunt titulara in Bucuresti,iar anul acesta sunt detasata la cerere pe un post din judetul meu de resedinta.Imi puteti spune va rog frumos cum pot ramane pe acest post pe care sunt detasata anul acesta si anul urmator.Se mai fac detasari anul acesta?Pot ramane pe continuitate la detasare?
  Va multumesc!
  R: Nu mai există detaşarea la cerere.

  Comentariu de resurseumaneolt | Februarie 11, 2012 | Răspunde

 43. BUNA ZIUA!
  SUNT TITULARA LA CEVA KM DE ORASUL DE DOMICILIU SI AS VREA SA-MI IAU CONCEDIU FARA PLATA UN AN ACOLO UNDE SUNT IN PREZENT .SA DAU CONCURS SI SA OBTIN POST DE SUPLINIRE MAI APROAPE DE CASA…SE POATE???
  R: Da.

  Comentariu de VIOLETA | Februarie 10, 2012 | Răspunde

 44. Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarelw intrebari: Sunt educatoare la o gradinita pe un post rezervat. Am dat examen de titularizare in 2009 si am obtinut nota 7.20 nu am primit un post titular cu aceasta nota. In 2010 am obtinut nota 3,90 la examen de titularizare. In cadrul gradinitei este un post vacant care este ocupata de o colega ca suplinitor care a scris la titularizare 2011 7,10. Pot sa cer titularizarea mea conf. LEN art. 254.cu nota obtinuta in 2009 sau nu mai e valabil aceasta nota pentru ca in 2010 am obtinut 3,90, pe acel post vacant? Cine are prioritate? Eu cu nota 2009- 7.20 sau colega care este pe postul vacant cu nota 2011 – 7.10
  Va multumesc!
  R: Nota sub 5 vă anulează dreptul de a ocupa un post.

  Comentariu de Jozsef | Februarie 8, 2012 | Răspunde

 45. Buna! As dori sa aflu daca as putea sa predau lb engleza la gradinita chiar daca nu am modul psihopedagogic? Am terminat relatii internationale si studii europene,masterat administratie publica. Iubesc foarte mult copii si as vrea sa ii invat engleza,mai ales ca nu au un profesor calificat la gradinita respectiva.
  R: Ca suplinitor necalificat.

  Comentariu de roxana sm | Februarie 8, 2012 | Răspunde

 46. Cand afiseaza unitatile de invatamant lista posturilor vacante/ rezervate la avizerul scolii? Imediat dupa avizare sau in data de 15 februarie odata cu afisarea la ISJ? Multumesc

  Comentariu de lavinia blaga | Februarie 4, 2012 | Răspunde

 47. buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca se mai pot face schimburi de posturi conform noii legi a educatiei. Va multumesc
  R: Nu.

  Comentariu de florib | Februarie 4, 2012 | Răspunde

 48. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac transfer de la o scoala la tara unde sunt titulara de 14 ani, la una in orasul apropiat motivul fiind ca am casa in acel oras.
  R: Transferul se face numai pentru restrângere de activitate.

  Comentariu de iuliana | Ianuarie 31, 2012 | Răspunde

 49. Buna ziua Sunt profesor asociat la o scoala .Pot solicita aviz pentru continuitate?orele fiind vacante.Multumesc
  R: Nu.

  Comentariu de Elena | Ianuarie 31, 2012 | Răspunde

 50. Pe27 ian.2012 s-a dat examen de suplinire pe catedre vacante in inv. in Bucuresti.La
  catedrele de lb engleza,unele erau rezervate iar in dreptul catedrei de la sc.28 nu era trecut nimic.Fiica mea a
  dat examen si a luat 9,50(la titularizare a luat 7 si a fost repartiz.la 2 scoli). A dat examen in ideea de a avea ore la la o singura scoala ,mai ales ca are de sustinut definitivatul si este aproape si de casa. Cand a aflat directorul de la sc 28,a vorbit f urat cu fiica mea ,spunand ca a dat postul doar ptr o luna de zile cat este titulara in prenatal ” deoarece nu stie cum va decurge sarcina”.si ca cei de la inspect nu au inteles.Spuneti ce-i de facut?

  Comentariu de Manea Valeria | Ianuarie 30, 2012 | Răspunde

 51. Buna ziua.Am si eu o nelamurire,am terminat facultatea de limba si literatura romana,dubla specializare promotia 2008-2009 cu licenta in februarie 2010.Modulul pedagogic lam facut in timpul facultatii dar examenul final l-am dat in cadrul cursului postuniversitar octombrie 2010-ianuarie 2011.Inca nu am lucrat deloc in invatamant.Intrebarea mea este:Pot preda? Este adevarat ca modulul pedagogic nu mai e valabil daca nu lucrezi deloc in invatamant o anumita perioada? Pot sa devin titular pe catedra?
  R: Da.

  Comentariu de stulianec nicoleta | Ianuarie 30, 2012 | Răspunde

 52. Buna ziua! Am si eu o nelamurire.Sunt profesor pentru inv. prescolar, titular, debutant si as vrea sa ma transfer undeva mai aproape de casa, deoarece am inteles ca anul acesta este singurul an cand se mai acorda transfer. Precizez ca sunt in anul 1 la master in Stiintele Educatiei fapt pentru care m-am titularizat in judetul unde am facut facultatea (pentru a fi mai usor cu naveta) si vreau sa ma transfer in judetul de resedinta. Este posibil asa ceva fara sa imi pierd titulatura?..Daca da, cum trebuie sa procedez? Va multumesc anticipat! Numai bine!
  R: Vă puteți muta prin concurs pe un post cu viabilitate de cel puțin 4 ani.

  Comentariu de iulia | Ianuarie 30, 2012 | Răspunde

 53. Buna ziua! Sunt educatoare si anul acesta intru in restrangere de activitate,fiind titulara in urban se tine cont la transfer pt urban? Va multumesc!
  R: Da.

  Comentariu de Chirca Ana | Ianuarie 30, 2012 | Răspunde

 54. Buna ziua, sunt titulara in invatamant la o scoala departe de casa (50 km).Ma pot transfera in localitatea de domiciliu ? Cand si cum ?
  multumesc
  R: Prin concurs.

  Comentariu de Anca | Ianuarie 30, 2012 | Răspunde

 55. Buna seara!
  Ma adresez dvs deoarece mereu mi-ati oferit raspunsuri concrete si legale.Sunt titulara din 1998 in inv prescolar ex promovat cu nota 6,79.Insa in 2010 am dat din nou ex. de titularizare si am obtinut 9,35,.Deoarece nici unul din posturile scoase nu erau mai aproape de orasul in care locuiesc (comparativ cu cel pe care-s titulara),am acceptat pentru al 4-lea an o detasare in interesul invatamantului. As dori sa ma lamuriti in 2 probleme:
  1.Ce sanse am (anul acesta) sa folosesc nota din 2010 (conform noii metodologii) sa obtin un alt post(doar tittularizare la scoala unde vreau sa ma titularizez,asta insemnand inspectie plus examen)?
  2. Pentru a putea beneficia de suplinire prin continuitate am fost sfatuita sa demisionez pentru a aparea ca fiind netitulara, oare nu e risc enorm?
  Multumindu-va anticipat astept raspunsul dvs .
  R: Nu puteți obține un post de titular cu nota din 2010. Trebuie să vă hotărâți.

  Comentariu de denisa | Ianuarie 29, 2012 | Răspunde

 56. daca intr/o scoala exista 3 titulari de matematica iar posturi 2.40 iar conform fisei de evaluare cel mai mic punctaj are o profesoara care trebuie sa iasa la pensie in noiembrie 2012 i se oate aplica restrangerea de activitate?

  Comentariu de georgiana daniela | Ianuarie 29, 2012 | Răspunde

 57. Profesorul care vine prin detasare in interesul invatamantului este egal cu cel care a dat concurs,ambii fiind titulari?Daca se intră la completare de norma care are proritate in a-si pastra orele?
  R: Nu are prioritate detaşatul.

  Comentariu de Geo | Ianuarie 28, 2012 | Răspunde

 58. Exista urmatoarea situatie:2 profesori de istorie,unul de geografie și unul de geografie ce poate preda si istorie.S-a redus numărul de clase și se fac completări de normă.Se poate ca cel care predă geografie și poate preda istorie să îsi completeze norma cu ore de istorie,astfel încât să intre la completare doar un profesor de istorie?
  R: Aşa şi trebuie să se facă la aprobarea proiectului de încadrare.

  Comentariu de Geo | Ianuarie 28, 2012 | Răspunde

 59. Buna ziua! Daca mi-am intregit norma la una dintre scoli mai pot aparea si in incadrarea scolii unde nu mai predau? Mentionez ca nu am facut cerere de intregire decat la scoala unde voi avea norma intreaga. Multumesc!
  R: Nu.

  Comentariu de Costin | Ianuarie 28, 2012 | Răspunde

 60. Bună ziua!
  Vă expun următoarea situație. Sunt profesor titular la două unități școlare, pe specializări diferite (la o școală pe 9 ore de română iar la cealaltă școală, pe 9 ore de religie). La școala unde am ore de religie, pentru anul următor, rămân doar 5 ore dar pot să-mi intregesc norma la cealaltă școală (cu 20 ore română). Este legal să păstrez 2 ore de religie (din cele 5 rămase) deși nu-mi sunt necesare, doar pentru a nu mi se schimba titulara?
  Vă multumesc pentru timpul acordat!
  R: Puteţi păstra 5 ore relgie + 13 ore română.

  Comentariu de Florentina | Ianuarie 27, 2012 | Răspunde

 61. Implinesc varsta de pensionare in 27 sept. 2012. Intrebarea mea este :imi pot pastra titulatura inca un an scolar?
  R: Depinde de director.

  Comentariu de Maria | Ianuarie 27, 2012 | Răspunde

  • Întrebarea corectă: Pot rămâne titular(ă) până la sfârșitul anului școlar? Adică 31 august 2013.
   Răspunsul corect: Da, conform ordinului MECTS nr.5552, care reia art. 11 din ordinul MECTS nr.3753.
   Aceasta a fost și este regula, însă puteți renunța și în timpul anului școlar, făcând cerere către C.A. al unității școlare sau al inspectoratului școlar, care aprobă.

   Comentariu de Profesor | Februarie 10, 2012 | Răspunde

 62. Buna seara!
  As avea si eu o intrebare > sunt educatoare titulara a unei gradinite care acum e structura a unei scoli. Eu sunt in concediu fara salariu pentru nevoi personale in anul scolar 2011/2012. Va avea loc o restructurare in unitate. Particip si eu la concursul de dosare sau fiind in concediu nu ?
  R: Da participi.

  Comentariu de mirela | Ianuarie 26, 2012 | Răspunde

 63. Buna seara ,
  am si eu o intrebare: daca in anul 2010 am obt nota 6 la ex de titularizare invatatori, iar in 2011 nota 4 la ex de tit educatoare mai este valabila nota din 2010 ?
  R: Nu.

  Comentariu de narcispopa | Ianuarie 26, 2012 | Răspunde

 64. Sunt titulara la o scoala in oras, anul acesta m-am detasat la o scoala mai aproape de casa. Ca sa ma titularizez in aceasta scoala trebuie sa ma inscriu la concurs la aceasta unitate, conform LEN pierd titularizarea in sistem si devin titularul unitatii respective. In Metotdologie la pag.43 art 35 alin 2 spune ca conform LEN art. 254 (5) Consiliul de administratie al unitatii de invatamant stabileste posturile didactice/catedrele disponibile pentru angajare, statutul acestora: vacante, rezervate, precum si conditiile si modalitatile de ocupare a acestora. Fiind in consiliu de administratie la vechea scoala, am titularitat in 2011 colegi printr-un concurs de dosare la nivelul unitatii scolare si care aveau concursul de titularizare cu nota peste 7. Intrebare: cei care avem concursul de titularizare cu media peste 7 si suntem titulari in oras, intram la concurs prin consiliu de administrare? Multumesc anticipat!
  R: Titularizare prin concurs.

  Comentariu de angela | Ianuarie 26, 2012 | Răspunde

 65. Buna ziua!
  Sunt invatatoare in cadrul unei structuria care urmeaza sa se desfinteze o data cu anul scolar 2012/2013. Pot sa o consider ca fiind restrangere de activitate? Mentionez ca in cadrul scolii se vor infiinta doua clase pregatitoare (clasa O) pentru care directorul propune concurs, mie propunandu-mi o alta structura in cadrul aceleasi scoli. Este legal? Mentionez ca am gradul did I, si licentiata-(psihologie), si vechime 17 ani.
  R: Solicitați evaluare pe baza fișei de evaluare.

  Comentariu de Lia | Ianuarie 25, 2012 | Răspunde

  • buna seara, va rog sa-mi raspundeti, cum se procedeaza in urmatoarea situatie: din 5 postri, la nivelul unei unitati, raman 3. presupunand ca se analizeaza punctajele in Consiliul de administratie, cum se realizeaza apoi repartitia pe posturi, cine decide unde vor functiona titularii ramasi(vorbesc de structuri)?
   R: Directorul.

   Comentariu de Marlene Ionescu | Ianuarie 27, 2012 | Răspunde

 66. Sunt absolventa a Liceului Pedagogic, licentiata a Facultatii de Stiinte Economice, specializarea Economia comertului, turismului si serviciilor (deci profil nepedagogic) din iulie 2009. In prezent sunt in concediu de ingrijire a copilului pe perioada dec. 2011 – dec. 2012. Am o vechime de 20 de ani, gradul I.As dori sa ma lamuriti daca pot trece de la incadrarea de institutor (in care sunt incadrata de cand am absolvit facultatea) la incadrarea ca profesor si care sunt formalitatile de urmat. Va multumesc anticipat!
  R: Nu sunt în domeniu.

  Comentariu de cosa | Ianuarie 25, 2012 | Răspunde

 67. Buna seara! Ma adresez dumneavoastra cu o mare rugaminte. Sunt suplinitor pe un post ocupat in sedinta publica(suplinitor cu post redus, nota 7.00, CNU 2009, post vacant) intr-un Pj. La o alta scoala structura functioneaza doua posturi(suplinitor si un titular), dintre care unul este propus pentru desfiintare. Pentru ca sa nu si piarda serviciul suplinitorul, titularul din scoala structura a cerut transfer pe postul pe care functionez eu. Ce pot face? eu nu mai am dreptul la niciun post? Mentionez ca suplinitorul din scoala structura are nota mai mica ca mine, dar are concurs in 2010. Incearca sa ma dea afara pentru ca eu sa nu pot sa ma titularizez in baza art. 253. Va rog frumos ajutati-ma.
  R: Nota din 2009 nu vă mai ajută.

  Comentariu de marian | Ianuarie 24, 2012 | Răspunde

 68. Buna ziua!
  Sunt suplinitor calificat pe postul de educatoare cu participare la titularizare in 2011 ( nota 6,40 in iulie) iar catedra de educatoare mai este valabila inca un an. Mai am dreptul la continuitate pe anul 2012-2013 pe acelasi post? Multumesc.
  R: Da.

  Comentariu de tovarasunelu@yahoo.com | Ianuarie 23, 2012 | Răspunde

 69. Buna ziua,
  Trebuie sa fac proiectul de preincadrare pe anul 2012-2013 si am urmatoarea problema: in scoala exista( sau exista) o dna prof. titulara; la mijlocul anului trecut scolar a disparut de acasa nemaiprezentandu-se la locul de munca unde a fost angajat un prof. suplinitor; in acest an scolar i s-a pastrat catedra( deci implicit titulatura), fiind repartizat iar un prof. titular; doamna profesoara este declarata oficial disparuta la Politie, nu a fost gasita asa cum rezulta din adresa sosita de la Politie, cercetarile continuand; intrebarea este: ii consider norma ca titulara? Nici orele nu ii ajung, fiind in situatia de completare de norma, ori nu am cum sa fac asta nefiind prezenta? isi pastreaza statutul de titular pana la gasirea dansei sub orice forma?Daca da atunci nu am cum sa ii fac norma, neajungandu-i orele si nefiind prezenta pentru a-si da acordul. Multumesc
  R: Trebuie să vorbiți cu juristul Inspectoratului Școlar.

  Comentariu de lavinia blaga | Ianuarie 22, 2012 | Răspunde

 70. Buna seara,
  In Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic an scolar 2012-2013, Art. 31 se stipuleaza faptul ca : cadrele didactice a caror norma didactica nu poate fi alcatuita in intregime in baza documentului de numire/transfer/repartizare din ore de la disciplinele corespunzatoare specializarii/specializarilor inscrise pe diploma de studii, li se poate constitui norma didactica la nivelul unitatii de invatamant, cu acordul cadrului didactic in mai multe moduri.
  Intrebarea mea este urmatoarea: aceasta noua constituire a normei didactice la nivelul scolii, este valabila un an scolar, sau este pe perioada nedeterminata?
  De exemplu eu sunt profesoara titulara de matematica; a doua specializare de pe diploma este fizica; s-ar putea constitui norma mea cu ore de fizica de pe o catedra rezervata pe un an ( metodist CCD); peste un an iar va trebui sa completez cu alte ore, in conditiile in care nu vor mai fi ore de fizica; eu voi fi, indiferent de nr de ore, titulara pe matematica…asa cred cel putin…
  Va multumesc
  R: Pe un an.

  Comentariu de mavric ioana | Ianuarie 21, 2012 | Răspunde

 71. Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate face transferul in aceeasi scoala de pe o disciplina pe alta pentru cei care au doua specializari, absolvind facultatile separat. Daca da, in ce conditii, ce ar trebui sa fac? Multumesc!
  R: La proiectul de încadrare.

  Comentariu de marian | Ianuarie 20, 2012 | Răspunde

 72. Buna seara! Sunt titular pe Informatica si as dori sa stiu daca se poate face transferul de pe disciplina Informatica pe disciplina Matematica in cadrul aceluiasi liceu. Daca da, cum, ce ar trebui sa fac? Mentionez ca am teminat Matematica si separat Informatica. Multumesc!
  R: La realizarea proiectului de încadrare.

  Comentariu de Matei | Ianuarie 19, 2012 | Răspunde

 73. Am obtinut o jumatate de catedra 9 ore economie suplinitor calificat, intr-un, liceu la 5o km de casă, prin concursul din vara. La liceul din orasul meu profesoara de economie intra in concediu d e maternitate din semestrul 2. Pot sa ocup eu acest post? Ce trebuie sa fac? Va rog , un rspuns urgent
  R: Mergeți la ISJ.

  Comentariu de Doandes | Ianuarie 19, 2012 | Răspunde

 74. buna seara,am terminat facultatea de fizica bucuresti 5 ani,am facut un modul de psihopedagogie speciala ,la Fac de psihologie Bucuresti,am facut conversie,lucrez de 4 ani in scoala speciala.Acum 3 ani m-am titularizat pe profesor de psihopedagogie speciala.Intrebarea mea este :inspectia si examenul ptr definitivat pe ce specializare o dau?Fizica am predat f putin am predat mai mult matematica.Va rog mult sa -mi raspundeti.La noi la scoala nu avem fizica.
  R: La disciplina pe care sunteți încadrată.

  Comentariu de antonov | Ianuarie 18, 2012 | Răspunde

 75. Buna seara!
  Am o intrebare. Daca sun profesor titular, detasat intr-o alta scoala din cauza distantei fata de domiciliu cum ar trebui sa procedez pentru a ma detasa si in anul scolar 2011-2012? Pe site-ul inspectoratului nu scrie nimic de detasare in anul 2011-2012.
  Multumesc mult !
  R: În legea 1 nu mai există detașare la cerere.

  Comentariu de Adriana | Ianuarie 8, 2012 | Răspunde

 76. buna seara,am o nelamurire:
  anul acesta sustin examenul de definitivat,dupa noua lege din ce programa il sustin :
  din programa de titularizare sau din pograma conform specializarii de pe diploma?
  …. mentionez ca am terminat specializarea Finante Banci
  …sunt detasata in interesul invatamantului ,pot participa la transfer in cond alin 2 si 3 ,din metodologia miscarii personalului didactic (pg 59) sau ma incadrez la transfer in perioada mentionata in calendar (martie ;aprilie)anul crt.Mentionez ca nu sunt in restrangere de activitate
  Multumesc pentru raspuns
  R: Programa de def. Pretrensfer se face prin concurs.

  Comentariu de georgi | Ianuarie 5, 2012 | Răspunde

 77. Buna seara!
  As dori niste informatii in legatura cu transferul la cerere.Sunt titulara de 14 ani intr-o gradinita ,iar acum avand titulatura in cadrul PJ-ului as dori sa stiu daca m-as putea transfera intr-o alta gradinita din cadrul aceluiasi PJ, pe un post ocupat momentan de catre o suplinitoare si daca se poate ce ar trebui sa fac ,care este procedura?
  Va multumesc!
  R: La proiectul de încadrare solicitați directorului.

  Comentariu de Adina | Ianuarie 4, 2012 | Răspunde

 78. Bună-ziua! Sunt profesor titular de limba si literatura romana + religie ortodoxa, iar anul acesta as dori sa particip la concursul de intregire a catedrei pe limba si literatura romana in cadrul colegiului. Mai exista noțiunea de intregire a catedrei, si daca da, cum se procedeaza?… Vă mulțumesc!
  R: Da.

  Comentariu de Valeriu | Ianuarie 4, 2012 | Răspunde

 79. Buna ziua! Sunt educatoare titulara la o distanta de 50 de km de casa, dat fiind faptul ca am un copil de 1 an as vrea sa ma transfer sau sa ma detasez undeva mai aproape de casa sa nu mai fiu nevoita sa fac doua navete. Se mai poate face ceva in sensul acesta? Am citit metodologia dar nu am inteles mare lucru. As dori o parere avizata.Acum sunt in concediu de crestere pana in sept 2012, credeti ca pot reusi pana atunci sa fac vreo miscare? Va multumesc anticipat!
  R: Stați în concediu.

  Comentariu de elena | Ianuarie 2, 2012 | Răspunde

 80. Sunt profesoara titulara pe doua discipline: religie- istorie; anul acesta se pensioneaza unul dintre colegii titulari pe istorie; mai exista o doamna profesoara de istorie, titulara in doua scoli, in a mea si intr-o alta scoala, anul acesta avand doar doua ore la noi iar in cealalta scoala 16 ore; as putea solicita intregirea normei didactice pe o singura specializare directorului? Mutumesc!
  R: Da.

  Comentariu de costache maria | Decembrie 30, 2011 | Răspunde

 81. buna seara,
  sunt invatatoare la clase simultane.am libera ziua de miercuri deoarece profesorii de ed.fizica si de religie mi-au ocupat orarul cu orele lor ,eu fiind proaspat transferata in aceasta unitate ,nu am putut sa comentez nimic.in orarul zilei de miercuri avem :ed.fizica,religie,ed.fizica,lb.engleza,iar vineri matematica si romana cate 2 ore la fiecare clasa plus altele. lucrez si cu clasa a IV-a la care in 3 zile din cele 4 lucratoare ale mele am 5 ore.practic 7 ore la clasa,una in mijlocul de tranport ca sa ajung la scoala si sa ma intorc si imi mai trebuie inca cateva ore bune acasa ca sa corectez caiete si sa pregatesc materialele pentru a doua zi. e cumplit! am citit in noua lege ca nr.de ore lucratoare pentru o zi in invatamant sunt 8. am cerut verbal directorului unitatii sa imi aprobe modificarea acestui orar pentru sem.II si mi s-a spus ca nu se poate si ca multi m-ar invidia ptr ziua asta libera. eu nu ma bucur ptr.ca am alte 4 zile de cosmar. este posibil ca invatator sa nu-mi vad copiii o zi pe saptamana?cum trebuie sa procedez ca sa pot sa-mi schimb orarul?mentionez ca lucrez de 12 ani in invatamant si nu am mai auzit ca un coleg invatator sa aiba zi metodica.
  R: Ține de conducerea școlii.

  Comentariu de lucia | Decembrie 26, 2011 | Răspunde

 82. Buna ziua si FIE CA ANUL CE VA VENI SA VA ADUCA SANATATE, BUCURIE IN SUFLET SI IMPLINIRI!
  Ma adresez d-voastra cu speranta ca ma veti ajuta sa rezolv problema:Intre anii2004-2008 am urmat cursurile Facultatii de socoilogie-psihologie din Univ.Spiru Haret, obtinand si o diploma cu antetul Ministerului Educatiei.Am continuat sa profesez ca invatatoare (absolventa de Lic Ped cu vechime de 26 ani)D-l director m-a incadrat prin decizie pe postul de profesor inv primar acum 3 ani.Totul a fost ok, pana cand acum o saptamana mi-a adus la cunostinta ca nu mai recunoaste diploma si imi anuleaza decizia de acum 3 ani, data tot de dumnealui, cerandu-mi sa returnez toti banii primiti in 3 ani in cateva luni.Va rog sa-mi spuneti daca e legal ceea ce face , mai ales ca eu nu am nicio vina in acest fapt, am platit impozitele corespunzatoare sal. aferent si am fost ultima serie de la Spiru H de 4 ani. Va multumesc!
  R: Vă adresați instanței, diploma nu o poate anula un director de școală.

  Comentariu de iulia | Decembrie 26, 2011 | Răspunde

 83. Bună ziua. În anul școlar 2011-2012 se mai fac titularizări la nivel de școală, cum s-au făcut în anul anterior? Am terminat facultatea în 2011, am obținut nota 7.10 la titularizare în 2011, dar nu exista posturi suficiente ca să mă titularizez. Am participat în august la ședință publică și am primit un post suplinitor, care este vacant. Pot să mă titularizez în timpul anului școlar? Pentru acest fel de titularizare este nevoie și de examen de definitivat sau nu?
  Vă mulțumesc!
  R: Titularizarea se face prin concurs pe un post viabil 4 ani.

  Comentariu de Beata | Decembrie 22, 2011 | Răspunde

 84. Buna seara!
  Am si eu o intrebare. Anul acesta termina fac. de Psihologie, dar nu am urmat modulul psihopedagogic. Nu voi putea lucra in invatamant, pana cand nu il voi face?
  R: Doar ca suplinitor necalificat.

  Comentariu de dany | Decembrie 11, 2011 | Răspunde

 85. Buna ziua! Am si eu o intrebare. Sunt educatoare titulara de doi ani. In primul an, dna directoare m’a tinut la PJ, desi postul meu era la structura gradinitei. Acum, din toamna, m’a mutat la structura. Din motive personale, aparute recent, nu mai doresc sa raman unde sunt, iar la PJ nu pot sa ma mut. Intrebarea mea e: exista posibilitatea sa ma transfer/detasez la o alta gradinita incepand cu semestrul al II-lea? Si daca da, cum se procedeaza? As putea fi tot titulara, avand in vedere ca la concurs am obtinut nota 9,30? Va multumesc!
  R: Solicitaţi Inspectoratului o detaşare în interes. Poate se rezolvă.

  Comentariu de Lorena | Decembrie 7, 2011 | Răspunde

 86. buna seara. am si eu o nelamurire.am nevoie de un concediu medical de 5 zile pentru a-mi rezolva niste probleme de sanatate iar directorul a spus ca nu pot sa-mi iau medical deoarece eu sunt singura doar cu gradinita intr-un sat si nu are cine sa ma inlocuiasca calificat
  nici zile fara plata nu imi da . eu am nevoie urgent de 5 zile libere . ce pot sa fac?
  R: Asta este răutate.

  Comentariu de musteta | Decembrie 6, 2011 | Răspunde

 87. buna seara. Va rog sa imi spuneti daca este vreo diferenta intre domnii invatatori titulari *cei cu liceul pedagogic#(cei care se apropie de pensionare) si cei care au fost titularizati prin legea lui boc!(tineretul care au luat in anii anteriori nota 7 ) va multumesc!
  R: Sunt la fel.

  Comentariu de anamaria | Decembrie 6, 2011 | Răspunde

 88. ce inseamna ca pretransferul se va face prin concurs? as dori un raspuns mai detaliat ,va rog
  R: Susții concurs pentru ocuparea postului dorit.

  Comentariu de ileana stefan | Noiembrie 26, 2011 | Răspunde

 89. Buna seara! Sunt educatoare titulara de 6 ani, cu gradul 2, absloventa a Facultatii de Psihologie si a M asterului de Consiliere Scolara. As dori sa stiu daca pot sa ma transfer pe un post de consilier scolar. Multumesc!
  R: Prin concurs.

  Comentariu de DIANA VALEA | Noiembrie 22, 2011 | Răspunde

 90. Buna seara. Daca aveti amabilitatea, va rog sa ma ajutati cu o lamurire in problema mea. Sunt titulara pe religie ortodoxa in aceeasi scoala de 13 ani si as dori sa stiu daca as vrea sa -mi fac transferul pe franceza-in aceeasi scoala unde postul se elibereaza prin pensionare, e nevoie de concurs sau cum se procedeaza daca doresc tansferul in aceeasi scoala, dar pe a doua mea specializare- fiindca am terminat Teologie- franceza? Nu e vorba de restrangere de activitate, catedra mea de religie ar ramane vacanta, e vorba doar de o schimbare, din dorinta de a profesa si pe franceza. Daca postul va fi declarat vacant la inspectorat si as merge la concurs sunt mici sansele pe care le-as avea sa obtin eu postul. Ar avea prioritate probabil cei titulari pe franceza. Ar fi mai simplu- sau ar fi posibil sa mi se faca transfer pe Religie- franceza- deci sa am catedra formata din ambele, ca titular? Va multumesc frumos pentru atentie si rabdare.
  R: Solicitați directorului unității încadrarea pe ambele specializări obținute. Când se face proiectul de încadrare în școală să aveți catedra constituită din ore de religie și ore de franceză.

  Comentariu de viorica | Noiembrie 22, 2011 | Răspunde

  • Multumesc, asta inseamna, daca am inteles bine, ca se poate face transferul sa fiu titulara pe Religie- franceza cu acordul conducerii scolii?
   R: Încadrarea se face pe religie-franceză.

   Comentariu de viorica | Noiembrie 24, 2011 | Răspunde

 91. am participat in anul 2009 la concursul de titularizare invatatori obtinand nota 7,00, acum concurez pe post cu altcineva care a participat la concurs in 2008, luand nota 8, cine are prioritate la acel post ?Gabi Va ro sa-mi raspundeti ca cei de la isjdj mai rau m-au ametit.
  R: Depinde de comisia de mobilitate a inspectoratului.

  Comentariu de Gabi | Noiembrie 21, 2011 | Răspunde

 92. Buna seara. Va rog frumos sa-mi raspundeti.
  Daca grupul scolar la care sunt prof de Religie titular se va transforma in sc profesionala, acesti elevi vor mai avea disciplina Religie?

  Apoi,imi doresc transferul din Iasi in Bucuresti pe Religie. In Iasi sunt titulara de 10 ani si nu cred ca ma voi incadra la restrangere de activitate. In acest caz cum fac transferul, pe ce motiv? Imi trebuie pe buletin domiciliu de Bucuresti obligatoriu?

  Multumesc mult!
  R: Pretransferul se va realiza prin concurs.

  Comentariu de Cristina Iasi | Noiembrie 18, 2011 | Răspunde

 93. as avea o intrebare anul acesta scolar va fi sesiunea de transfer la cerere in inspectoratele scolare sau va fi las nivel de unitate?
  R: Se face prin concurs.

  Comentariu de citiriga maria valentina | Noiembrie 18, 2011 | Răspunde

 94. Buna seara! Daca voi fi in concediu fara plata din luna ianuarie 2012, am dreptul sa ma inscriu la cursuri de perfectionare? Sunt invațatoare titulara și aș vrea sa ma inscriu la cursuri cat mai repede online. Va mulțumesc! E de ajuns o adeverința de la școala ca sunt- titulara in concediu fara plata- pentru cursuri? Voi intreba indrumatorul de proiect dupa aceea, dar aș vrea sa știu daca ma pot inscrie fiind in concediu fara plata. Va mulțumesc pentru raspuns!
  R: Se poate.

  Comentariu de ROȘU ALINA | Noiembrie 16, 2011 | Răspunde

 95. Buna ziua,
  Sunt absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihopedagogie Speciala, promotia 2011(mentionez ca nu am liceul pedagogic), am experienta de 3 ani in invatamantul primar ca invatator suplinitor necalificat.Examenul de titularizare nu am putut sa il dau, deoarece nu s-au scos posturi.Intrebarea mea este: pe ce domeniu sunt eu calificata? Acum, ca nu am dat examenul de titularizare, facultatea absolvita nu are nici o valoare?(intreb pentru ca de la Inspectorat am ramas doar cu mai multe nelamuriri).Si inca un aspect, eu as putea sa imi dau definitivatul la o scoala normala?Sper sa ma puteti ajuta.Va multumesc anticipat!
  R: Puteți să susțineți concurs la Consiliere Psihopedagogică și la Psihopedagogie specială. Puteți să ocupați posturi în învățământul special.(itinerant, logoped, profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică – maxim nivel gimnazial)

  Comentariu de Georgiana | Noiembrie 16, 2011 | Răspunde

 96. Buna ziua! Sunt absolventa de liceu pedagogic si am licenta in Psihologie (Facultatea „Spiru Haret” – invatamant la distanta), functionez titular pe un post de educatoare. As dori sa stiu daca indeplinesc conditia de la art. 248, alin. 4 din Legea nr. 1/2011, cu referire la trecerea pe functia didactica de profesor pentru invatamantul prescolar. va multumesc! Simona
  R: Există și o metodologie în acest sens.

  Comentariu de Simona | Noiembrie 16, 2011 | Răspunde

 97. Buna ziua!
  Sunt profesoara titulara de limba engleza si as dori sa stiu daca exista o programa de pregatire, in cazul in care doresti sa te transferi la alta scoala. Dupa noua metodologie trebuie sustinut un concurs.
  Este aceeasi programa ca cea pentru titularizare? Multumesc

  Comentariu de Nicoleta | Noiembrie 12, 2011 | Răspunde

 98. Buna seara,

  Sunt prof.titular limba franceza,mediul rural Iasi si doresc sa ma transfer la anul in judetul Galati.Care este procedura transferului si in ce perioada?
  Va multumesc
  R: Prin concurs pentru că nu mai există noțiunea de pretransfer.

  Comentariu de nita veronica | Noiembrie 10, 2011 | Răspunde

 99. Buna ziua! Se poate constitui cu (doua) optionale o catedra rezervata CIC?
  R: Da.

  Comentariu de Alexandra | Octombrie 31, 2011 | Răspunde

 100. Buna seara! Sunt titulara de 13 ani la aceeasi scoala pe catedra de Religie ortodoxa, am grad didactic I. Ce ar trebui sa fac pentru a ma transfera pe catedra de franceza la aceeasi scoala, avand in vedere ca am dubla specializare: Teologie- franceza si colegul de franceza intra la pensie? Mi se recunosc gradele didactice ? Multumesc mult.
  R: Să vorbiți cu directorul. Da se recunosc.

  Comentariu de Jolopciuc Maria- Viorica | Octombrie 30, 2011 | Răspunde

 101. Buna ziua. Va rog ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns am terminat liceul de chimie si asi vrea sa devin educatoare (suplinitor necelificat ) se poate?
  R: Nu.

  Comentariu de laurentiu | Octombrie 24, 2011 | Răspunde

 102. Buna ziua.Am terminat Engleza-romana,sunt titulara.In completare predau limba latina.Ar trebui sa fiu platita calificat?
  R: Nu.

  Comentariu de Stoleriu Adina | Octombrie 19, 2011 | Răspunde

 103. Buna seara,

  Sunt absolvent a Facultatii de Medicina Veterinara, in prezent doctorand cu frecventa in acelasi domeniu. As putea sa predau ca suplinitor sau in regim de plata cu ora in comuna in care locuiesc?
  R: Ca suplinitor necalificat.

  Comentariu de Stefan | Octombrie 12, 2011 | Răspunde

 104. buna ziua
  locuiesc intr o comuna unde nu prea sunt profesori deoarece copiii sunt putini si drumul este lung pt a face vreun profesor naveta plus ca raportul venit- cheltuiala lasa de dorit. intrebarea mea este: pot preda eu la clasele 1-4 si eventual 5-8 daca un anumit post este vacant si nu il ocupa nimeni calificat sau necalificat avand in vedere ca eu nu sunt pregatita in domeniu dar am terminata o facultate de asistenta medicala?
  ma bazez pe ideea ca ne aflam intr o situatie exceptionala si as putea sa predau eu ca suplinitor necalificat.in cazul in care se poate trebuie sustinut vreun examen?
  multumesc pt raspuns.
  R: Doar ca suplinitor necalificat.

  Comentariu de andreea | Octombrie 10, 2011 | Răspunde

 105. am si eu o intrebare- cum se va face incadrarea pe un post incepand de la 1 septembrie 2012? eu sunt titulara pe un post in judetul Braila si as vrea sa ma transfer in judetul Arges anul viitor. se mai poate merge la pretransfer sau ne vom angaja la scoala?

  si a doua intrebare: eu ma aflu inca in concediu de ingrijire copil pana in februarie 2013, daca voi ocupa un post in judetul Arges, va trebui sa ma prezint la lucru incepand cu 1 septembrie sau cand mi se termina concediul?
  multumesc de raspuns.
  R: Să așteptăm metodologia mișcării de personal pentru anul școlar 2011-2012.

  Comentariu de andreea stancila | Octombrie 10, 2011 | Răspunde

 106. As dori sa stiu daca un suplinitor poate avea 27 de ore (20 la o scoala si 7 la alta), deci o norma si 9 ore la plata cu ora. Stiam ca numarul de ore este limitat la 20, dar s-ar putea sa fi inteles gresit.
  Va multumesc mult.
  R: Se poate orice.

  Comentariu de sorina petrisor | Octombrie 6, 2011 | Răspunde

 107. Buna seara.am aceeasi problema ca si colega care va scris acum cateva zile . Am terminat colegiul institutori -lb. engleza si am cateva ore de engleza la cl.V-VIII, iar secretarul scolii a zis ca nu ma poate plati calificat deoarece am colegiu si nu facultate.Este corect?Daca imi puteti da legea care clarifica situatia.Multumesc.
  R: În foaia matricolă scrie limba engleză, deci trebuie să vă plătească.

  Comentariu de sebi | Octombrie 5, 2011 | Răspunde

 108. Am susţinut gradul didactic II în august 2010. Nu am făcut cerere anul trecut pentru efectuarea preinspecţiei pentru susţinerea gradului I ( deoarece nu am fost informată că pot depune imediat după sustinerea gradului II cerere pentru sustinerea gradului I), iar astăzi când am sunat la perfecţionare( ISJ Gorj) mi-au spus ca voi sustine lucrarea nu în 2014, ci abia în 2015. Consider ca nu este corect sa pierd un an şi vă rog să-mi comunicaţi ce pot să fac în acest sens. În 2014 am o vechime de 4 ani de la susţinerea gradului II, iar nota de promovare a acestuia nu este 10.
  Vă mulţumesc.
  R: ISJ Gorj – perfecţionare.

  Comentariu de elena | Octombrie 4, 2011 | Răspunde

 109. Buna ziua, am urmatoarea intrebare: vreau sa ma inscriu la un curs postuniversitar cu durata de 3 semestre. In iulie voi putea merge la concursul de titularizare in specializarea cursului postuniversitar, chiar daca inca nu l-am incheiat?
  R: Nu.

  Comentariu de ionel | Octombrie 4, 2011 | Răspunde

 110. Buna seara! Sunt absolventa a colegiului de institutori-lb. engleza.Anul acesta suplinesc cateva ore de engleza, as dori sa stiu daca sunt platita calificat pe aceste ore.
  R: Da.

  Comentariu de dana | Septembrie 29, 2011 | Răspunde

 111. Buna ziua,
  Sunt profesor cu specializarea istorie geografie, prin concurs ISTORIE si am ocupat o catedra de istorie geografie, exact cum scrie pe ordin. Scoala cu PJ ( cls I-VIII) mai detine o structura cu cls I-VIII. Cand am venit la post mi s-a spus ca eu sunt titular pe toate orele de istorie din ambele scoli si completare geografie. Orele ramase de geografie au fost date unui suplinitor, iar in anul urmator, desi suplinitorul era f bine pregatit, nu i s-a acceptat continuitatea. Respectivele ore au fost date cu viabilitate de doi ani, unui titular venit prin TRANSFER pe acele ore de geografie ( jumatate de catedra) + jumatate de catedra la alta scoala. Respectivul titular are asadar jumatate de ore de geografie si jumatate de istorie la alta scoala. Concursul cand a luat titulatura l-a dat pe istorie. Ordinul de numire al acetsuia este pe istorie-cultura civica.
  Curand numarul de copii va scadea, astfel incat intreb 1.CINE va avea prioritate?
  2.Posibil respectivul titular , tot cu dubla specializare, venit prin transfer pe ore de geografie, desi pe ordin scrie istorie cultura civica SAU eu, care am dat concurs istorie pe un POST scos ca istorie geografie?
  Am inteles ca nu ar avea importante nimic, avand ambii dubla specializare si ca vor conta punctele, apoi domiciliu.
  3. Intr-o unitate scolara, cand 3 cadre didactice au dubla specializare, cine pleaca: cel care are puncte mai putine sau cel care nu a dat concurs pe disciplina respectiva? Va multumesc. va rog sa nu-mi face-ti trimitere la alt caz, ci la articol din lege.
  In cazul in care nu-mi vor iesi orele in 2 ani, cum se va realiza completarea de NORMA? Dau concurs la alta unitate? Depun dosar , Cv la respectiva unitate? Cum se va proceda?
  R: Art. 15 (3) Cadrele didactice titulare care au decizia de numire/transfer în mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar sau pe mai multe specializări sunt vizate de restrângere de activitate, în cazul în care la nivelul uneia dintre unităţi/specializări există restrângere de activitate.

  Comentariu de Ana Iliev | Septembrie 26, 2011 | Răspunde

 112. buna ziua! sunt titulara la o gradinita in bucuresti, dar foarte departe de domiciliul meu. Am inteles ca de la anul nu se mai fac transferari. Ce pot face? Trebuie sa dau titularizarea la unitatea unde doresc, mai aproape, sau se recunoaste un transfer intre unitati(cea unde sunt titulara si cea la care doresc sa ma transfer) ? Multumesc!
  R: Aşteptăm metodologia.

  Comentariu de ionita stefania | Septembrie 21, 2011 | Răspunde

 113. buna ziua. va rog sa-mi raspundeti. la scoala unde am muncit ca suplinitor, consiliul profesoral si directorul nu au vrut sa imi aprobe continuitatea pe post pt. ca asteapta revenirea titularului. titularul nu a venit si directorul a motivat ca atrebuit sa angajeze o persoana necalificata, care nu a participat la nici un fel de concurs. la fel a procedat si cu alt post. nu anunta posturile la inspectorat pe motiv ca revine titularul la postul respectiv, iar dupa inceperea anului scolar spune ca au venit copiii si dar nu a venit invatatoarea si angajeaza pe cine vreau .. nu stiu dupa ce criterii. de ani de zile procedeaza asa. ani de zile a pastrat postul respectiv, nu il da nici la titularizare, nici la suplinire. in fiecare an postul nu este anuntat pt ca revine titularul si niciodata nu vine titularul. asta a facut de f multi ani. ne miram ca sunt posturi ocupate de persoane care au luat la examenul de titularizare note de 2 si 3, ce parere avetii de aceia care nu au nici o legatura cu invatamanut si ocupa si posturi f bune?!
  R: Anunţaţi Inspectoratul Şcolar.

  Comentariu de cineva scarbit | Septembrie 20, 2011 | Răspunde

 114. in ce perioda se depun dosarele pt. definitivat la educatoare si ce acte trebuie mentionez ca am2 ani de activitate ca suplinitor calificat

  Comentariu de andra | Septembrie 20, 2011 | Răspunde

 115. Buna ziua! Sunt suplinitor calificat pe cultura civica, in primul an scolar respectiv 2010-2011 am avut 10 ore pe sapt. in anul scolar 2011-2012 am 9 ore. Vreau sa stiu daca ma pot inscrie la definitivat anul acesta intrucat nu am norma intreaga. Va multumesc!

  Comentariu de sabina ion | Septembrie 18, 2011 | Răspunde

 116. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare:
  Cum se incadreaza in 2011-2012 profesorii cu 25 ani vechime si gradul I:
  – cu 16 ore + 2 PO, pana la 31.12.2011 conform Legii nr. 63/2011, art. 10 sau
  – 18 ore conform Legii nr. 1/2011, art. 262 ?
  Multumesc, Cici
  R: 18 ore.

  Comentariu de Cici | Septembrie 14, 2011 | Răspunde

 117. Buna ziua! Am urmat in Anglia Cursurile FCE( First Certificate in English) , as dori sa stiu daca ma pot prezenta la concurs pentru un post de suplinitor?
  R: Nu.

  Comentariu de Fadia | Septembrie 10, 2011 | Răspunde

 118. BUNA ZIUA.aveti idee cand apre noul calendar al miscarii personalului didactic? multumesc
  R: Octombrie – Noiembrie.

  Comentariu de simona | Septembrie 9, 2011 | Răspunde

 119. buna seara am si eu intrebari 1 pana in ce data se poate face transferul? 2 dac sunt titular la oras si fac naveta de la tara se deconteaza naveta?
  R: Depinde de primărie.

  Comentariu de crina | Septembrie 8, 2011 | Răspunde

 120. Buna ziua,
  M-am angajat la o gradinita particulara cu predare in limba engleza ca educatoare avand urmatoarele studii : Facultatea de Litere si Stiinte specializarea Engleza si modulul pishopedagogic.Este suficient pentru a profesa in aceasta pozitie si pentru a-mi incheia un contract de munca legal.Va multumesc pentru ajutor!!
  R: Este suficient.

  Comentariu de Adriana | Septembrie 7, 2011 | Răspunde

 121. Buna ziua,
  va rog sa-mi oferiti cateva informatii>
  1. As dori sa stiu daca programul de studii masterale „Management educational” se incadreaza intre masterele didactice? Mai exact daca acesta este suficient pentru a preda la liceu sau mai trebuie sa fac si nivelul II al modului pedagogic?
  2. Daca am absolvit studiile de licenta in anul 2009, intre timp am avut cateva ore (la plata cu ora), pana cand am timp sa sustin definitivatul? Conform legislatiei actuale ma pot inscrie la definitivat in conditiile in care predau la plata cu ora? Nu exista o metodologie si nu stiu ce presupune anul de stagiu. Am citit ca exista si o limita de timp – 5 ani de la absolvire? Daca nu ma incadrez in aceasta limita nu mai pot sustine definitivatul?
  3. Care sunt masterele didactice?
  R: 5 ani de la încadrarea în învățământ.

  Comentariu de camelia dumitru | Septembrie 6, 2011 | Răspunde

 122. Buna ziua ! Am ocupat un post ca suplinitor calificat pentru care am obtinut continuitate pentru acest an. Postul a fost scos la titularizare si a fost ocupat dar persoana care l-a ocupat este nemultumita de distanta mare pe care o are de parcurs pana la localitatea in care se afla scoala si intentioneaza sa se detaseze intr-o alta localitate pe un post care a fost ocupat in sedinta publica de un suplinitor calificat.Pot face acest schimb intre ele ? Sau ca sa fiu mai exact, daca dumneaei se detaseaza de pe postul pe care eu am obtinut continuitate, pot reveni pe acest post ? Dreptul la continuitate reintra in forta ?
  R: Se reface continuitatea.

  Comentariu de Bogdan | Septembrie 3, 2011 | Răspunde

 123. Buna ziua! M-am titularizat anul acesta undeva departe… Fac 2 ore pana acolo. Nu pot face naveta. Vreau sa ma detasez dar posturile care au ramas…sunt chiar mai departe decat ce am luat eu. Cei de la resurse umane mi-au zis ca cel mai bine ar fi sa-mi gasesc eu o unitate scolara primitoare. Am mers la o scoala unde auzisem ca este o colega care intra in CCC. Am vbit cu directoarea prin telefon si a zis ca ea ar fi de acord. Apoi dansa a vbit cuinspectorul meu de specialitate care i-a spus ca trebuie sa ma solicite dupa sedinta publica cu detasarile din 8 sept. Deci eu nu mai inteleg nimic. De ce? Eu ce dosar mai pun la inspectorat de detasare in interesul invatamantului daca nu am solicitarea unitatii? Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva? Va multumesc
  R: în interes

  Comentariu de Adriana | Septembrie 3, 2011 | Răspunde

  • buna ziua stiti cumva daca vreau sa ma detasez in interesul invatamantului la inceputul lui octombrie se mai poate?am solicitarea scolii si aprobarea directorului dar ast sa intre doamna de pe post in concediu de maternitate?
   R: Se poate.

   Comentariu de alina serban | Septembrie 15, 2011 | Răspunde

 124. buna seara!as dori si eu o informatie cat mai urgenta! am un prieten care nu s-a inscris la scoala nici in prima repartitie nici in a doua! ce se intampla? ramane un an acasa sau poate sa se inscrie cand incepe liceul?
  R: Să meargă la şcoală.

  Comentariu de mariuca | Septembrie 2, 2011 | Răspunde

 125. Sunt titular pe un post de profesor-educator, am terminat Pedagogia invatamantului primar si prescolar. Eu pe ce dau definitivatul :), pe psihopedagogie speciala, invatatori sau educatoare?
  R: Pe ce doriţi.

  Comentariu de minoji maras | Septembrie 2, 2011 | Răspunde

 126. Buna ziua! Am si eu o nelamurire,poate ma puteti dv. informa mai bine.Am absolvit o facultate de 3 ani si am urmat modulul1 psihopedagogic.Nu lucrez inca in invatamant dar mi-as dori pe viitor.Intrebarea mea este,modul psihopedagogic nivelul 2 te ajuta la ceva in plus la angajare daca vrei sa predai doar 1-10? La noi in oras, anul acesta se fac inscrierile ultima data pt. acest modul si tine timp de doi ani. M-ar ajuta raspunsul dv.sa stiu ce sa fac, sa nu ma mai trezesc ca nivelul1 nu mai este suficient si dupa aceea sa nu mai am unde sa il fac(aproape de casa).Mai precizez ca eu vreau sa profesez in invatamant special ca profesor-educator.(doar acolo sunt compatibila cu centralizatorul) Multumesc!
  R: Modulul II este necesar pentru a preda la liceu.

  Comentariu de Mari | Septembrie 1, 2011 | Răspunde

 127. Buna ziua!
  Am si eu urmatoarea situatie: titulara in CIC pana la 1.07.2012, suplinita pana la acea data pe rezervare. Titulara nu a luat concediu de odihna pe anul scolar 2009-2010 si nici indemnizatia de concediu aferenta, deoarece a intrat direct in concediu post-natal.
  Intrebari:
  1. Se plateste indemnizatia de concediu in anul 2012 (la revenirea din CIC) atat titularei, cat si suplinitorului?
  2. Cu/fara modificarea numarului de posturi?
  Multumesc, Cici.
  R: Nu se primeşte nimic.

  Comentariu de Radoi Gabriela | August 30, 2011 | Răspunde

 128. Buna seara,
  Sunt invatator tiular grad I si am si eu urmatoarele intrebari:
  1.vreau sa trec pe post de profesor titular,limba romana, in scoala mea (am studiile necesare si master in specialitate) cum procedez-concurs sau pretransfer?
  2. gradele vor fi recunoscute ca profesor desi le-ma dat ca invatator?
  3.Devin titular in scoala sau in invatamant(ca sunt atatea variante cu titulatura )?
  Multumesc
  R: Pretransfer; se recunosc; titular în învăţământ.

  Comentariu de simona | August 30, 2011 | Răspunde

 129. Buna ziua . Sunt profesor suplinitor de istorie si anul acesta am luat 2 posturi , unul de 7 ore, celallat de 10 ore.. Postul de 7 ore este dorit de catre un alt coleg care are 2 posturi a cate 10 ore fiecare , si vrea sa facem un schimb, el imi da un post de 10 ore, eu il dau pe cel de 7 ore.
  Se poate oare face acest schimb si cum ?????
  R: Se poate. Trebuie să vă înţelegeţi.

  Comentariu de Nicu 1 | August 29, 2011 | Răspunde

 130. buna ziua. am fost la concursul de titularizare 2011 si am obtinut media 7. mi-am ales un post de suplinitor deoarece nu m-am putut titulariza si am fost repartizata intr-un sat unde chiar nu pot ajunge. mentionez ca mi-am ales locatia respectiva deaorece postul era afisat ca fiind in comuna helegiu , nefiind specificat ca este comuna helegiu, sat deleni. ce sanse am sa ocup alt post, deoarece renunt la acest din motive obiective… E IN VARFUL DEALULUI… multumesc

  Comentariu de gugles geanina | August 29, 2011 | Răspunde

 131. Buna ziua!
  Sunt in invatamnt de 2 ani, acesta care urmeaza fiind al treilea. In anii anteriori am dat concurs de titularizare si am luat note peste 5, anul acesta nu m-am mai prezentat la concurs deoarece am avut examenul de definitivat. La inscrierea pentru repartitie m-am prezentat cu o adeverinta de continuitate pe 8 ore, care nu mi-a fost luata in considerare, in repartitia de pe 26 august s-a prezentat o doamna din judet cu continuitate pe 7 ore care a ocupat un post cu mult inaintea mea. Intrebarea mea este: In ce conditii se poate acorda continuitatea si care este numarul minim de ore necesar pentru ca aceasta sa fie luata in considerare?

  Comentariu de ioana olteanu | August 28, 2011 | Răspunde

 132. Buna ziua! sunt titular la o scoala si mi s-a propus director la alta scoala ,in alta comuna.Pot sa iau ore la plata cu ora la scoala la care sunt titular? multumesc

  Comentariu de mary | August 27, 2011 | Răspunde

 133. sunt titulara pe discipline tehnice
  intre timp am obtinut o a doua specializare in matematica
  in ce conditii pot deveni titulara in aceeasi scoala pe matematica? cine are prioritate?

  Comentariu de milena | August 25, 2011 | Răspunde

 134. Buna ziua! As avea si eu o intrebare. M-am prezentat anul acesta la examenul de titularizare specializarea matematica…am obtinut nota peste 7 insa nu am reust sa ma titularizez pe orasul meu asa ca am participat la a doua etapa titularizandu-ma pe un alt judet. Am ainteles ca dupa data de 1 se poate face detasare, dar pierd titulatura daca fac detasare pe un post care nu este titularizabil? Si in ce onsta dosarul? daca ma puteti ajuta pentru ca am citit ca trebuie o aprobare de la directorul scolii unde vrei sa faci detasarea…este adevarat? Va multumesc anticipat!

  Comentariu de simona | August 24, 2011 | Răspunde

 135. BUna ziua! As vrea si eu sa pun o intrebare si mi-ar fi foarte util un raspuns exact, clar. Sunt titular de 4 ani la aceeasi scoala cu norma intreaga si dirigentie si, sincera sa fiu, daca nu as face alte contracte de colaborare, cu salariul de la scoala nu m-as putea descurca (9 milioane; am si def-ul, dar nu mai vreau sa continui sa dau grd 2, deoarece nu se merita). Am doi parinti pensionari, trebuie sa ii ajut. Eu, pe langa predat, cant si incerc sa exersez destul, dar medicul orl-ist mi-a zis ca nu atat cantatul cat oboseala de la scoala(vorbitul excesiv, cunoastem cu totii) s-ar putea sa ma afecteze, iar eu nu sunt genul de om care sa nu ma implic. As putea ca titular sa imi iau doar jumatate de norma plus 1 ca sa am o carte de munca si fara sa imi pierd titularizarea?(am inteles ca doar suplinitorii pot face asta si nu e corect) Contractele de colaborare pe cantat nu sunt permanente dar muncesc pentru niste bani si imi place. nu cred ca sistemul de invatamant merita atat de mult sacrificiul meu la cat de putin ofera si la cat de mult isi bate joc de noi iar eu nu pot sa nu ma implic (copiii nu sunt de vina ca sistemul este asa). Cred ca am dreptul si eu la mine si sa imi protejez vocea si sa imi pastrez si dreptul meu pentru care am invatat de titular (pot oferi astfel anul acesta posibilitatea cuiva sa isi ia niste ore). va rog, as dori un sfat. MUltumesc mult. Maria

  Comentariu de Maria | August 23, 2011 | Răspunde

  • R: Se poate. Vorbiţi cu juristul ISJ.

   Comentariu de resurseumaneolt | August 24, 2011 | Răspunde

 136. Buna ziua. Am si eu o intrebare. Anul acesta voi finaliza gradul I, cu o inspectie in toamna 2011 si alta in ianuarie 2011. Daca in martie – aprilie 2012 au loc restructurari la scoala, mi se va lua in considerare gradul I sau nu? Va multumesc!
  R: Nu.

  Comentariu de mihaela s. | August 22, 2011 | Răspunde

 137. buna ziua!
  M am titularizat anul acesta in prima etapa insa in alt judet pt ca acolo am sustinut examenul. am inteles ca ma pot detasa numai dupa 1 septembrie. Tot de la 1 setembrie sunt obligata sa merg la post in activitate. cum procedez pana ma detasez? exista vreo solutie in sensul acesta? sa fac naveta, nu pot, e prea departe si nici postul nu vreau sa l pierd. Multumesc!

  Comentariu de zanfir ramona | August 21, 2011 | Răspunde

  • buna ziua.sunt in aceeasi situatie ca si dumneavoastra.as dori,daca se poate sa discutam in privat.id-ul meu este mihai_mihaela_21.

   Comentariu de mihaela | August 25, 2011 | Răspunde

  • depune o cere, si-ti iei concediu fara plata

   Comentariu de Florin | August 27, 2011 | Răspunde

 138. Am susţinut concurs de titularizare într-o instituţie de învăţământ particulară am luat nota 8 ,dar de fapt eu am pe diplomă specializarea filosofie dar am dat pe psihologie ,ulterior s-a constatat că nu este bine şi trebuia să dau examen pe filosofie, nu se poate să-mi fie valabilă nota ca suplinitor necalificat?

  Comentariu de simona | August 21, 2011 | Răspunde

 139. daca nu se mai tin sedinte publice dupa 1 sept cei care doresc sa se detaseze in interes ce au de facut? vin la isj cu dr scolii unde urmeaza sa fie detasat si ii se da decizia? ANUL TRECUT DUPA 1 SEPT ASA S-A PROCEDAT SI CU SUPLINITORII! (intreb pt o prietena care s-a titularizat in Bucuresti pe educ.). ast rasp

  Comentariu de deea | August 20, 2011 | Răspunde

 140. buna! luni incep examenele pt grade didactice filiala Slatina isj ar trebui sa tina cont de asta ca nu vom ajunge la sedinta publica in data de 23 aug fiindca suntem la examen . toti candidatii vor face procura notariala?????????????? in cazul acesta ce este de facut? astept raspuns
  va multumesc!

  Comentariu de deea | August 20, 2011 | Răspunde

 141. Buna! Va rog spuneti-mi si mie pe ce data se distribuie locurile de suplinire in invatamant anul acesta. Pe calendarul acela de miscare a personalului didactic nu inteleg mare lucru. Mentionez ca anul acesta e prima data cand am dat examenul de titularizare pe care l-am luat in luna iulie. Multumesc pt timpul acordat!

  Comentariu de Georgiana | August 20, 2011 | Răspunde

 142. Buna ziua! M-am inscris anul acesta la examenul de definitivat, insa intre timp din cauza unor probleme de sanatate nu ma mai pot prezenta la examen. Pe baza unei adeverinte medicale, pot sa particip la examenul de definitivat anul urmator, fiind valabila inspectia de anul acesta?mentionez ca anul ce urmeaza o sa lucrez numai un semestru, urmand sa intru in concediu crestere copil.
  Nu am gasit nicaieri daca acest examen se da in maxim 5 ani din momentul inceperii profesarii in invatamant sau daca se da in maxim 5 ani de cand s-au implinit acei 2 ani necesari inscrierii la examen.
  Va multumesc anticipat

  Comentariu de Marinescu Florina | August 18, 2011 | Răspunde

  • Si pe mine ma intereseaza aceasta problema. Cum se vor face pretansferurile in alt judet dupa noua lege a invatamntului? Va rugam sa ne lamuriti daca cineva a studiat problema. Multumesc! Cristina

   Comentariu de hristina | August 22, 2011 | Răspunde

 143. buna ziua. sunt profesor gradul I, titular de lb. engleza si franceza in galati si as vrea sa stiu in ce conditii ma pot transfera in bucuresti, caci ma voi muta cu domiciliul acolo.

  Comentariu de Narcisa | August 18, 2011 | Răspunde

 144. Exista o baza legala sa numesti in functia de director cu delegatie pe un an de zile profesor cu definitivat?Multumesc.

  Comentariu de perju | August 17, 2011 | Răspunde

 145. Sunt profesor de biologie cu 5 ani si 6 luni vechime, definitivat optinut in 2008, inscris la gradul II, anul acesta am inspectia speciala pentru gradul II, curs de management educational de 90 de credite transferabile, prin decizia CA al ISJ pot fi numit director cu delegatie pe un an de zile . Multumesc de raspuns.

  Comentariu de nino | August 17, 2011 | Răspunde

 146. Buna seara, am o intrebare :anul acesta m-am titularizat intr-o scoala speciala.Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti: prima de instalare se mai acorda in acest an? Si care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite? Multumesc frumos,Anda

  Comentariu de Anda | August 16, 2011 | Răspunde

 147. Bună ziua! Vă rog să-mi răspundeţi şi mie la următoarele intrebari.Am terminat pedagogie muzicala in 2010 si tot in acelasi an am intrat in restringere de activitate dintr-un post de corepetitor din cadrul palatului copiilor, mentionez ca lucrez in sistem de peste 25 de ani .La data disponibilizarii nu sa luat in calcul faptul ca eu eram licentiat in muzica iar alt coleg care era pe un post similar cu al meu ,nu astfel el nu a fost disponibilizat iar eu da.
  intrebarea nr 1.
  Considerati ca membrii consiliului de administratie impicit conducerea palatului a procedat corect? Va rog sa-mi explicati care este metodologia .
  Mai mentionez ca actualmente lucrez in cadrul palatului copiilor pe jumatate de catedra tot in functia de corepetitor, post rezervat unui fost coleg care a obtinut un post de conducere intr-o alta institutie.
  intrebarea nr 2.
  Pot obtine jumatate de norma la cumul intr-o alta scoala in conditia in care eu nu am participat la examenele care au avut loc in aceasta perioada in vederea titularizarii respectiv suplinirii? Va rog sa-mi explicati care este procedura.
  Multumesc anticipat.

  Comentariu de grigore | August 16, 2011 | Răspunde

 148. am luat licenta anul acesta si nu am putut sa depun la dosar adeverinta de absolvire a modulului pedagogic, asa ca am dat examen la necalificati engleza , Acum am si adeverinta de modul , mi-a venit , pot trece la statul de calificat ?
  R: Nu.

  Comentariu de ion | August 15, 2011 | Răspunde

 149. pot preda fără concurs de suplinire?în alţi eni se putea?atunci de ce se mai organiza concurs?nu e acelaşi lucru ca şi în alţi ani?
  R: Nu.

  Comentariu de simona | August 12, 2011 | Răspunde

 150. pot sa ocup un post de suplinitor daca am luat 4.50 la examenul de titularizare?
  R: Nu.

  Comentariu de catalin | August 10, 2011 | Răspunde

 151. Multumesc pt raspuns.Deci sa inteleg ca pe baza notei din iulie 2009,avand nota peste 5, nu-mi mai pot lua ore anul acesta? Nota din anul 2009 nu mai e valabila si anul acesta?Iar daca ar fi valabila, as putea sa iau ore in fata unei persoane care a participat doar la suplinire august 2011 sau a luat nota sub 5 in iulie?
  R: Art. 75. (9) Posturile didactice/catedrele vacante şi cele rezervate rămase libere după soluţionarea cererilor de continuitate pentru suplinire se ocupă de către:
  a) candidaţi repartizaţi prin continuitate pentru suplinire pe catedre incomplete;
  b) candidaţi participanţi la concursul din iulie 2009 şi/sau iulie 2010, care au obţinut minimum nota 7,00 (şapte), ale căror posturi propuse pentru continuitate au fost reduse datorită faptului că au fost ocupate de către titulari, au fost vacantate pentru concurs sau au fost desfiinţate ca urmare a modificării planului de şcolarizare/planului de învăţământ/reorganizării reţelei şcolare. Pentru a putea fi repartizaţi în baza notelor din iulie 2009 sau iulie 2010, candidaţii cu post redus care participă şi la concursul din iulie 2011 trebuie să obţină minimum nota 5,00 (cinci). Cadrele didactice aflate în această situaţie se înscriu la inspectoratele şcolare/centrele de concurs, în perioadele prevăzute de Calendar.
  c) candidaţi participanţi la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar 2011 care au obţinut minimum nota 5,00 (cinci).
  (10) Candidaţii enumeraţi la alin. (8) lit. a), b) şi c) se ierarhizează pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor. Candidaţii prevăzuţi la alin. (8) lit. b) care participă şi la concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar din iulie 2011 şi obţin minimum nota 5,00 (cinci) pot opta între notele obţinute la concurs în iulie 2009, iulie 2010 şi iulie 2011. Candidaţii care nu beneficiază de prevederile alin. (8) lit. b) se repartizează pe baza notei obţinute la concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar din iulie 2011. Candidaţii prevăzuţi la alin. (8) lit. a) se repartizează pe baza notei în care au ocupat postul/catedra în urma concursului din iulie 2009 sau a concursului din iulie 2010.
  (11) În cazul notelor egale, prioritate la încadrarea pe post/catedră prin suplinire, în anul şcolar 2011-2012, au cadrele didactice calificate care au fost încadrate prin continuitate pe postul didactic solicitat, în perioada 2009-2011, în baza rezultatului obţinut la concursul naţional din iulie 2008/concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele nominalizate în Hotărârea de Guvern nr. 1942/2004, sesiunea iunie-iulie 2008.
  Pentru ceilalţi candidaţi, la note egale, departajarea se face luându-se în considerare, în ordine: apropierea de domiciliu, media de departajare (calculată prin trunchiere cu 4 zecimale), gradul didactic, media la examenul pentru obţinerea gradului didactic, media la examenul de bacalaureat/absolvire/licenţă (stat), vechimea în învăţământ.
  (12) Posturile didactice/catedrele rămase vacante, precum şi cele rezervate pot fi ocupate de candidaţii care au participat la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din iulie 2010 şi/sau la concursul din iulie 2009 şi au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor. Pentru a putea fi repartizaţi în baza notelor obţinute la concursurile din iulie 2010 şi/sau iulie 2009, candidaţii care participă şi la concursul din iulie 2011 trebuie să obţină minimum media 5,00 (cinci).

  Comentariu de soso | August 9, 2011 | Răspunde

 152. buna seara! am si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati! la examenul de titularizare din 2009 am luat nota 5,85. In anul 2010 am primit continuitate. Dar anul acesta, nu am mai indeplinit conditiile,mentionez ca am avut norma de 16 ore in doua scoli unde ulterior s-au redus orele.Nu am participat anul acesta la examenul de titularizare din iulie sau din august. Mai pot sa folosesc nota din 2009 pt. a lua orele de la una din scolile in care am lucrat, pe baza unei adeverinte prin care consiliul administrativ este de acord sa iau orele respective si imi acorda calificativul „foarte bine”? Am prioritate in fata cuiva? Va multumesc frumos si sper sa ma lamuriti!
  R: Nu mai aveţi prioritate.

  Comentariu de soso | August 9, 2011 | Răspunde

 153. la Isj Vaslui anul acesta totul a fost posibil..acolo legile le face Flueras ..

  Comentariu de isj vaslui | August 9, 2011 | Răspunde

 154. Buna ziua!
  As avea si eu cateva nelamuriri si as dori, daca se poate, sa ma lamuriti si pe mine, va rog. Am terminat facultatea cu dubla specializare, romana-franceza, in 2010. Sunt, incepand cu octombrie anul curent, studenta la masterat in anul 2 la lb. romana. Modulul I pedagogic l-am incheiat. Modulul 2, este si el incheiat,dar doar pe anul 1 de masterat. Prima intrebare ar fi: pot sau nu pot deocamdata sa predau la liceu? Iar a doua: pot preda si romana si franceza (de exemplu este post scos pentru suplinire exact asa : romana-franceza 18 ore, pot sa mi-l aleg?).
  R: Nu puteţi să predaţi la liceu. Puteţi preda şi română şi franceză.

  Comentariu de iulianaloredana | August 8, 2011 | Răspunde

 155. Buna ziua, m-am titularizat in etapa a doua in judetul Sibiu. Eu am domiciliul stabil in jud. Salaj.
  In anul scolar 2010-2011 am lucrat pe un post de profesor de sprijin la o scoala din oras pe care am primit continuitate si in anul urmator, titularul fiind in concediul de maternitate.
  Nelamurire:
  Pot sa ma detasez pe acest post pe care am primit continuitate… cum sa fac acest lucru?
  Datorita faptului ca de la 1 septembrie se schimba legea, ar trebui sa discut cu d-na director al scolii pentru post sau doar prin inspectorat???

  Comentariu de Pop | August 8, 2011 | Răspunde

 156. buna ziua , ati zis ca nota din 2011 are prioritate in fata celei din 2009 2010 peste 7, dar surpriza la isj vaslui au zis ca fac o lista cu toate notele in ordine descrescatoare din 2009 2010 2011 . e corect asa ??? daca nu ce este de facut??? va multumesc

  Comentariu de gabriel | August 6, 2011 | Răspunde

 157. luni voi merge sa ridic decizia de titularizare de la ismb. Care este urmatoarea procedura pentru a ma detasa pe un alt judet? Ce dorsar trebuie facut?

  Comentariu de elena | August 5, 2011 | Răspunde

  • Buna seara.Si eu m-am titularizat in mun. Bucuresti.Ati aflat cum se procedeaza pt detasare?
   Va multumesc aniticipat.

   Comentariu de mihaela | August 19, 2011 | Răspunde

 158. BUNA SEARA! VA ROG ,SA MA LAMURITI,CUM SE PROCEDEAZA IN SEDINTA PENTRU SUPLINIRE?SE REPARTIZEAZA TOTI ADMISII DIN13 IULIE SI APOI CEI DIN 2010 ,2009? SAU PE NOTA 2011,2010,2009? MULTUMESC!

  Comentariu de DOINA | August 3, 2011 | Răspunde

 159. Începând cu 1 septembrie 2011, au putut deveni titulari pe postul didactic/catedra ocupat/ă prin suplinire într-o unitate sau două unităţi de învăţământ cu personalitate juridică în anul şcolar 2010-2011, cadrul didactic calificat care, la data solicitării, îndeplinea cumulativ şi următoarele condiţii specifice:
  a) a fost repartizat în anul şcolar 2010-2011 la nivelul unui singur judeţ/municipiului Bucureşti pe un post didactic/catedră vacantă/rezervată prin suplinire, continuitate pentru suplinire sau ca suplinitor cu post redus, în una sau două unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, în baza notei de cel puţin 7 (şapte) obţinută la unul din concursurile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar de stat susţinute în specialitatea postului didactic/catedrei, în iulie 2010, iulie 2009 sau iunie-iulie 2008, în şedinţă publică organizată până la data începerii cursurilor anului şcolar 2010-2011.
  Întrebări:
  1) De ce s-au titularizat şi cadre didactice calificate, ce activau la trei unităţi învăţământ cu personalitate juridică în anul şcolar 2010-2011?
  2) De ce nu s-a titularizat cineva repartizat pe un post didactic/catedră vacantă/rezervată prin suplinire, dar nu în şedinţă publică organizată până la data începerii cursurilor anului şcolar 2010-2011; atunci cum a putut ocupa acel post şi de ce a trebuit să existe şi şedinţă publică organizată după data începerii cursurilor anului şcolar 2010-2011?

  Comentariu de Cristi Cristescu | August 3, 2011 | Răspunde

  • Salut,
   Sunt absolvent al facultatii de Litere si Arte Sibiu, cu modului 1 DPPD finalizat, la ex de titularizare din 2011 am luat o nota sub 5 nici eu nu stiu ce am facut acolo :)) iar la supinire nu m-am inscris, stau pe tusa pana la anul asa-i ? Sau mai exista vreo minune. Va multumesc anticipat!

   Comentariu de Giorgio Marakash | August 6, 2011 | Răspunde

 160. am luat cea mai mare nota anul acesta dar in fata mea sunt note mai mari din ani trecuti la sedinta publica cine are prioritate eu? sau se ia in cordinea din ani trecuti?

  Comentariu de gheorghe | August 2, 2011 | Răspunde

 161. Buna ziua!
  M-am titularizat anul acesta in etapa a 2-a.
  As vrea sa stiu cum ma pot detasa in septembrie, in interesul invatamantului sau la cerere.
  Multumesc!

  Comentariu de Korina | August 2, 2011 | Răspunde

  • Cu tupeu. (vorbesc f. serios), daca ai sa mergi cu ,,va rog frumos” nu ai sa rezolvi nimic. Si eu am trecut prin asa ceva. Iti gasesti scoala, iei aprobare scrisa de la director ca te primeste in scoala, iti faci dosar si astepti. Ar fi bine sa fie cat mai aproape de domiciliu sa ai un atuu.Nu tu trebuie sa specifici felul detasarii, toate sunt in interesul invatamantului. Bafta!

   Comentariu de monica otel | August 8, 2011 | Răspunde

 162. Mai revin cu o intrebare. Daca angajarile se fac la decizia scolii, atunci se mai tine cont de disciplinele din centralizator? Eu de ex cu asistenta sociala am putine oportunitati(cultura civica)Pot sa fiu educatoare intr-o gradinita de stat? Ms.anticipat.

  Comentariu de Mari | August 2, 2011 | Răspunde

 163. Am vazut ca de anul viitor nu se mai da titularizare, eu mai am vreo sansa sa intru in invatamant anul viitor doar cu studii de licenta de trei ani si cu modulul psihopedagogic nivel 1.Sau trebuie neaparat sa fac si un master? Eu am facut asistenta sociala si vreau sa urmez un master in domeniu. Macar ma va ajuta acel master pt a intra in invatamant sau trebuie un master in domeniul invatamantului? Este adevarat ca daca nu predai in 5 ani de zile modulul psihopedagogic nu va mai fi valabil? ms pt raspuns, pt. timpul acordat.

  Comentariu de Mari | August 2, 2011 | Răspunde

  • 1. Da, va exista,nu stiu daca din acest an, un master educational pt cei care doresc sa intre in invatamant, apoi un stagiu de un an alaturi de un mentor si apoi ocuparea postului (nu stiu prin ce metoda: concurs la unitatea scolara sau altcumva)
   2. modulul psihopedagogic va fi valabil permanent daca in urmatorii 5ani de la absolvire dai definitivatul in invatamant

   Comentariu de monica otel | August 8, 2011 | Răspunde

 164. Nu gasesc literele a),b) si c) ale art. 75, alin. (8) din Metodologie.
  Am participat anul acesta la concurs pe o specializare si am obtinut nota sub 5.
  Doresc sa fiu repartizata in baza notei de anul trecut (8.9), de la o alta disciplina. Amm prioritate, pe acea ‘lista unica’ de care se vorbeste in Metodologie atata timp cat anul acesta nu am participat la concursul din iulie pe aceeasi disciplina? Mentionez ca anul trecut am fost suplinitor cu post redus, dar nu am avut prioritate la repartitie (fiind in necunostinta de cauza la momentul respectiv). Am participat in ultimii 3 ani la concursurile din iulie,obtinand note peste 7.
  As putea in sedinta publica din august sa primesc repartitie in ordinea mediilor (concurs 2010/2009) sau vor avea prioritate cei care au concurs iulie 2011 (minim nota 5)?

  Comentariu de carina | August 1, 2011 | Răspunde

 165. buna seara!m-am titularizat anul acesta ,dupa ce am sustinut examenul de titularizare din 13.07.as vrea SA STIU DAK POT SA MA DETASEZ SI CAND DEPUN DOSARUL? va multumesc!
  R: După 1 Septembrie.

  Comentariu de mihaela | August 1, 2011 | Răspunde

 166. am participat in anul 2009 la examenul de titulatura obtinand nota 8,iar in anul 2010 nota 7. Nu am putut ocupa post nici la titularizare si nici la suplinire- unde au avut prioritate mai mult cei cu relatii-.Ce trebuie sa fac anul acesta pantru a obtine macar un post de suplinitor?
  Va multumesc!
  R: Să participaţi la şedinţele de suplinire.

  Comentariu de novaceanu ion | August 1, 2011 | Răspunde

 167. Buna ziua,

  Am dat anul acesta examenul de titularizare si am obtinut peste 7, fiind a 4-a pe judet. Cei dinaitea mea s-au titularizat dar in alte judete ( in etapa a II-a). La etapa a III-a de repartizare din august cine are prioritate: ei daca solicita detasare la cere sau eu care doresc sa particip la etapa de suplinire? Mentionez ca postul care ma intereseaza este un post care are la Statut ca fiind rezervat.
  R: Ei se pot detaşa doar după 1 Septembrie.

  Comentariu de corina | August 1, 2011 | Răspunde

 168. Buna seara!

  Am si eu o intrebare si va rog mult sa ma ajutati: Anul acesta am fost la concurs in 13 iulie dar mi-am anulat lucrarea. Pot sa ma prezint la sedinta publica de suplinitori calificati cu nota de anul trecut care este peste 5???
  R: Da.

  Comentariu de Ioana | Iulie 31, 2011 | Răspunde

 169. Buna ziua,
  Sunt licentiat in filologie romana-engleza insa nu am facut modulul pedagogic. Ma pot inscrie la examenul pentru suplinitor din 4 august?
  Va multumesc pentru raspuns.
  R: Suplinitor necalificat.

  Comentariu de Vasile | Iulie 31, 2011 | Răspunde

  • Buna seara,
   Cine are prioritate la ocuparea unui post pe ed. tehnologica ? Un subinginer titular aflat in restrangere nesolutionata sau subinginer suplinitor dar care are si postuniversitara de educatie tehnologica? Va multumesc pentru raspuns.
   R: Titularul.

   Comentariu de Maria | August 1, 2011 | Răspunde

 170. buna ziua, sunt prof de enlgleza si vreau sa stiu daca pot participa in etapa de suplinire cu nota din august 2010 (7.50). Am aflat acum 2 zile ca s-a schimbat concursul de suplinire din 4 aug si nu mi se pare f corect sa schimb metodologhia unui exame cu 1 sapt inainte. Va multumesc
  R: Nu puteţi.

  Comentariu de ramona jaica | Iulie 30, 2011 | Răspunde

 171. Buna ziua,

  Am terminat facultatea in 2008, nu am mai profesat pana in prezent, si sunt titulara 2011. As dori sa stiu daca sunt conditionata in vreun fel de terminarea facultatii sau de anul in care am devenit titulara pentru a sustine examenul de definitivat. Mai exact: examenul de definitivat se sustine dupa 2 ani la catedra, obligatoriu in 5 ani de cand incepi sa profesezi, sau de cand esti titular? Daca incepant cu 1 septembrie 2011 imi iau concediu de studii (3 ani cat dureaza facultatea), sunt obligata ca in urmatorii 2 ani sa revin la post si imediat dupa cei 2 ani sa-mi sustin definitivatul, sau sunt luati in considerare 5 ani din momentul in care ai intrat la catedra efectiv? In speranta ca ma va lamuri cineva ,va multumesc anticipat.
  R: Deful se susţine după minim 2 ani.

  Comentariu de coryna | Iulie 30, 2011 | Răspunde

 172. Buna seara! Va propun si eu o situatie: sunt suplinitor calificat, mi-a „expirat” anul acesta continuitatea si nu am participat/voi participa la examenele de titularizare/suplinire deoarece sunt plecat din tara. Orele pe care functionez nu apar la vacante (dubla specializare ed. fizica si informatica), dar probabil la 1 septembrie vor aparea ca ramase neocupate odata cu noile state de functii. Conform noilor modificari aduse la MMPD 2011-2012, in urmatorul an scolar voi putea de beneficia tot de „post intreg” sau voi fi incadrat doar la „plata cu ora – numai cu maxim jumatate de norma” tinand cont ca nu particip la niciunul din examenele mai sus mentionate? Va multumesc!
  R: Fără concurs nu puteţi preda.

  Comentariu de Ciprian | Iulie 29, 2011 | Răspunde

 173. am luat titularizarea si mi am ales post la prima etapa de repartizare.
  As vrea sa stiu cand trebuie sa ma prezint la scoala la care am intrat si cu cine semnez contractul de munca cu scoala sau cu inspectoratul si cand?
  R: La 1 Septembrie. Cu şcoala.

  Comentariu de ionut | Iulie 29, 2011 | Răspunde

 174. M-am titularizat in 2009. M-am detasat tot atunci in Bucuresti si acum am nevoie sa ma detasez in Cluj pt un an.Stiu ca dosarele pentru detasare la cerere se depun pe 1, 2 aug. Nu stiu daca pot sa il depun acum, este posibil sa nu am timp, azi fiind 29 si mai este si vineri. Intrebarea mea este . ,, mai am o alta sansa sa ma detasez anul acesta, in sept, sau mai tarziu , daca mai este o alta etapa? Va multumesc anticipat
  R: Posibil după 1 Septembrie.

  Comentariu de mirela | Iulie 28, 2011 | Răspunde

 175. Buna ziua,
  Daca nu am reusit sa particip la nici unul din cele 2 examene, titularizare, respectiv suplinire, ce sanse as avea sa ocup un post in invatamant.
  Multumesc.
  R: Concursul de suplinire se ţine pe data de 4 August.

  Comentariu de nechifor alina | Iulie 28, 2011 | Răspunde

 176. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste mici nelamuriri!

  La concursul de titularizare de anul acesta am obtinut nota 6,90. Trebuie sa-mi revalidez dosarul in perioada 1-2 august si totodata este necesar ca sa particip la concursul de suplinire din 4 august pentru a putea ocupa un post de suplinitor calificat? In ce perioada trebuie sa ma prezint la repartizarile pe posturile de suplinitor calificat?

  Va multumesc mult!
  R: Nu trebuie să participaţi la suplinire. După 22 August.

  Comentariu de sanda | Iulie 28, 2011 | Răspunde

 177. buna ziua!sunt profesor suplinitor pe un post de muzica.am participat la ex de titularizare din 2009,am luat 7.5 dar nu au fost posturi titularizabile,asa ca am mers pe continuitate in 2010 ,postul fiind alcatuit din 18ore la 3scoli.pt anul 2011 am primit acordul consiliului de administratie pt continuitate si in anul scolar 2011.am insa o intrebare:daca un coleg a mers anul acesta la titularizare a luat post titularizabil se poate detasa tot anul acesta ?imi poate lua postul chiar daca eu am continuitate si postul nu e titularizabil amandoi fiind din acelasi sat?
  R: Dacă se detaşează o poate face după 1 Septembrie.

  Comentariu de alexia | Iulie 28, 2011 | Răspunde

 178. se mai face pretransfer in primavara anului 2012? Sunt titulara in Bucuresti incepand din 2011 si vreau sa ma detasez pe Arges in toamna acestui an. Ma mai pot pretransfera in primvara anului 2012 dupa noua lege?
  R: Rămâne de văzut ce se mai poate face.

  Comentariu de elena | Iulie 28, 2011 | Răspunde

 179. buna seara,am si eu o intrebare:subiectele de anul acesta de la suplinire,vor fi la fel de grele ca si cele de la titularizare?
  R: Vin de la Minister.

  Comentariu de iova nicoleta | Iulie 27, 2011 | Răspunde

 180. buna ziua,
  mi-ati putea spune, va rog, in ce data este sedinta publica de ocupare a posturilor in bucuresti pt suplinitorii cu post redus? din metodologie nu m-am lamurit…
  Si inca o intrebare, Am depus dosarul anul acesta pt sora mea, prin procura, caci ea se afla in concediu pt ingrijire copil, pt a putea ocupa un loc de suplinitor la specializarea kinetoterapie in baza notei de anul trecut, 9.30. La validare am vazut insa ca nu era bifata casuta in care se preciza ocuparea postului pe baza notei acesteia, iar persoana de la comisie mi-a spus sa il las asa, desi nu mi se pare tocmai ok, dar acum faptul e consumat…in acest caz, mai am vreo sansa sa ii prind un post?
  multumesc frumos. ioana stanciu
  R: Întrebaţi la ISMB.

  Comentariu de ioana stanciu | Iulie 27, 2011 | Răspunde

 181. Buna ziua!va rog sa-mi spuneti daca puteti:am luat anul acesata la titularizare 4,50,am depus dosar sa mrg si cu nota de anul trecut 7,55.Se poate sau trebuie sa merg in 4 august?iar atunci se va da oral sau tot scris?va multumesc!
  R: Obligatoriu 4 August. Examen scris cu subiecte de la minister.

  Comentariu de ymissyou | Iulie 27, 2011 | Răspunde

 182. Buna ziua!Am nevoie daca se poate de o lamurire:in cazul in care anul acesta am obtinut nota peste 7 la examenul de titularizare dar am si continuitate….neocupand un post titularizabil…cine are intaietate sa ocupe postul pe care am eu continuitatea , eu sau un titular la detasare?
  R: Titularul.

  Comentariu de D. Alexandra | Iulie 27, 2011 | Răspunde

 183. Buna ziua ! Am depus dosar pt continuitate la suplinire in perioada 14-24 iunie. Mai trebuie sa merg iar la revalidare?
  R: Nu.

  Comentariu de olivia | Iulie 27, 2011 | Răspunde

 184. buna seara , va rog sa ma lamuriti si pe mine cine are prioritate , am luat anul acesta titularizare cu 8. Nu am mai prins un post titularizabil, insa daca unul dintre titulari renunta la post , cine are prioritate eu sau cel ce avea continuitate pe post avand in vedere ca nu a mai fost la examen de 2 ani si are 5 . Multumesc frumos !
  R: Continuitatea.

  Comentariu de cata | Iulie 26, 2011 | Răspunde

 185. Buna ziua! Sotul meu a obtinut titularizarea in urma examenului din 13 iulie 2011, dar ar dori sa se detaseze pe un post netitularizabil, mai aproape de domiciliu. Beneficiaza de vreo prioritate in acest caz sau e posibil ca postul in cauza sa fie ocupat de cei care au obtinut sub nota 7 la acest examen, in urma noii probe de pe 4 august?Ce sanse are si in raport cu alti titulari cu vechime superioara?
  M-ar interesa perioada in care se fac aceste detasari, deoarece nu am reusit sa ma lamuresc. Au loc in august sau in septembrie?
  Va multumesc!
  R: După 1 Septembrie.

  Comentariu de Nicoleta Dumitru | Iulie 26, 2011 | Răspunde

 186. Buna seara,sunt invatatoare calificata suplinitoare .Postul pe care am lucrat in ultimii patru ani este rezervat pentru director care este invatator.Am participat la titularizare si am obtinut 6,65.Postul fiind rezervat pentru director nu a fost scos pentru suplinire.Cand trebuie sa merg pentru a obtine postul?
  R: La şedinţele de suplinire.

  Comentariu de Emilia Costache | Iulie 26, 2011 | Răspunde

 187. buna seara! tot in leg. cu bursa rurala! va rog sa-mi spuneti daca pot opta pt. un post conditionat ramas titularizabil in alt judet pt. etapa a II-a din 29 iulie 2011. va multumesc!
  R: Nu.

  Comentariu de nico | Iulie 26, 2011 | Răspunde

 188. buna ziua. va rog sa -mi comunicati daca anul acesta pe un post titularizabil am fost 2 candidati , unul are 7 .80in 2009 iar anul acesta a iesit din sala cand a vazut subiectele , iar eu am luat 6 la titularizare 2011 .in acest caz cine are prioritate la etapa de suplinire din august??
  R: Concurs Naţional 2011, 2010, 2009, august 2011.

  Comentariu de gabriel | Iulie 26, 2011 | Răspunde

  • tu ai prioritate fara indoiala la repartitia de suplinire. in plus putea sa ia si 10 in anii anteriori. sedinta publica va incepe cu profii care au sustinut si promovat anul acesta exm

   Comentariu de cata | Iulie 26, 2011 | Răspunde

 189. Buna ziua! Spuneti-mi ,va rog,cand are loc a doua sedinta publica ,dupa cea de titularizare ,care a avut loc pe 13 iulie 2011.Mentionez ca am luat 5,1.Pe ce adresa pot viziona lista posturilor ramase libere dupa sedinta de continuitate???Multumesc

  Comentariu de stanciu luminita | Iulie 26, 2011 | Răspunde

 190. buna! am participat la titularizare 2011 si am obtinut 7,35. am beneficiat de bursa rurala,dar nu am stiut ca se poate conditiona postul. as fi putut sa ma titularizez? ce pot face? cui sa ma adresez? mai pot face ceva in 29 iulie? va rog dati-mi un raspuns! va multumesc!
  R: Nu se condiţionează postul.

  Comentariu de nico | Iulie 26, 2011 | Răspunde

  • daca te-ai fi prezentat in luna februarie la isj-ul de care apartii sa soliciti un post spre a-ti fi rezervat, acum ai fi fost titular/a. conditia era sa ai post rezervat si sa obtii minim 7.00. nu cred ca mai ai ce face acum, oricum vezi, intereseaza-te poate poti face ceva macar anul viitor. iti recomand sa mergi si sa discuti cu inspectorul responsabil de personal. succes!

   Comentariu de cata | Iulie 26, 2011 | Răspunde

 191. buna ziua am luat sub 5 la titularizare si aveam post rezervat cu bursa rurala pot sa mai iau postul daca dau suplinire in august avand in vedere ca e cineva cu continuitate pe postul respectiv.
  R: Nu se mai poate.

  Comentariu de florina | Iulie 26, 2011 | Răspunde

 192. buna seara.am si eu o nelamurire si cred ca sunteti singurii care ma puteti ajuta.anul acesta am dat ex.de titularizare pe educatoare si am luat 7.in judetul meu nu exista posturi titularizabile.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pt a ma inscrie la sedinta publica din alt judet unde sunt posturi titularizabile?va multumesc anticipat.
  R: Vă adresaţi ISJ.

  Comentariu de mihaela | Iulie 25, 2011 | Răspunde

 193. Se poate face transfer in alt judet pe COMERT, fiind titular pe POŞTĂ!
  R: Dacă aveţi studiile conform Centralizatorului.

  Comentariu de Cristi Cristescu | Iulie 25, 2011 | Răspunde

 194. Buna seara!
  Daca m-am titualrizat anul acesta, iulie 2011, cererea pt detasare trebuie depusa inainte sau dupa 1 septembrie în comisia paritară? Multumesc!
  R: Dupa 1 septembrie.

  Comentariu de ionela | Iulie 25, 2011 | Răspunde

 195. buna ziua! as dori si eu o lamurire daca se poate: anul acesta am dat tit. si am luat peste 8 dar nu mi s-a cuvenit nici un post….Daca ma inscriu in alt judet pentru a ocupa un post titularizabil in cea dea doua etapa , si nu voi fi admisa ,adica nu o sa reusesc nici acolo, mai pot participa la sedinta de suplinire din august?
  va rog un raspuns ca nu stiu ce sa fac. multumesc
  R: Da.

  Comentariu de angi | Iulie 25, 2011 | Răspunde

 196. buna ziua.am ocupat un post cu bursa rurala insa la ex.am luat sub 5 pot sa iau postul daca dau suplinire in august
  R: Nota peste 5.

  Comentariu de alexandru | Iulie 25, 2011 | Răspunde

 197. salut! am si eu o nelamurire. in august se da examenu pentru suplinire doar de catre suplinitorii necalificati?
  si daca nu atunci cei calificati cand or sa dea? la examenul de titularizare pentru educatoare am luat 6,10 m-am simtit nedreptatita si in urma contestatiei am luat 5,30 deci………. acum nu mai am nici o speranta pentru un post, si vreau sa sustin examen in august dar nu gasesc unde trebuie depus dosarul?, cand se sustine examenul?, se respecta tot programa de la titularizare?, este examen oral sau scris?
  va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. multumesc
  R: Citiţi cu atenţie modificările la metodologie şi la calendar.

  Comentariu de gina | Iulie 24, 2011 | Răspunde

 198. Buna ziua! imi spuneti in ce etapa sunt repartizati cei cu continuitate pierduta ?specificand ca am nota 8.00 la concurs in 2009. cine are prioritate continuitatea pierduta sau candidatii la concursul din 13 iulie 2011? va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.
  R: Art. 77 a) candidaţii prevăzuţi la art. 75 alin. (3) din prezenta Metodologie, prin continuitate pentru suplinire.
  b) cadrele didactice enumerate la art. 75 alin. (8) lit. a)-c) din prezenta Metodologie ierarhizate pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor, cu respectarea prevederilor de la art. 75 alin. (9) din prezenta Metodologie;
  c) candidaţii participanţi în alte judeţe la concursul din iulie 2011, rămaşi nerepartizaţi, care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;
  d) cadre didactice calificate nerepartizate, care au participat la concursul din iulie 2009 şi/sau iulie 2010 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), ierarhizate pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor, cu respectarea prevederilor de la art. 75 alin. (11) din prezenta Metodologie;
  e) candidaţii care au participat la concursul pentru suplinire, cu probe orale şi practice/orale în profilul postului, după caz, organizat de inspectoratul şcolar, sesiunea august 2011 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci) în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e), în ordinea descrescătoare a notelor;
  f) cadre didactice calificate cu a doua specializare, alta decât aceea la care au participat la concursul din iulie 2011 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;
  g) cadrele didactice calificate cu a doua specializare, alta decât aceea la care au participat la concursul din iulie 2010 sau iulie 2009 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), ierarhizate pe o lista unica, în ordinea descrescătoare a notelor;
  h) institutorii cu a doua specializare, care au participat la concursul din iulie 2011 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut la acesta cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;
  i) institutorii cu a doua specializare, care au participat concursul din iulie 2010 sau la concursul din iulie 2009 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor;
  j) cadre didactice calificate cu a doua specializare, alta decât aceea la care au participat la concursul pentru suplinire din august 2011, în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă), care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;
  k) institutorii cu a doua specializare, care au participat la concursul pentru suplinire din august 2011 pentru posturi de educatoare/învăţător, în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă), care au obţinut la acesta cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;

  Comentariu de CORINA | Iulie 24, 2011 | Răspunde

 199. Sunt in concediu de crestere a copilului si as vrea sa ma intorc la servici, chiar daca nu au trecut cei doi ani de concediu. Postul meu este rezervat pe doi ani, dar deja a fost luat de un alt cadru didactic ( pe perioada care a mai ramas din concediu)…….cum trebuie sa procedez pentru a sti daca pot sa ma intorc la servici…………fara a complica lucrurile si persoana respectiva sa ramana fara post, pentru ca deja s-au facut repartitiile pe posturi. Mentionez ca sunt invatatoare. Multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
  R: Anunţaţi din timp Inspectoratul Şcolar.

  Comentariu de Carmen | Iulie 24, 2011 | Răspunde

 200. Buna seara,
  M-am titularizat anul acesta pe cea de-a doua specializare, dar as dori sa ma detasez pe prima specializare in septembrie. As vrea sa stiu pasii pe care trebuie sa ii urmez, data la care trebuie sa depun dosarul si ce ar trebui el sa cuprinda . Ma pot detasa in interesul invatamantului sau numai la cerere?Multumesc
  R: După 1 septembrie în comisia paritară.

  Comentariu de mia | Iulie 22, 2011 | Răspunde

 201. Buna seara! cu cateva ore in urma am fost numita titulara pe un post. vreau sa ma detasez la cerere. In anul scolar 2010-2011 am fost suplinitoare.ma pot detasa anul acesta? trebuie sa intocmesc alt dosar sau pot participa cu cel de la titularizare?
  R: După 1 septembrie în comisia paritară.

  Comentariu de Petro Roby | Iulie 22, 2011 | Răspunde

 202. Buna ziua. Anul acesta am luat examenul de titularizare cu o nota peste 7 insa nu ma pot titulariza deoarece este un singur post titularizabil scos iar eu nu am nota cea mai mare. Am citit insa ca in perioada 27-28 iulie pot depune o cerere pentru a ma titulariza pe un post dintr-un alt judet. As vrea sa stiu daca dupa ce ma titularizez in alt judet ma pot detasa/transfera (cand?) in orasul in care am dat examenul pentru a nu fi nevoita sa predau in alt oras, si daca este nevoie sa fac un nou dosar, sau unde pot gasi cererea de inscriere? Va multumesc!
  R: Detaşarea se poate face după 1 septembrie.

  Comentariu de Claudia | Iulie 22, 2011 | Răspunde

 203. buna ziua.am si eu o intrebare:daca am terminat facultatea in 2008,pana cand pot sa dau definitivatul?
  R: Minim 2 ani vechime.

  Comentariu de iova nicoleta | Iulie 22, 2011 | Răspunde

 204. se poate ca un post care este ocupat de un profesor suplinitor prin continuitate sa apara in lista posturilor incomplete?
  R: Nu.

  Comentariu de ailenei | Iulie 22, 2011 | Răspunde

 205. buna ziua ,
  ma adresez din nou dumneavoastra, la suplinire ma pot duce cu nota de anul trecut, din 2010 daca anul acesta am luat sub 5?
  R: Nu.

  Comentariu de hornoi | Iulie 22, 2011 | Răspunde

 206. O profesoara care este suplinitoare la mine in oras a primit continuitate, insa la examenul de titularizare a luat o nota sub 5. Postul ei nu apare inca nicaieri, eu am aflat aceste lucruri de la o cunostinta. Ea va pierde continuitatea? Daca da, se poate ocupa postul ei de un alt candidat? Acest post va aparea pe lista?
  Va multumesc anticipat pt rapuns
  R: Da. Normal postul trebuie să apară în lista posturilor pentru suplinire.

  Comentariu de iulia | Iulie 21, 2011 | Răspunde

 207. Buna. Am dat anul acesta examenul de titularizare la biologie (este primul an cand am dat) si as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva, daca se poate. Din cate am inteles eu de pe acest forum, anul acesta locrurile pt suplinire se da in august. As vrea sa stiu…. pe ce data este sedinta publica pt locurile de suplinire? Cei care au luat macar nota 7 la examenul de splinire pot obtine in sedinta publica din iulie locuri de suplinire, in cazul in care nu mai sunt locuri titularizabile? Si cei care au luat examenul din 13 iulie, mai treb sa mearga la examenul de suplinire din august? …… Multumesc pt timpul acordat!
  R: h) completarea normei didactice candidaţilor repartizaţi prin continuitate pentru suplinire pe catedre incomplete şi repartizarea suplinitorilor calificaţi, în şedinţă publică, la nivelul judeţului/ municipiului Bucureşti, în conformitate cu prevederile art. 77 din Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
  i) repartizarea candidaţilor prevăzuţi la art. 80 alin. (6) din Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în regim de cumul/plata cu ora;
  Perioada: 24-26 august 2011

  Comentariu de Georgiana | Iulie 21, 2011 | Răspunde

 208. anul trecut am obtinut 7.80 la titularizare ,anul acesta in 2011 am obtinut nota 5.35 am posibilitatea de a ocupa un post de 18 ore care devine viabil 4 ani.Conform legii care spune ca suplinitorii calificati care au obtinut minim nota 7 in unul din ultimii 3 ani ,sunt pe acel post si au acceptul consiliul de administratie se pot titulariza ,as putea devenii titular pe baza acestei legi ?
  R: Nu.

  Comentariu de Andrei | Iulie 21, 2011 | Răspunde

 209. buna seara, am si eu o problema…anul trecut am dat ex pe lb rom iar anul acesta pe franceza, dar am luat nota mai mica decat anul trecut,,….intrebarea mea e daca nota de la franceza de anul acesta imi anuleaza nota de la rom de anul trecut……va multumesc si va rog sa ma ajutati
  R: Da dacă este sub 5.

  Comentariu de Gherga Georgiana | Iulie 21, 2011 | Răspunde

 210. Buna ziua!
  Daca reusiti sa lamuriti pe toata lumea as vrea sa fiu si eu lamurit intr-o problema. Pe scurt…cine are prioritate la ocuparea posturilor de suplinitor? cei care au obtinut nota 5 la concursul din iulie 2011 sau cei care au 6 pana in nota 7 exclusiv 7 la concursurile din 2009 sau 2010, nu au nici uun fel de continuitate si nici NU au participat la concursul din 2011. Din ce am inteles din metodologie au voie doar candidati care au obtinut minim nota 7 la concursurile din 2009-2010 dar nu sunt sigur ca am inteles bine. Multumesc anticipat
  R: Art. 77. (1) În şedinţa publică organizată la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, în perioada prevăzută de Calendar, conform programării stabilite de fiecare inspectorat şcolar, posturile didactice/catedrele rămase vacante/rezervate, după soluţionarea completărilor de normă didactică, repartizarea cadrelor didactice titulare prin detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată, soluţionarea cererilor cadrelor didactice titulare care beneficiază de continuitate pentru detaşare la cerere şi repartizarea cadrelor didactice titulare care au solicitat detaşare la cerere, potrivit prezentei Metodologii, se ocupă, în ordine, de către:
  a) candidaţii prevăzuţi la art. 75 alin. (3) din prezenta Metodologie, prin continuitate pentru suplinire.
  b) cadrele didactice enumerate la art. 75 alin. (8) lit. a)-c) din prezenta Metodologie ierarhizate pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor, cu respectarea prevederilor de la art. 75 alin. (9) din prezenta Metodologie;
  c) candidaţii participanţi în alte judeţe la concursul din iulie 2011, rămaşi nerepartizaţi, care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;
  d) cadre didactice calificate nerepartizate, care au participat la concursul din iulie 2009 şi/sau iulie 2010 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), ierarhizate pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor, cu respectarea prevederilor de la art. 75 alin. (11) din prezenta Metodologie;
  e) candidaţii care au participat la concursul pentru suplinire, cu probe orale şi practice/orale în profilul postului, după caz, organizat de inspectoratul şcolar, sesiunea august 2011 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci) în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e), în ordinea descrescătoare a notelor;
  f) cadre didactice calificate cu a doua specializare, alta decât aceea la care au participat la concursul din iulie 2011 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;
  g) cadrele didactice calificate cu a doua specializare, alta decât aceea la care au participat la concursul din iulie 2010 sau iulie 2009 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), ierarhizate pe o lista unica, în ordinea descrescătoare a notelor;
  h) institutorii cu a doua specializare, care au participat la concursul din iulie 2011 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut la acesta cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;
  i) institutorii cu a doua specializare, care au participat concursul din iulie 2010 sau la concursul din iulie 2009 în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă) şi care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor;
  j) cadre didactice calificate cu a doua specializare, alta decât aceea la care au participat la concursul pentru suplinire din august 2011, în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă), care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;
  k) institutorii cu a doua specializare, care au participat la concursul pentru suplinire din august 2011 pentru posturi de educatoare/învăţător, în judeţul/municipiul Bucureşti în care solicită postul/catedra vacant(ă), care au obţinut la acesta cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor;
  l) candidaţii participanţi în alte judeţe la concursul pentru suplinire din august 2011, rămaşi nerepartizaţi, care au obţinut cel puţin nota 5,00 (cinci), în ordinea descrescătoare a notelor.

  Comentariu de cezar | Iulie 21, 2011 | Răspunde

 211. Buna ziua . In anul scolar 2011/2012 se mai fac titularizari la nivel de scoala asa cum s.au facut in anul anterior?Am obtinut peste 7 la titularizare dar nu exista suficiente posturi incat sa ma titularizez in sedinta publica…daca optez pt un post de suplinitor care este vacant si indeplinesc si restul conditiilor ma pot titulariza in timpul anului scolar?
  R: Rămâne de văzut.

  Comentariu de simona | Iulie 21, 2011 | Răspunde

 212. Buna ziua,
  Am dat concurs anul acesta,dar si anul trecut pe sport.Nota de anul acesta nu este prea mare. Am colegi care anul acesta nu au mai participat sau au iesit din sala cand au vazut subiectele.Intrebarea mea este: vor putea ocupa post inaintea mea pe baza notei din 2010?
  R: Nu.

  Comentariu de vali | Iulie 21, 2011 | Răspunde

 213. Disciplina din care am dat examen pentru titularizare se numeste economic,administrativ,comert si servicii / economic ,administrativ, posta. Pot eu sa-mi aleg un post si din disciplina economic,administrativ,comert si servicii / comert si servicii?
  Multumesc
  R: Nu se poate.

  Comentariu de Roba Simona | Iulie 21, 2011 | Răspunde

 214. Daca un post este propus pentru continuitate se poate lua de altcineva ,in ce conditii?
  R: De un titular.

  Comentariu de Roba Simona | Iulie 21, 2011 | Răspunde

 215. buna ziua!sunt suplinitor la disciplina lb romana. Am obtinut nota 8.65 in 2010 la concursul din iulie nu am primit continuitate pt ca a venit cineva prin pretransfer pe orele mele. Am inteles ca sedinta publica pt suplinire este in august nu mai este in iulie ca anul trecut asa este?mi s-a spus mai exact pe 24 august eu sunt si insarcinata si urmeaza sa nasc pe 5 septembrie nu as vrea sa ratez postul redus va rog lamuriti-ma si pe mine pt ca am inteles ca la lb romana in 2011 nu se mai da suplinire in august cum se da in alte judete….
  R: Delegaţi pe cineva să vă reprezinte în şedinţa publică cu procură notarială în original.

  Comentariu de MARCU RALUCA | Iulie 20, 2011 | Răspunde

 216. ma adresez d voastra cu convingerea ca se va gasi cineva care sa stie sa mi raspunda sh mie. am terminat fac de psihologie anul trecut sh vreau sa stiu dak pot suplini undeva la vreo sc , sh ce materie pot preda dak in cursul fac nu am facut modulul pedagogic? multumesc anticipat
  R: Fără modulul psihopedagogic sunteţi considerată suplinitor necalificat.

  Comentariu de necsoiu | Iulie 19, 2011 | Răspunde

 217. Buna ziua ,
  ma numesc anamaria si asa avea o intrebare anul acesta am luat sub sapte mult si as vrea sa stiu sigur, pot participa cu nota de anui trecut daca nu am luat anul acesta minim 5, va rog frumos sa -mi raspundeti.

  Va multumesc.
  R: Nu.

  Comentariu de hornoi | Iulie 19, 2011 | Răspunde

 218. daca la examenul din 13 iulie am obtinut 6,75 si contracandidatul meu nota mai mica anul acesta dar nota mai mare,peste 7 in 2010 cine ia postul de suplinitor
  R: Nota din 2011.

  Comentariu de nic | Iulie 18, 2011 | Răspunde

 219. buna ziua
  v-am descoperit recent si va rog sa-mi raspundeti la o intrebare
  sunt absolventa de asistenta sociala a unv.petre andrei din iasi promotia 2011 nu am facut modulul ppd.pot profesa ca suplinitoare sau educatoare si ce disciplina pot preda? VA MULTUMESC
  R: Fără modul sunteţi necalificat.

  Comentariu de ancutza | Iulie 18, 2011 | Răspunde

 220. Buna ziua! as dori sa-mi spuneti daca pot fi incadrata -prof. pt inv.primar-avand in vedere urmatoarele:am absolvit mai intai facultatea,apoi am facut reconversie institutori inv. primar si prescolar-curs postuniversitar psihopedagogic si metodic inv. primar si prescolar.Sunt titulara din 2008, obtinand la concursul de titularizare nota 8,40.Daca se poate, ce ar trebui sa fac? Ce acte mi-ar trebui? Cui trebuie sa ma adresez? Va multumesc anticipat! Va multumesc ca va ganditi la noi!
  R: Cu noua lege nu.

  Comentariu de sanda mihaela | Iulie 14, 2011 | Răspunde

 221. buna ziua .in ce ordine se repartizeaza posturile anul acesta?cei care au continuitate au prioritate? multumesc pt ajutor.
  R: Ca şi anii anteriorii.

  Comentariu de franko | Iulie 11, 2011 | Răspunde

 222. daca nu particip la examenul de titularizare din 13 iulie mai pot sa particip la examenul de suplinire din august?
  R: Da.

  Comentariu de Ank Aknyxa | Iulie 10, 2011 | Răspunde

 223. buna ziua.am continuitata pentru anul scolar 2011-2012 pe baza notei din 2010 …pe post nu este titular,si nu e nici titularizabil postu , imi poate ocupa cineva postu? cei care au continuitate prin suplinire au prioritate in fata tuturor? care este ordinea in care se reparizeaza posturile anul acesta si in ce perioada?. multumesc anticipat pt ajutor.
  R: Ca şi în anii anteriorii.

  Comentariu de francz | Iulie 10, 2011 | Răspunde

 224. Buna! Am si eu o intrebare. Am sa particip la examenul de titularizare ca educatoare din 13 iulie. Daca la repartizarea publica din 22-25 iulie nu pot sa fiu prezenta pentru ca am sa fiu plecata, poate sa mearga in locul meu cineva din familie prin act legalizat ca si tutore si sa declare postul pe care vreau sa fiu, in functie de nota?
  R: Cu procura notariala.

  Comentariu de Bogdan Estera | Iulie 7, 2011 | Răspunde

 225. Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa lamuresc o problema daca este posibil. Sunt educatoare titulara intr-un judet si in anul scolar 2010 -2011 am obtinut o detasare prin concurs specific in alt judet. As vrea sa stiu daca beneficiez de continuitate pentru detasare in conditiile in care nu stiu cu certitudine daca titularul pe al carui post am fost detasata se va intoarce la post in anul scolar 2011-2012. Multumesc.
  R: Beneficiaţi de continuitate numai în cazul în care v-aţi detaşat în baza notei de la concursul din iulie 2010.

  Comentariu de vio | Iulie 6, 2011 | Răspunde

 226. Mai merge pe pile si anul asta sau se monteaza camere web si atunci o sa vedem cine merita sau nu nu credeti ……………………………………………………………….
  R: Merge pe camere.

  Comentariu de FLORIN | Iulie 5, 2011 | Răspunde

 227. Buna seara.In metodologia miscarii personalului didactic pe 2011-2012 dispare pretransferul la cerere?

  Comentariu de nelu | Iunie 30, 2011 | Răspunde

 228. Buna ziua,
  Tocmai am terminat facultatea de Sociologie si Comunicare cu specializarea Socologie, tin sa mentionez ca pe parcursul celor 3 ani de licenta am urmat cursul psihopedagogic nivel 1. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac in continuare pentru a putea preda, care sunt procedurile si ce materii am dreptul sa predau?
  Mulumesc anticipat

  Comentariu de Diana | Iunie 29, 2011 | Răspunde

 229. Buna,sunt titulara si am fost detasata in 2010,1ianuarie la o gradinita, dupa care m-am pretransferat la o alta gradinita ,in vara aceluiasi an,iar in acel an (2010)am beneficiat de o alta detasare la o alta gradinita pana in 2011,as mai avea dreptul la o alta detasare la cerere?Multumesc!

  Comentariu de dunca | Iunie 28, 2011 | Răspunde

 230. Sunt profesor de 2 ani. Am obtinut la examenul de titularizare din 2010 nota7,75 Nu am avut post titularizabil.iar ila scoala unde am functionat a fost titularizat [completare de catedra ] un alt profesor .Deci ,nu mai pot merge pe continuitate.Trebuie sa dau iar examen de titularizare,nu pot beneficia de legea conform careia media e valabila 3 ani Daca nu mai obtin aceasta medie.ce se intampla?Ce variante am?
  R: Suplinitor cu post redus.

  Comentariu de Catalin | Iunie 24, 2011 | Răspunde

 231. Buna ziua!va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de continuitate pe un post de invatator?situatia este aceasta;am obtinut nota 6,70 la concursul de titularizare din 2010,scoala unde am fost mi-a aprobat continuitate intrucat nu exista titular pe postul acela,dar pe situl ministerului postul nu apare propus spre continuitate.pot beneficia,deci,de continuitate in anul scolar 2011/2012.va multumesc!
  R: Dacă postul nu apare propus pentru continuitate, atunci nu puteţi să ocupaţi acel post.

  Comentariu de marinela | Iunie 23, 2011 | Răspunde

 232. Sunt educatoare.Am luat la titularizare in 2009 peste 7.In judetul meu nu sunt posturi pentru titularizare.Se mai organizeaza examen de titularizare pe 13 iulie? Multumesc!
  R: Da.

  Comentariu de doina | Iunie 22, 2011 | Răspunde

 233. buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns…Pot sa-mi depun un dosar pentru concursul din 13 iulie 2011 in judetul meu, unde nu exista post titularizabil la disciplina mea, si un alt dosar in alt judet, unde e un post titularizabil? Daca ma titularizez in alt judet, ma pot detasa imediat dupa concurs in judetul meu, si daca e nevoie pentru aceasta de acceptul celor doua inspectorate? Si..mai exista pretransfer la anul? Multumesc din suflet.
  R: Art. 58. (1) Posturile didactice/catedrele vacante/rezervate, pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar/centru de concurs, se ocupă, în şedinţă publică organizată de comisia de organizare şi desfăşurare a concursului la nivelul unităţii de învăţământ/centrului de concurs, cu respectarea condiţiilor din prezenta Metodologie, prin titularizare/transfer de către candidaţi care au obţinut la concursul organizat la nivelul unităţii de învăţământ/centrului de concurs cel puţin nota 7,00 (şapte), în ordinea descrescătoare a notelor, în limita numărului de posturi didactice/catedre vacante titularizabile din lista afişată pentru concurs.
  (2) Posturile didactice/catedrele vacante titularizabile rămase neocupate, după prima etapă de repartizare la nivelul unităţilor de învăţământ/centrelor de concurs, se ocupă în baza cererii/opţiunii formulate de candidaţi în perioada prevăzută în Calendar, prin titularizare/transfer de către candidaţi care au obţinut cel puţin nota 7,00 (şapte) la concursul organizat în alte centre de concurs/judeţe şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, în ordinea descrescătoare a notelor, cu respectarea condiţiilor din prezenta Metodologie, în limita numărului de posturi didactice/catedre vacante titularizabile rămase neocupate.(3) Candidaţii repartizaţi prin titularizare/transfer la un centru de concurs nu mai pot renunţa la postul didactic/catedra pe care au fost repartizaţi pentru a se prezenta la o altă repartizare dintr-un alt centru de concurs.

  Comentariu de Gulea Constanta | Iunie 22, 2011 | Răspunde

 234. Buna ziua! As dori un raspuns:
  La dosarele pentru continuitate sunt necesare si copii dupa actele de studii sau nu? in cerere nu sunt mentionate insa unele centre cer, altele nu.Multumesc!
  R: Depinde de fiecare centru în parte.

  Comentariu de Elena Irimia | Iunie 22, 2011 | Răspunde

 235. Buna ziua . Directorul unei scoli a iesit la pensie ,iar director cu delegatie a fost ,,trimis” un profesor titular la alta scoala.Se poate face acest lucru ,in ideea in care ,exista in scoala respectiva si alti profesori titulari in scoala rspectiva capabili pentru ocuparea acestei functii. Mentionez ca noul director nu are decat definitivatul , Va multunesc.
  R: Se poate orice.

  Comentariu de MADA | Iunie 22, 2011 | Răspunde

 236. daca nu sunt posturi titularizabile,se mai desfasoara concursul din 13 iulie?
  R: Da.

  Comentariu de doina | Iunie 22, 2011 | Răspunde

 237. Buna ziua,
  Un suplinitor care a rămas cu 7 ore într-una din cele 2 scoli in care preda, poate ocupa acest post dacă depune dosar pentru suplinitor cu post redus? Trebuie sa dea examen în 2011 neapărat sau e repartizat după mediile din 2009 și 2010 (ambele peste 7)? Am citit art. 75 din metodologie. Lasă loc interpretărilor în acest sens. Sau ar trebui dedus că suplinitorul cu post redus care dă examen anul acesta are prioritate în fața celui care nu dă. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
  R: (9) Posturile didactice/catedrele vacante şi cele rezervate rămase libere după soluţionarea cererilor de continuitate pentru suplinire se ocupă de către:
  a) candidaţi repartizaţi prin continuitate pentru suplinire pe catedre incomplete;
  b) candidaţi participanţi la concursul din iulie 2009 şi/sau iulie 2010, care au obţinut minimum nota 7,00 (şapte), ale căror posturi propuse pentru continuitate au fost reduse datorită faptului că au fost ocupate de către titulari, au fost vacantate pentru concurs sau au fost desfiinţate ca urmare a modificării planului de şcolarizare/planului de învăţământ/reorganizării reţelei şcolare. Pentru a putea fi repartizaţi în baza notelor din iulie 2009 sau iulie 2010, candidaţii cu post redus care participă şi la concursul din iulie 2011 trebuie să obţină minimum nota 5,00 (cinci). Cadrele didactice aflate în această situaţie se înscriu la inspectoratele şcolare/centrele de concurs, în perioadele prevăzute de Calendar.

  Comentariu de V | Iunie 22, 2011 | Răspunde

 238. Buna ziua.Va rog sa ma ajutati. Sunt educatoare titulara in Fetesti,jud. Ialomita si din motive familiale(mi-a decedat sotul si mama),ramanand singura pe aici as vrea sa ma detasez in Brasov unde vreau sa-mi cumpar casa pe langa copii.Ce sanse as avea si cand ar trbui sa actionez? Multumesc anticipat pentru raspuns.
  R: Detaşare la cerere prin concurs(notă-minim 5 sau prin punctaj-anexa 2).
  Depunerea dosarului se face în judeţul unde doriţi să vă detaşaţi(Braşov) până la data de 24 Iunie 2011.

  Comentariu de Staicu Agafia | Iunie 21, 2011 | Răspunde

 239. sunt titulara si m-am detasat 2 ani la rand,mai pot si al 3 an?
  R: (16) Detaşarea la cerere a personalului didactic se dispune anual, prin decizie a inspectorului şcolar general. O persoană nu poate beneficia de detaşare la cerere decât pe o perioadă de cel mult doi ani consecutivi, conform art. 15 din Legea nr. 128/1997 privind statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare.

  Comentariu de Georgiana | Iunie 20, 2011 | Răspunde

 240. buna ziua am si eu o mare problema…am terminat facultate de administratie si management public in anul 2009, in timpul facultatii am inceput si modelul acela de pshipedagogie dar nu lam terminat lam abandonat, anul acesta am absolvit masteratul in cadrul Academiei de studii economice din bucuresti-profil administratie si management public…exista vreo posibilitate de a preda?va multumesc frumos
  R: Nu.

  Comentariu de georgia | Iunie 20, 2011 | Răspunde

 241. Buna ziua,
  Sunt titular pe un post de consilier scolar si as vrea sa ocup un post similar in alt judet (unde am domiciliul stabil). Examenul de titularizare l-am dat in 2007. Cum procedez? Care este metodologia in vigoare aferenta acestei situatii?
  Va multumesc.
  R: La sesiunea de pretransfer.

  Comentariu de Ioana | Iunie 19, 2011 | Răspunde

 242. Buna ziua !!! Am si eu o intrebare : Sunt profesor debutant istorie, 2 ani experienta, si la ambele scoli unde am predat s au comasat clasele si au ramas : 7 ore, respectiv 3.5 ore (aceste 3.5 ore au fost date unui titular). La concursul din 2009 am obtinut nota 9.00, iar anu trecut 7.00. Pot fi ale mele cele 7 ore de la prima scoala, avand recomandarea Consiliului de administratie( daca nu mi le ia un titular, slabe sanse k e pe sat), avand prioritate in fata suplinitorilor de anu asta ? La completarea catedrei exista prioritate ? Ptr k daca nu, atunci care mai e sensul Cererii de post redus???
  R: Da, suplinitor cu post redus.

  Comentariu de Nicu Tismana | Iunie 15, 2011 | Răspunde

 243. Seara buna!Intentionez sa dau exam de tit in alt judet decat in cel in care locuiesc.Se mai fac detasari din toamna 2011?Cererea pt detasare cand se face?As putea sa ma transfer anul viitor,in 2012?
  R: Da, după 1 septembrie.

  Comentariu de andreea | Iunie 14, 2011 | Răspunde

  • mai exista tranfer in 2012?
   R: Da.

   Comentariu de andreea | Iunie 15, 2011 | Răspunde

 244. Buna ziua!
  Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri! Am primit continuitate pe 9 ore, jumatate de norma,cam la 35 de Km distanta de casa, pentru anul scolar 2011-2012. Anul acesta intentionez sa merg la Examenul de Titularizare. Care este ordinea repartizarilor pe post prin care eu ajung sa-mi completez norma didactica?
  Daca, se poate vorbi de o nota foarte mare la examenul din 13 iulie, pot sa renunt la continuitatea pe cele 9 ore in schimbul unui post cu 18 ore, mai apropoape de casa? Este necesara o cerere pe care trebuie sa o depun intr-o anumita perioada prin care renunt la acele ore? In cazul in care se ajunge in situatia de a renunta, care este ordinea de repartizare pe posturi, in baza notei de anul acesta?
  Va multumesc din suflet!
  R: 7.1. f) repartizarea candidaţilor care beneficiază de continuitate pentru suplinire, conform Metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
  g) reactualizarea şi afişarea listei cu posturile didactice/catedrele rămase vacante/rezervate netitularizabile la inspectoratele şcolare şi publicarea acesteia pe portalul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului;
  Termen: 23 august 2011
  h) completarea normei didactice candidaţilor repartizaţi prin continuitate pentru suplinire pe catedre incomplete şi repartizarea suplinitorilor calificaţi, în şedinţă publică, la nivelul judeţului/ municipiului Bucureşti, în conformitate cu prevederile art. 77 din Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
  i) repartizarea candidaţilor prevăzuţi la art. 80 alin. (6) din Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în regim de cumul/plata cu ora;
  Perioada: 24-26 august 2011

  Comentariu de sanda | Iunie 14, 2011 | Răspunde

 245. Buna ziua!Anul acesta voi sustine examen de titularizare pentru un post de educatoare.Am dat si anul trecut si am luat putin peste 7.Daca anul acesta iau o nota sub 7 pot participa la sedintele publice si cu nota din 2010?Care este ordinea in care se vor da posturil(anul trecut era ceva de genul nota titularizare 2010,suplinir cu nota titularizare 2010 si apoi si cei din anii anteriori)?In cazul in care iau sub 7 in care etapa de repartizare o sa pot participa?
  Multumesc mult!
  R: Art. 75 (9) Posturile didactice/catedrele vacante şi cele rezervate rămase libere după soluţionarea cererilor de continuitate pentru suplinire se ocupă de către:
  a) candidaţi repartizaţi prin continuitate pentru suplinire pe catedre incomplete;
  b) candidaţi participanţi la concursul din iulie 2009 şi/sau iulie 2010, care au obţinut minimum nota 7,00 (şapte), ale căror posturi propuse pentru continuitate au fost reduse datorită faptului că au fost ocupate de către titulari, au fost vacantate pentru concurs sau au fost desfiinţate ca urmare a modificării planului de şcolarizare/planului de învăţământ/reorganizării reţelei şcolare. Pentru a putea fi repartizaţi în baza notelor din iulie 2009 sau iulie 2010, candidaţii cu post redus care participă şi la concursul din iulie 2011 trebuie să obţină minimum nota 5,00 (cinci). Cadrele didactice aflate în această situaţie se înscriu la inspectoratele şcolare/centrele de concurs, în perioadele prevăzute de Calendar.
  c) candidaţi participanţi la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar 2011 care au obţinut minimum nota 5,00 (cinci).
  (10) Candidaţii enumeraţi la alin. (8) lit. a), b) şi c) se ierarhizează pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor. Candidaţii prevăzuţi la alin. (8) lit. b) care participă şi la concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar din iulie 2011 şi obţin minimum nota 5,00 (cinci) pot opta între notele obţinute la concurs în iulie 2009, iulie 2010 şi iulie 2011. Candidaţii care nu beneficiază de prevederile alin. (8) lit. b) se repartizează pe baza notei obţinute la concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar din iulie 2011. Candidaţii prevăzuţi la alin. (8) lit. a) se repartizează pe baza notei în care au ocupat postul/catedra în urma concursului din iulie 2009 sau a concursului din iulie 2010.

  Comentariu de bianca | Iunie 14, 2011 | Răspunde

 246. Buna ziua!
  Doream sa stiu si eu ce materii pot preda daca am terminat Facultatea de Marketing, ASE Buc, iar anul acesta termin si masterul ‘”Marketing si comunicare in afaceri” ASE. In aceasta perioada am urmat si modulul psihopedagogic, nivelul I iar anul acesta am finalizat si nivelul II. Mai mai rugamintea sa-mi spuneti cand este concursul in Dolj si care este termenul pentru depunerea dosarelor. Va multumesc frumos!
  R: Economie şi educaţie antreprenorială; Economic administrativ poştă; Comerţ; Turism şi servicii.
  Concursul se desfăşoară în toată ţara în data de 13 Iulie. Perioada de depunere a dosarelor este: 14 – 24 Iunie

  Comentariu de Oana | Iunie 10, 2011 | Răspunde

 247. Buna seara

  Sunt suplinitor, am dat concursul in iulie 2009 la care am obtinut nota 8,75. Anul acesta am pierdut continuitatea, orele fiindu-mi ocupate la completari de norma si pretransfer, deci sunt suplinitor cu post redus.Imi permit sa va intreb:
  1. Care va fi ordinea de repartizare in sedinta publica?
  2.Cum este mai bine:sa dau concurs anul acesta, sau sa merg pe nota din iulie 2009?
  Multumesc anticipat!
  R: 7.1. Etapa a III-a de repartizare – repartizarea pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate, în şedinţă publică, la nivel judeţean, a cadrelor didactice titulare pentru completare de normă didactică, a cadrelor didactice aflate în restrângere de activitate nesoluţionată, a cadrelor didactice titulare care solicită detaşare la cerere şi a suplinitorilor calificaţi, în ordine, astfel:
  a) avizarea, în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, a detaşărilor în interesul învăţământului pentru îndeplinirea funcţiilor de conducere în unităţi de învăţământ: director şi director adjunct; reactualizarea şi afişarea listei cu posturile didactice/catedrele rămase vacante/rezervate netitularizabile la inspectoratele şcolare şi publicarea acesteia pe portalul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului;
  Termen: 22 august 2011
  b) soluţionarea completărilor de normă didactică şi repartizarea cadrelor didactice titulare prin detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată;
  c) repartizarea cadrelor didactice titulare care beneficiază de continuitate pentru detaşare la cerere, conform Metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
  d) repartizarea, în şedinţă publică, a cadrelor didactice titulare prin detaşare la cerere în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar;
  e) repartizarea, în şedinţă publică, a cadrelor didactice titulare prin detaşare la cerere în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut prin aplicarea criteriilor şi punctajelor de evaluare a personalului didactic cuprinse în anexa nr. 2 din Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
  f) repartizarea candidaţilor care beneficiază de continuitate pentru suplinire, conform Metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
  g) reactualizarea şi afişarea listei cu posturile didactice/catedrele rămase vacante/rezervate netitularizabile la inspectoratele şcolare şi publicarea acesteia pe portalul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului;
  Termen: 23 august 2011
  h) completarea normei didactice candidaţilor repartizaţi prin continuitate pentru suplinire pe catedre incomplete şi repartizarea suplinitorilor calificaţi, în şedinţă publică, la nivelul judeţului/ municipiului Bucureşti, în conformitate cu prevederile art. 77 din Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
  i) repartizarea candidaţilor prevăzuţi la art. 80 alin. (6) din Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în regim de cumul/plata cu ora;
  Perioada: 24-26 august 2011

  Comentariu de raluca | Iunie 8, 2011 | Răspunde

 248. Buna ziua,
  Sunt inginer,titular,am fost detasata in interesul invatamantului in urma restrangerii de activitate (anul trecut).Ce ar trebui sa fac pentru a ramane in continuare la unitatea scolara la care am fost detasata?Va multumesc
  R: Detaşare la cerere.

  Comentariu de dana | Iunie 8, 2011 | Răspunde

 249. Ce trebuie sa fac daca sunt titular, am intrat in restrangere de activitate, am participat la sedinta de transfer din mai, dar nu am optat pentru nici un post (vacante nu mai erau, iar pentru detasare erau doar foarte departe de casa – am doi bebelusi, nu pot face o naveta prea lunga)? Intre timp, pe 7 iunie 2011 a aparut un post vacant pe doi ani, pe 10 ore, si inca unul, in aceesi scoala, pe 8 ore, vacant pe doi ani, pe a doua soecializare a mea. Sunt singura dintre cei aflati in restrangere de activitate anul acesta care nu a optat in mai 2011 pentru transfer sau detasare (in interesul invatamantului). Am prioritate la acest posibil post (10 ore prima specializare + 8 ore a doua specializare)?!
  R: Da.

  Comentariu de cristina | Iunie 8, 2011 | Răspunde

 250. Buna ziua ! Am primit continuitate pe un post cu 12 ore pe baza examenului din iulie 2009 cu nota 8.5. As vrea sa stiu care este ordinea dupa care se fac completarile de norma ? Cine are prioritate? Multumesc!
  R: Un titular.

  Comentariu de olivia | Iunie 8, 2011 | Răspunde

 251. buna seara!vreau si eu o lamurire…am continuitate pe post ca suplinitor calificat invatator…..poate sa imi ia postul la detasare cineva care a aparticipat si la sesiunea pretransferari si a obtinut atunci un alt post?va multumesc anticipat
  R: Nu. Poate să îl ia un titular care solicită detașare la cerere.

  Comentariu de adriana grad | Iunie 7, 2011 | Răspunde

 252. poate un titular intrat in restrangere de activitate care a optat pentru o detasare in interesul invatamantului in etapa de transfer din aprilie-mai 2011 sa mai opteze pentru un post netitularizabil vacant in august 2011?
  R: Nu.

  Comentariu de cristina | Iunie 7, 2011 | Răspunde

 253. am terminat facultatea de litere engleza romana,cu modul psihopedagogic,pot profesa?am inteles ca mi trebuie un anumit numar de credite sa pot preda?ma puteti lamuri?
  examenul de suplinire cand se da anul acesta?
  multumesc
  R: Cu modulul I puteţi preda la gimnaziu. 5 August.

  Comentariu de miha | Iunie 7, 2011 | Răspunde

  • Buna ziua
   As dori sa stiu daca mai pot solicita in luna iunie cerere de transfer pentru restrangere de activitate intrucat am depus in luna februarie o cerere de intentie de pensionare la cerere.
   Mentionez ca in acest an scolar am fost detasata pentru restrangere nesolutionata.Multumesc.
   R: Nu se mai poate.

   Comentariu de Maria | Iunie 7, 2011 | Răspunde

   • Am inteles ca nu mai pot participa la etapa de restrangere intrucat am depus in luna februarie o cerere de intentie de pensionare la cerere dar pentru suplinire calificat sau necalificat ?
    Ce tip de cerere imi trebuie si care este perioada?Baniuesc ca nu intereseaza pe nimeni ca am ratat perioada de restrangere din motive grave familiale . Ce posibilitati mai am de a obtine un post? Am fost- sunt inca titulara.Multumesc
    R: După 1 Septembrie.

    Comentariu de Maria | Iunie 8, 2011

 254. Buna ziua! As dori sa stiu cine are prioritate pentru a ocupa un post: un cadru didactic titular, care solicita detasare la cerere sau un suplinitor calificat, care participa la titularizare?Care etapa este prima? Multumesc!
  R: Titularul are prioritate.(detaşarea apoi suplinirea).

  Comentariu de Feraru Lenuta | Iunie 5, 2011 | Răspunde

 255. Buna seara!
  Am terminat facultatea de fizica-informatica in 2010 si acum sunt la master, profil ingineria mediului(specializarea:Monitorizarea si managementul mediului), as vrea sa intru in invatamant.
  Fizica si informatica nu ma atrag si as vrea sa predau ceva cu specializarea de la master, imi puteti spune ce as putea preda?
  Si inca ceva, nu am modulul dppd facut.
  R: Nu puteţi preda(doar necalificat).

  Comentariu de Ana | Iunie 4, 2011 | Răspunde

 256. Buna ziua!
  Am terminat Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului,specializarea biochimie, cu sistemul Bologna 4 ani si am modulul psihopedagogic I. As dori sa stiu ce materie as putea sa predau.
  Va multumesc.
  R: Biologie, Chimie (nivel gimnazial/an de completare)

  Comentariu de Leontina | Mai 31, 2011 | Răspunde

 257. Buna ziua! Sunt absolventa a Universitatii Bucuresti a Facultatii de Geografie, sectia Mediu, promotia 2007. Imi doresc sa intru in invatamant. Pot?
  Ce trebuie sa fac?
  R: Ce specializare aveţi?

  Comentariu de cristina | Mai 31, 2011 | Răspunde

  • buna ziua,mai exista cumva o alta etapa de detasari in interesul invatamantului,pentru ca pe cea de acum am pierdut-o.si daca cumva este acea perioada din august probabil ca sunt sanse mai putine.
   R: După 1 Septembrie.

   Comentariu de feihan | Mai 31, 2011 | Răspunde

 258. Am terminat Facultatea de Geografie si Geologie,specializarea Geochimie,cu sistem Bologna.Am modul psihopedagogic nivel I.Ce as putea preda,sau cum as putea preda in invatamant?
  R: Protecţia Mediului – An de Completare

  Comentariu de catalin | Mai 31, 2011 | Răspunde

 259. Buna ziua,
  M-am licentiat in 2009 in filologie romana-engleza, insa nu am facut modulul de pedagogie. In aceste conditii pot preda aceste doua materi? Si care sunt pasii de urmat? Dar ca invatator pot profesa?
  Va multumesc
  R: Nu.

  Comentariu de Violeta | Mai 30, 2011 | Răspunde

 260. am si eu o intrebare
  am terminat facultatea de arhitectura si constructii – specializarea geodezie si masterat in gestiunea si planificarea teritoriala asistata de GIS si acum fac modulul I si II psihopedagogic . As vrea sa stiu ce materii pot sa predau si la ce scoala, va multumesc
  R: Construcţii.

  Comentariu de sanda | Mai 28, 2011 | Răspunde

 261. Buna ziua ! Am depus cerere pt continuitate la suplinire . E posibil ca alt suplinitor care nu are treaba cu scoala in care predau sa-mi ia postul? In scoala sunt singura pe post. Nu mai inteleg nimic. Eu stiam ca doar un titular poate sa-mi ia postul la detasare. Cum e ?
  R: Numai un titular poate ocupa postul.

  Comentariu de olivia | Mai 28, 2011 | Răspunde

 262. Buna seara.Se pot face doua miscari de personal in acelasi an (si pretransfer si detasare) ? .Multumesc
  R: Da după 1 septembrie în Comisia paritară a ISJ.

  Comentariu de Iancu Gheorghe | Mai 27, 2011 | Răspunde

 263. Buna seara ,

  O intrebare am si eu…vreau sa predau si eu ca suplinitor , este primul an , de ce acte am nevoie si de cerere aceea pentru suplinitori de unde o pot lua ? Multumesc …
  R: Cereri mişcare personal.

  Comentariu de Mihaela | Mai 26, 2011 | Răspunde

 264. buna ziua as dori o informatie daca am numai liceul de sport terminat si sunt la fac de asistenta sociala anul 1 as putea intra in invatamant ca suplinitor sau necalificat daca da la ce post cand se desfasoara examenul si de ce acte am nevoie pt depunerea dosarului
  R: Ocuparea posturilor didactice/catedrelor netitularizabile rămase vacante/rezervate, la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, cu suplinitori fără studii corespunzătoare postului:
  a) depunerea dosarelor suplinitorilor fără studii corespunzătoare postului;
  Perioadele: 7-9 iunie 2011; 1-2 august 2011
  b) organizarea testării suplinitorilor fără studii corespunzătoare postului;
  Perioada: 3-4 august 2011

  Comentariu de nagy timea | Mai 26, 2011 | Răspunde

 265. am si eu o nelamurire poate ma ajuta cineva…am facut modulul dppd in cadrul fac de litere am facut practica doar la limba romana, iar la franceza nu am mai terminat-o, daca as dori sa devin profesoara de l romana as putea sa predau fara sa termin si practica la franceza?
  R: (3) Absolvenţii învăţământului superior, mediu, postliceal sau ai şcolilor de maiştri pot ocupa posturi didactice/catedre în învăţământul preuniversitar, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, după cum urmează:
  a) absolvenţii cu diplomă ai ciclului I de studii universitare de licenţă sau ai ciclului II de studii universitare de masterat pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu, precum şi la anul de completare, cu condiţia deţinerii a minimum 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic; personalul existent în sistemul de învăţământ, care nu deţine cele 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică, este obligat să le dobândească în maximum trei ani;
  b) absolvenţii cu diplomă ai ciclului II de studii universitare de masterat pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul liceal, postliceal şi la anul de completare, precum şi în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu, cu condiţia deţinerii unei pregătiri psihopedagogice, care să corespundă unui număr de minimum 60 de credite de studii transferabile, programe de pregătire oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic; personalul existent în sistemul de învăţământ, care nu deţine cele 60 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică, este obligat să le dobândească în maximum trei ani;
  c) absolvenţii cu diplomă ai învăţământului universitar de scurtă durată, care îndeplinesc condiţia prevăzută de art. 68 din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul gimnazial şi la anul de completare;
  d) absolvenţii cu diplomă ai învăţământului universitar de lungă durată, care îndeplinesc condiţia prevăzută de art. 68 din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul gimnazial, liceal şi postliceal, precum şi la anul de completare.

  Comentariu de oana | Mai 24, 2011 | Răspunde

 266. salut
  cu ce studii postuniversitare sau masterat pot ocupa post de invatatoare?
  R: Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar.

  Comentariu de CATALIN | Mai 24, 2011 | Răspunde

 267. Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti daca ma pot detasa in interesul invatamantului pe o catedra vacanta cu valabilitatea 4 ani. Mentionez ca aceasta s-a eliberat prin pretransferare in alt judet. Am obtinut solicitare din partea scolii respective si recomandarea inspectorului de specialitate dar de la resurse umane mi s-a spus ca sunt obligati sa scoata catedra la concursul de titularizare. Eu nu am gasit aceasta precizare in metodologia miscarii personalului didactic. Aceeasi intrebare pentru detasarea la cerere…
  R: Aveţi tot dreptul. Vorbiţi cu Inspectorul Şcolar General.

  Comentariu de Sabina | Mai 24, 2011 | Răspunde

 268. Buna ziua,va rog foarte mult sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Am terminat in 2010 fac de Finante si Banci,specializarea finante si banci,iar in acelasi timp am facut si modulul pedagogic.intrebarea este:as putea sa predau in invatamant(mentionez ca am facut liceul economic si nu pedagogic ) si daca pot, ce materii as putea sa predau si la ce clase? Va multumesc.
  R: Disciplina pe care puteţi s-o predaţi – Economic Administrativ Poştă.
  (3) Absolvenţii învăţământului superior, mediu, postliceal sau ai şcolilor de maiştri pot ocupa posturi didactice/catedre în învăţământul preuniversitar, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, după cum urmează:
  a) absolvenţii cu diplomă ai ciclului I de studii universitare de licenţă sau ai ciclului II de studii universitare de masterat pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu, precum şi la anul de completare, cu condiţia deţinerii a minimum 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic; personalul existent în sistemul de învăţământ, care nu deţine cele 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică, este obligat să le dobândească în maximum trei ani;
  b) absolvenţii cu diplomă ai ciclului II de studii universitare de masterat pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul liceal, postliceal şi la anul de completare, precum şi în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu, cu condiţia deţinerii unei pregătiri psihopedagogice, care să corespundă unui număr de minimum 60 de credite de studii transferabile, programe de pregătire oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic; personalul existent în sistemul de învăţământ, care nu deţine cele 60 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică, este obligat să le dobândească în maximum trei ani;
  c) absolvenţii cu diplomă ai învăţământului universitar de scurtă durată, care îndeplinesc condiţia prevăzută de art. 68 din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul gimnazial şi la anul de completare;
  d) absolvenţii cu diplomă ai învăţământului universitar de lungă durată, care îndeplinesc condiţia prevăzută de art. 68 din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul gimnazial, liceal şi postliceal, precum şi la anul de completare;

  Comentariu de viorica | Mai 23, 2011 | Răspunde

 269. Buna ziua!
  Am si eu o nelamurire…sunt educatoare titular,am fost detasata doi ani prin schimb de posturi cu o colega care este titular in localitatea unde locuiesc .Anul acesta am intrebat daca se mai poate sa mai facem detasarea,dar mi s-a rasp ca scolile de care apartin gradinitele vor deveni un sg pj.(anul 2011-2012).Mai este necesar dosarul pt det.in int invatamantului acum, sau sa asteptam pana la toamna si facem atunci cererea catre directorul pj-ului??

  Comentariu de Diana | Mai 17, 2011 | Răspunde

 270. Buna seara!

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la continuitatea prin suplinire in mai multe scoli, din nefericire trei la numar. Am participar la Examenul de Titularizare (2009 si in 2010)iar in anul scolar 2010-2011 am avut norma de 18 ore in trei scoli din trei localitati diferite. La una din scoli pentru anul scolar 2011-2012 primesc continuitate pentru 9 ore, jumatate de norma. E posibil sa primesc si la celelalte scoli, chiar daca fiecare are cate 6 ore disponibile (mai putin de jumatate de norma)? Mai sunt doar cateva zile pana ce expira timpul ce depunere a a cererilor de continuitate prin suplinire si nu stiu cum sa pun problema!
  Va multumesc mult!
  R: Art. 75. (3) Cadrele didactice calificate cu statut de suplinitor, participante la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din iulie 2009 şi/sau din iulie 2010 care au obţinut minimum nota 5,00 (cinci) în specialitatea postului, au fost repartizate pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate prin suplinire în şedinţă publică organizată până la data începerii cursurilor, au avizul consiliului de administraţie/consiliilor de administraţie al/ale unităţii/unităţilor de învăţământ şi au calificativul/calificativele „Foarte bine” şi mai au cel puţin jumătate de normă în specialitate, pot solicita continuitatea pe post/catedră. Pentru aceasta, se adresează, în scris, conducerii/conducerilor unităţii/unităţilor de învăţământ până la data de 19 mai 2011, care comunică acordul/refuzul la inspectoratul şcolar în perioada prevăzută de Calendar. Dacă un post este solicitat de mai multe cadre didactice, pentru departajare se va lua în calcul nota cea mai mare de la concursul/concursurile susţinute în iulie 2009 şi/sau iulie 2010. La note egale se vor folosi criteriile din anexa nr. 2, parte integrantă din prezenta Metodologie. Consiliul/consiliile de administraţie al unităţii/unităţilor de învăţământ comunică în scris cadrelor didactice solicitante motivele acordului/refuzului continuităţii prin suplinire.

  Comentariu de sanda | Mai 16, 2011 | Răspunde

 271. buna ziua!
  doresc sa ma detasez in interesul invatamantului. am cateva nelamuriri
  1.ce trebuie sa scriu in cv privind performantele profesionale?
  2.acest cv este un fel de raport de activitate?
  3.solicitarea unitatii de inv.se depune la isj in acelasi timp cu dosarul?
  R: Art. 34. (1) Detaşarea în interesul învăţământului a personalului didactic titular în învăţământul preuniversitar se realizează în baza cererii scrise formulate de unitatea primitoare, la propunerea inspectorului şcolar de specialitate, pe postul didactic/catedra solicitat(ă) de unitatea primitoare şi cu acordul scris al persoanelor solicitate. Personalul didactic titular în învăţământul preuniversitar solicitat pentru detaşare depune un acord la inspectoratul şcolar pe raza căruia se află postul didactic/catedra, însoţit de actele certificate pentru conformitate cu originalul, prevăzute în acord.
  (2) Certificarea documentelor se face de către directorul unităţii de învăţământ în care solicitantul şi-a desfăşurat activitatea, sau, după caz, de către inspectorul şcolar cu evidenţa personalului didactic.
  (3) Concursul specific constă în analiza de către inspectorul de specialitate a curriculum-ului vitae, în care cadrul didactic solicitat îşi prezintă activitatea profesională, didactică şi ştiinţifică, susţinută prin documente justificative.

  Comentariu de ani | Mai 16, 2011 | Răspunde

 272. buna
  am terminat in iulie 2010 facultatea de drept si sociologie cu specializarea asistenta sociala la Universitatea Transilvania din Brasov. pe parcursul facultati am facut si modulul I de pedagogie.
  acum intrebarea e ce anume as putea preda eu la ce clase as putea preda si unde anume trebuie sa merg sa ma inscriu, ce acte am nevoie? .
  va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu aceste raspunsuri
  R: Cultură Civică în învăţământul gimnazial/anul de completare.
  e) înregistrarea cererilor de înscriere a candidaţilor la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate la secretariatul unităţii de învăţământ/centrului care organizează concurs, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei 2011, pentru cadrele didactice care solicită detaşare la cerere prin concurs/concurs specific, pentru candidaţii care solicită continuitate pentru suplinire şi pentru candidaţii participanţi la concursul naţional din iulie 2009 şi/sau la concursul din iulie 2010, care au obţinut minimum nota 7 (şapte), ale căror posturi propuse pentru continuitate au fost ocupate de către titulari, au fost vacantate pentru concurs sau au fost desfiinţate ca urmare a modificării planului de şcolarizare/planului de învăţământ/reorganizării reţelei şcolare, precum şi pentru candidaţii care solicită suplinire în baza notelor la concursul naţional din iulie 2009 şi/sau la concursul din iulie 2010;
  Perioada: 14-24 iunie 2011

  Comentariu de andreea | Mai 16, 2011 | Răspunde

 273. Am terminat Scoala Psticeeala de “Pedagogie Sociala “din cadrul Scolii Elena Cuza Bucuresti .
  Am terminat Facultatea de Socilogie si Asistenta Sociala, Specializarea Asistenta Sociala, din cadrul Universitati Bucuresti
  In prezent sunt studenta in anul I la Masterul “Managementul Serviciilor Sociale si De Sanatate”
  As vrea sa stiu daca in uram studiilor pot sa lucrez in invatamant?
  R: Da.(puteţi preda disciplina Cultură Civică)

  Comentariu de Mihaela | Mai 16, 2011 | Răspunde

 274. BUNA ZIUA
  SUNT ABSOLVENT AL UNIV. SPIRU H. BUCURESTI,FACULTATEA DE ADMINISTRATIE PUBLICA SI A UNUI MASTER IN COMUNICARE DIDACTICA LA UNIV STEFAN CEL MARE SUCEAVA SI A-SI VREA SA STIU DACA POT OCUPA UN POST DE INVATATOR EDUCATOR.
  R: Nu.

  Comentariu de CATALIN | Mai 15, 2011 | Răspunde

 275. buna , sunt daniel si am primit raspuns de la d-voastra ca nu ma pot transfera din mediul rural in mediul urban daca m-am titularizat cu media 6,61 chiar daca apoi am mai participat la un concurs de titularizare si am obtinut nota 9,20 si cu aceasta nota m-am detasat deoarece nu am avut posibilitatea sa aleg pt. titularizare decat o localitate din urban mult mai departe decat localitatea din rural unde sunt titular; ati spus ca nu ma pot transfera si deduc ca daca participam la noua concursuri de titularizare si obtineam la toate nota 10 nu avea nici o importanta pt ca doar acea blestemata de nota de 6,61 conta – NU E O LEGE DELOC CORECTA- mai mult mi-ati citat din lege: ,,……pretransferarea la cerere se realizeaza si din mediul rural in cel urban , daca persoana respectiva a obtinut media minim 7 la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante in baza caruia s-a TRANSFERAT/titularizat in invatamantul preuniversitar sau daca avea media minim 7 LA REPARTITIA GUVERNAMENTALA – INTREBARE : EU STIU CA EXISTA DOAR TRANSFER PRIN RESTRANGERE DE ACTIVITATE SI TRANSFER PRIN PRETRANSFERARE LA CERERE CARE NU SE REALIZEAZA PRIN CONCURS CU NOTA asa ca TRANSFERAT inseamna detasare cum am obtinut eu cu nota 9,20 si conform legii ma pot transfera prin pretransferare la cerere de la rural la urban- DOAR DE DETASARE POATE FI VORBA IN LEGE pt ca SI DETASAREA E UN TRANSFER PE O PERIOADA DETERMINATA- asa ca nu interpretati legea cum va convine
  R: Art. 10. – (1) Ordinea ocupării posturilor didactice din învăţământul de stat este:
  a) transferarea personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin desfiinţarea unor unităţi şcolare; transferul se efectuează respectând prevederile art. 7, care se aplică în mod corespunzător;
  b) pretransferarea personalului didactic, la cerere, în aceeaşi localitate sau în localitatea unde îşi are domiciliul, respectând prevederile art. 7, ce se aplică în mod corespunzător;
  b1) pretransferarea la cerere şi transferarea personalului didactic disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin desfiinţarea unor unităţi şcolare se realizează şi din mediul rural în cel urban, dacă persoana respectivă a obţinut media minim 7 la concursul de titularizare sau dacă avea media minim 7 la repartiţia guvernamentală;
  b2) pretransferarea la cerere şi transferarea personalului didactic disponibilizat prin restrângere de activitate
  sau prin desfiinţarea unor unităţi şcolare se realizează şi între nivelurile de învăţământ, cu condiţia suplimentară a parcurgerii unui program de perfecţionare/formare continuă în ultimii 5 ani;
  c) detaşarea în interesul învăţământului, prin concurs specific;
  d) ocuparea, prin concurs, a posturilor declarate vacante;
  e) detaşarea, la cererea persoanelor interesate, prin concurs specific;
  f) ocuparea, prin concurs, a posturilor rezervate şi a posturilor rămase vacante în urma operaţiunilor prevăzute
  la lit. a)-e), prin suplinire, prin cumul sau prin plata cu ora, de către personal suplinitor, titular sau asociat.(Statutul personalului didactic)

  Comentariu de daniel | Mai 14, 2011 | Răspunde

 276. sunt profesor titular in mediul rural ,obtinand acest statut prin concurs organizat de inspectoratul scolar in anul 2001 ,cu nota 6,61 si apoi am mai participat o singura data la concursul organizat de catre inspectoratul scolar, in anul 2003 cand am obtinut nota 9,20 si astfel m-am detasat la un liceu din mediul urban ,in localitatea in care am domiciliu stabil in anul scolar 2003-2004 , iar din anul 2004 si pana in prezent functionez ca profesor in scoala din mediul rural in care sunt titular- intrebare- indeplineam conditia pt a ma transfera din mediul rural in mediul urban pt anul scolar 2011-2012?
  R: Nu. Art. 14. (3) b) …pretransferarea la cerere se realizează şi din mediul rural în cel urban, dacă persoana respectivă a obţinut media minim 7 (şapte) la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante în baza căruia s-a transferat/titularizat în învăţământul preuniversitar sau dacă avea media minim 7 (şapte) la repartiţia guvernamentală.

  Comentariu de daniel | Mai 14, 2011 | Răspunde

 277. Buna ziua,
  Felicitari acestei initiative deoarece nimeni niciodata nu reuseste sa ne lamureasca,fiind doar certati ca nu citim metodologia in caz de esec. Cu permisiunea dumneavoastra raspundeti-mi daca se poate la o intrebare. In cazul in care cineva e titular cu nota sub 7,si merge la titularizare luand apoi o nota peste sapte isi poate pastra si nota si postul?(sau este obligat pentru a-si pastra nota cea mai mare sa accepte un post care in acel moment este vacant?)-asta in cazul in care urmareste un pretransfer in urban.
  Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra, multumindu-va anticipat pentru timpul acordat.
  R: Art. 14. (3) b) …pretransferarea la cerere se realizează şi din mediul rural în cel urban, dacă persoana respectivă a obţinut media minim 7 (şapte) la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante în baza căruia s-a transferat/titularizat în învăţământul preuniversitar sau dacă avea media minim 7 (şapte) la repartiţia guvernamentală.

  Comentariu de Denis | Mai 14, 2011 | Răspunde

  • de ce ma mir ?Si Daniel e in acesta situatie..si nu facem decat sa ne dam seama ca Romania cu legile ei,nu face decat sa ne transforme in capsunari caci invatamantul e de tot…..
   R: Art. 10. – (1) Ordinea ocupării posturilor didactice din învăţământul de stat este:
   a) transferarea personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin desfiinţarea unor unităţi şcolare; transferul se efectuează respectând prevederile art. 7, care se aplică în mod corespunzător;
   b) pretransferarea personalului didactic, la cerere, în aceeaşi localitate sau în localitatea unde îşi are domiciliul, respectând prevederile art. 7, ce se aplică în mod corespunzător;
   b1) pretransferarea la cerere şi transferarea personalului didactic disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin desfiinţarea unor unităţi şcolare se realizează şi din mediul rural în cel urban, dacă persoana respectivă a obţinut media minim 7 la concursul de titularizare sau dacă avea media minim 7 la repartiţia guvernamentală;
   b2) pretransferarea la cerere şi transferarea personalului didactic disponibilizat prin restrângere de activitate
   sau prin desfiinţarea unor unităţi şcolare se realizează şi între nivelurile de învăţământ, cu condiţia suplimentară a parcurgerii unui program de perfecţionare/formare continuă în ultimii 5 ani;
   c) detaşarea în interesul învăţământului, prin concurs specific;
   d) ocuparea, prin concurs, a posturilor declarate vacante;
   e) detaşarea, la cererea persoanelor interesate, prin concurs specific;
   f) ocuparea, prin concurs, a posturilor rezervate şi a posturilor rămase vacante în urma operaţiunilor prevăzute
   la lit. a)-e), prin suplinire, prin cumul sau prin plata cu ora, de către personal suplinitor, titular sau asociat.(Statutul personalului didactic)

   Comentariu de Denis | Mai 15, 2011 | Răspunde

 278. Buna ziua,
  Sunt profesor de engleza-germana.Sunt titular pe un post in urban.In anul scolar 2010-2011 am functionat detasat tot in urban(mi-am schimbat domiciliul in localitatea de detasare)
  Pentru anul 2011-2012 am participat la sesiunea de transfer prin pretransferare din luna aceasta si am optatat pentru ore la doua scoli tot in urban. Intrebarea mea este : acum sunt titular in orasul unde m-am mutat si cu domiciliul?? Sau la anul urmator incep iarasi cu dosarul??
  Va multumesc,cu deosebita stima.
  R: Definitiv.

  Comentariu de Vajaiala Romeo | Mai 13, 2011 | Răspunde

 279. Buna seara!
  Am o nelămurire în ceea ce privește detașarea in interesul invatamatului.Am nevoie de cererea de solicitare din partea scolii primitoare si/ sau de recomandarea Consiliului de Administratie?Care din cele doua? Ca la documentele necesare la dosar nu se vb de nicio cerere, decat pt cei ce vor detasare in alt judet. Va multumesc!
  R: Există cerere.(cereri mişcare personal)

  Comentariu de Georgeta | Mai 12, 2011 | Răspunde

 280. Buna ziua
  Daca 2 profesori solicita detasare in interesul invatamantului pe acelasi post (de lb. romana) , unul din ei e titular in scoala (pe lb franceza,dar are specializare romana-franceza) , iar celalalt e titular in alta parte si a mai avut detasare in ultimii 2 ani pe aceasta catedra cine va avea prioritate sau cum se va face departajarea?
  Va multumesc
  R: Art. 34. (1) Detaşarea în interesul învăţământului a personalului didactic titular în învăţământul preuniversitar se realizează în baza cererii scrise formulate de unitatea primitoare, la propunerea inspectorului şcolar de specialitate, pe postul didactic/catedra solicitat(ă) de unitatea primitoare şi cu acordul scris al persoanelor solicitate. Personalul didactic titular în învăţământul preuniversitar solicitat pentru detaşare depune un acord la inspectoratul şcolar pe raza căruia se află postul didactic/catedra, însoţit de actele certificate pentru conformitate cu originalul, prevăzute în acord.
  (2) Certificarea documentelor se face de către directorul unităţii de învăţământ în care solicitantul şi-a desfăşurat activitatea, sau, după caz, de către inspectorul şcolar cu evidenţa personalului didactic.
  (3) Concursul specific constă în analiza de către inspectorul de specialitate a curriculum-ului vitae, în care cadrul didactic solicitat îşi prezintă activitatea profesională, didactică şi ştiinţifică, susţinută prin documente justificative.

  Comentariu de elena | Mai 12, 2011 | Răspunde

 281. Buna-dimineata! care sunt actele acre se depun in dosar pt detasarea in interesul invatamntului? in ce perioada? multumesc!
  R: ANEXEZ, ÎN URMĂTOAREA ORDINE, actele CERTIFICATE pentru conformitate cu originalul de către
  directorul unităţii de învăţământ unde sunt titular(ă):
  1) acordul de detaşare al inspectoratului şcolar al cărui titular sunt (pentru candidaţii proveniţi din alte judeţe);
  2) curriculum vitae în care prezint performanţele profesionale, însoţit de documentele justificative;
  3) copii legalizate de pe actele de studii şi foia matricolă;
  4) acte doveditoare în situaţia schimbării numelui (dacă este cazul);
  5) copii de pe certificatele de obţinere a gradelor didactice;
  6) recomandarea consiliului/consiliilor de administraţie al unităţii/unităţilor de învăţământ la care am funcţionat în
  anul şcolar 2010-2011;
  7) copii ale deciziilor de detaşare din perioada 01.09.2005 – 31.08.2011 (dacă este cazul);
  8) adeverinţă de vechime în învăţământ;
  9) copie de pe buletinul/cartea/adeverinţa de identitate;
  10) adeverinţa de salariat a soţului/soţiei (cu specificarea clară a locului de muncă la care este încadrat(ă));
  11) copia certificatelor de naştere ale copiilor (dacă este cazul).

  a) înregistrarea, de către inspectorii de specialitate, a solicitărilor unităţilor de învăţământ;
  Perioada: 18-23 mai 2011

  Comentariu de emi | Mai 11, 2011 | Răspunde

 282. In anul scolar 2011-2012 voi avea 10 ore TC Sunt titular intr-o singura unitate.La sedinta de pretransfer am intentionat sa iau si o alta unitate care avea 8 ore si sa raman cu cele 10 ore la scoala unde sunt titular ,asa incat sa fiu titular in doua unitati.Nu s-a putut pentru ca trebuia sa fiu titular in doua unitati ,nu in una.Trebuia sa renunt la scoala unde sunt titular si sa iau alte doua scoli.Oare nu se stia acest lucru atunci cand am depus dosarul? Am dat banii degeaba pe xerox si pe legalizari .Multumesc.
  R: Art. 18. (5) În şedinţa publică de soluţionare a cererilor de pretransferare cadrele didactice titulare pot opta pentru catedre vacante în specialitate constituite, în concordanţă cu specializarea/specializările dobândite prin studii şi prevederile Centralizatorului, fără ore opţionale în una sau două unităţi de învăţământ ori din mai multe specializări, exceptând unităţile de învăţământ cu un singur rând de clase, unde se pot constitui catedre vacante cu 1-2 ore opţionale şi unităţile de învăţământ/clasele cu predare în regim intensiv/bilingv/în limbile minorităţilor pentru care se pot constitui catedre vacante pentru sesiunea de pretransferare cu 1-4 ore opţionale. Catedrele vacante de laborator tehnologic şi de instruire practică din cadrul stagiilor de pregătire practică pentru dobândirea calificării profesionale de nivel 2 nu se ocupă în sesiunea de transferare pentru restrângere de activitate şi pretransferare.

  Comentariu de Iancu Gheorghe | Mai 10, 2011 | Răspunde

 283. Buna ziua
  La dosarul pentru detasarea in interesul invatamantului trebuie sa mai anexez fisa de evaluare?
  R: Nu.

  Comentariu de elena | Mai 10, 2011 | Răspunde

 284. Va supun atentiei o situatie: o persoana este titulara in Turda, are domiciliu in Oradea(alt judet decat cel in care este titular) si este in restranere. Poate solicita un post in orasul Cluj?( deci in acelasi judet unde este titular, dar neavand nici domiciliul si nici postul de pe care e restrans in Cluj)?
  R: Art. 23. (1) d) în situaţia în care restrângerea nu poate fi soluţionată la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti, restrângerea de activitate se soluţionează la unităţi de învăţământ din alte judeţe, cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (2) din prezenta Metodologie, în ordinea descrescătoare a punctajului.

  Comentariu de Dana Ciolte | Mai 9, 2011 | Răspunde

 285. Buna ziua! Sunt educatoare titulara la o gradinita din Galati si am dorit o detasare in interesul invatamantului la o gradinita apropiata casei mele. Am vorbit cu directoarea Gradinitei 1, unde as fi dorit detasarea , si in conditiile in care, o educatoare care a fost lidera de sindicat pe judet a iesit la pensie din cursul anului scolar 2010-2011 (deci s-a eliberat un post), aceasta d-na dirctoare a spus ca nu exista post . Mentionez faptul ca directoarea a spus ca postul va fi ocupat de d-na lidera pentru ca are un dosar mult mai stufos decat al meu si are intaietate. Este corect acest lucru? Repet d-na lider este pensionara din anul scolar 2010-2011.
  detasarea am cerut-o pt anul scolar 2011-2012.

  Comentariu de Savin Emilia | Mai 9, 2011 | Răspunde

  • folositi si dvs aceleasi apelative ca nu e ea mai putin animal decat altii ..dati-o dracului ca prea le-am suflat la multi in fund ..la toti ex comunistii si lideri de ce dracu sunt . daca s-a facut o revolutie se mai poate face una .si daca tot sunteti animale asteptati-o la colt de strada , trimiteti scrisori de amenintare sau spargetii cauciucurile . e o dobitoaca daca nu stie sa vorbeasca cu oamenii si daca e asa atunci folositi terapii comportamentale . bine ca am scapat de Romania .

   Comentariu de cineva | Mai 11, 2011 | Răspunde

 286. Buna-dimineata!Ma doare sufletul ca va scriu aceste lucruri. In judetul Dambovita informaticianul Iamandi Emilia se adreseaza domnilor profesori cu apelativul „animale”, in conditiile in care oamenii stateau la coada pentru a depune dosarele pt completarea catedrelor. E inadmisibil ce se intampla!

  Comentariu de emi | Mai 6, 2011 | Răspunde

 287. Buna-ziua! sunt prof. titular prin concurs national. Potrivit noii Legi a educatiei mai ramane restrangerea de activitate? au aparut metodologii in acest sens? Multumesc!
  R: Nu se ştie nimic.

  Comentariu de emi | Mai 5, 2011 | Răspunde

 288. Buna seara.
  Va rog foarte mult sa imi transmiteti daca am sorti de izbanda in ceea ce priveste situatia de mai jos:
  Am depus la inceputul lunii aprilie la Inspectoratul Scolar Judetean din judetul in care locuiesc documentatia necesara pentru ocuparea in continuare a postului de profesor consilier scolar in cadrul scolii in care sunt detasata prin pretransfer de la o alta scoala (situata la circa 60 km in acelasi judet, dar unde figurez ca titulara pe post ).
  Eu am domiciliul in aceeasi localitate cu postul in care imi desfasor acum activitatea, respectiv unde sunt detasata de ceva timp .Zilele trecute am aflat ca acest post pe care eu sunt detasata este solicitat si de alta persoana, de profesie invatatoare la o scoala din acelasi judet, dar care are docmiciliul intr-o alta localitate fata de cea in care eu sunt detasata.
  Aceasta persoana a facut singura cerere de restrangere de activitate, in conditiile in care postul pe care-l avea nu se afla in aceasta situatie; de altfel, au fost anuntate alte persoane din aceeasi scoala in care ea isi desfasoara activitatea, ca li se va restrange activitatea,dar prin aceste persoane nu se afla si invatatoarea.
  Anexa la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5616/11.11.2010 metodologie privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar prevede in mod expres art.22(2) faptul ca “La ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante, în cadrul fiecărei etape, în ordine mai întâi în etapa de transfer ca urmare a restrângerii de activitate sau prin restructurarea reţelei şcolare şi, ulterior, în etapa de pretransfer la cerere, au prioritate cadrele didactice care sunt titulare în specialitatea postului/catedrei solicitat(e)”.
  In consecinta, va rog sa imi spuneti daca eu am prioritate fata de ea in ceea ce priveste obtinerea tilularizarii in locul in care eu sunt detasata.
  Va multumesc anticipat
  R: Nu am înţeles ce fel de cerere aţi depus în aprilie(cerere de transfer prin pretransferare bănuiesc).

  Comentariu de Nicoleta | Mai 3, 2011 | Răspunde

 289. Sunt titular intrun grup scolar cu vechime de 5 ani,titular,studii de lunga durata,zi,Master, curs de formare de 60 de credite transferabile in management educational, dupa noua lege a educatiei pot candida la functia de director?Multumesc de raspuns?
  R: Art. 257. — (1) Funcția de director și de director adjunct se ocupă prin concurs public de către cadre didactice titulare membre ale corpului național de experți în management educațional.

  Comentariu de alin | Mai 3, 2011 | Răspunde

 290. Buna seara! As dori sa stiu daca fiica mea,educatoare fiind,al doilea an de activitate,care a obtinut 9,40 la examenul de titularizare,post la sat,are sanse la pretransfer,la o gradinita de oras? Are punctaj foarte mic,datorita varstei,dar are oare vreo sansa in fata cadrelor didactice cu mare vechime si gradul unu?!participarile la unele concursuri,nu au fost ,,foarte ” punctate! Va multumesc,Ioana
  R: Speranţa moare ultima.

  Comentariu de Ioana Tudor | Mai 2, 2011 | Răspunde

 291. Buna ziua!
  Sunt titulara pe o catedra la un liceu din mediul rural si am peste 7 la titularizare.Am depus dosar ptr pretansfer si dupa punctaj am sanse sa iau catedra in oras in 3 scoli.Sunt foarte bulversata ptr ca nu as vrea sa risc deoarece nu stiu care va fi modalitatea de transfer din anul scolar viitor .Mentionez ca sunt titulara pe chimie orele sunt putine ,iar una din scolile din oras unde as putea ajunge se zvoneste ca se desfiinteaza.Ce ma sfatuiti ?
  sa risc sau sa stau linistita pe catedra mea.
  Multumesc!
  R: Trebuie să vă hotărâţi dumneavoastră.

  Comentariu de irina | Mai 2, 2011 | Răspunde

 292. Buna ziua!
  Sunt titulara pe Religie,la un liceu, am specializarea Teologie-Engleza, recent mi am mutat domiciliul in alta localitate, unde este un post de Engleza pe care l-as dori. la sesiunea de pretransfer suntem mai multi inscrisi , eu am fost evaluata pentru disciplina engleza, am un punctaj destul de mic deoarece am predat doar la 2 clase engleza, vreau sa stiu, avand in vedere ca sunt singura cu domiciliul in acel oras unde as dori postul, am prioritate sau nu in fata punctajului mai mare al celor care eventual l-ar solicita? V-as fi tare recunoscatoare pentru raspuns.
  R: Art. 24. (1) Pretransferarea se realizează, la cererea cadrului didactic, respectând condiţiile din prezenta Metodologie, în următoarea ordine:
  a) în aceeaşi localitate (comună, oraş, municipiu, municipiul Bucureşti), cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (2) din prezenta Metodologie, în ordinea descrescătoare a punctajului;
  b) în localitatea (comuna, oraşul, municipiul, municipiul Bucureşti) în care are domiciliul, cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (2) din prezenta Metodologie, în ordinea descrescătoare a punctajului;
  c) pentru apropiere de localitatea de domiciliu (comuna, oraşul, municipiul), cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (2) din prezenta Metodologie, în ordinea descrescătoare a punctajului.
  (2) Cadrele didactice titulare aflate în situaţiile de la alin. (1) lit. b) şi c) fac dovada domiciliului până la data depunerii dosarelor, conform Calendarului, cu buletin, carte sau adeverinţă de identitate.
  Cadrele didactice titulare aflate în situaţia de la alin. (1) lit. c) nu sunt condiţionate de domiciliul în localitatea unde solicită pretransferul, dar trebuie să aibă domiciliul în judeţul în care solicită pretransferul.

  Comentariu de Iulia Andreea | Aprilie 29, 2011 | Răspunde

 293. Buna ziua, am si o nedumerire. Termin o facultate cu o durata de 4 ani cu specializarea Ingineria si protectia mediului in industrie , si as vrea sa stiu, ca plan de rezerva, daca trebuie sa fac modulul psihopedagogic pt. a putea ocupa un post de profesor la un liceu care are aceasta specializare. Daca trebuie neaparat facut, avand vedere ca termin anul acesta studiile, pot aplica la concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante în învăţământul preuniversitar, in timp ce fac modulul psihopedagogic? Daca m-ati putea indruma, care sunt pasii mai exact, v-as fi recunoscatoare.
  R: (3) Absolvenţii învăţământului superior, mediu, postliceal sau ai şcolilor de maiştri pot ocupa posturi didactice/catedre în învăţământul preuniversitar, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, după cum urmează:
  a) absolvenţii cu diplomă ai ciclului I de studii universitare de licenţă sau ai ciclului II de studii universitare de masterat pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu, precum şi la anul de completare, cu condiţia deţinerii a minimum 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic; personalul existent în sistemul de învăţământ, care nu deţine cele 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică, este obligat să le dobândească în maximum trei ani;
  b) absolvenţii cu diplomă ai ciclului II de studii universitare de masterat pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul liceal, postliceal şi la anul de completare, precum şi în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu, cu condiţia deţinerii unei pregătiri psihopedagogice, care să corespundă unui număr de minimum 60 de credite de studii transferabile, programe de pregătire oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic; personalul existent în sistemul deînvăţământ, care nu deţine cele 60 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică, este obligat să le dobândească în maximum trei ani;
  c) absolvenţii cu diplomă ai învăţământului universitar de scurtă durată, care îndeplinesc condiţia prevăzută de art. 68 din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul gimnazial şi la anul de completare;
  d) absolvenţii cu diplomă ai învăţământului universitar de lungă durată, care îndeplinesc condiţia prevăzută de art. 68 din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pot ocupa posturi didactice/catedre, în concordanţă cu specializarea/specializările înscrise pe diploma/diplomele de studii, în învăţământul gimnazial, liceal şi postliceal, precum şi la anul de completare;

  Comentariu de Alina | Aprilie 21, 2011 | Răspunde

 294. nu este prioritar cel care este titular in specialiatatea postului conform art.22 ali. 2?

  Comentariu de marius | Aprilie 19, 2011 | Răspunde

 295. Exista o catedra de biologie la liceu iar pentru pretransferari isi depun dosarele un profesor care este titular pe protectia mediului si biologie si are punctaj de 80 puncte si un profesor titular pe o catedra de biologie la liceu si are punctajul de 60. Cine are prioritate sa ocupe aceasta catedra_
  R: Punctajul.

  Comentariu de marius | Aprilie 19, 2011 | Răspunde

 296. Buna ziua !
  Sunt profesor titular si in anul scolar 2011-2012 raman doar cu 5 ore . la nivelul judetului ilfov unde sunt titulara exista posibilitatea de formarea catedrei dar in2-3 scoli si acestea f.departe de domiciliul meu .
  Intrebare : pot sa -mi depun dosar pentru pretransfer in Bucuresti?(domiciliul meu este in Bucuresti?
  R: Da. Vorbiţi la ISMB.

  Comentariu de liliana dragomirescu | Aprilie 19, 2011 | Răspunde

 297. Buna seara! Am si eu o intrebare. M-am inscris anul acesta la sesiunea de pretransferari sperand sa prind un post mai aproape de casa. Am dubla specializare (invatator-educatoare) de aceea am depus cerere de participare la ambele sedinte publice. Insa ma roade ceva.Daca la prima sedinta aleg un post (invatatori), iar la adoau sedinta (educatori)se iveste unul mai apropiat de domiciliul decat cel ales anterior, pot sa fac o noua alegere?
  R: Nu.

  Comentariu de Stinghe Laura | Aprilie 18, 2011 | Răspunde

 298. buna ziua am si eu o intrebare:sunt educatoare titulara la o structura din cadrul scolii.colega mea de la centru titulara la aceeasi unitate participa la pretransfer vrea post in oras.daca eu vreau postul ei de la centru trebuie sa depun dosar/unii spun k nu dar daca cineva din cadrul sedintei publice cere acelasi post k si mine.
  R: Art. 19. (1) Posturile didactice/catedrele devenite vacante în timpul şedinţei publice de pretransferare, organizate la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, se includ în lista posturilor didactice vacante la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti şi se ocupă de personalul didactic titular participant la şedinţa publică. Fac excepţie posturile didactice/catedrele de la unităţile de învăţământ în care există restrângeri de activitate la specialitatea respectivă, dovedite prin adrese emise de conducerea unităţii de învăţământ. În acest sens, la cererea de înscriere, candidaţii anexează şi o adeverinţă care justifică situaţia postului propriu (structura pe ore şi discipline a catedrei, nivelul de învăţământ şi regimul de mediu).

  Comentariu de barjovanu ana | Aprilie 18, 2011 | Răspunde

 299. Buna ziua. Sunt profesor titular pe o catedra de chimie in localitatea de domiciliu si vreau sa ma transfer pe o alta catedra in acelas oras dar cu o viabilitate mai mare. Acest post il vizeaza si o alta colega titulara in mediul rural dar care are un punctaj mai mare decat al meu. Cine are prioritate: punctajul sau persoana care se transfera in interiorul aceleiasi localitati. Va multumesc.
  R: Art. 24. (1) Pretransferarea se realizează, la cererea cadrului didactic, respectând condiţiile din prezenta Metodologie, în următoarea ordine:
  a) în aceeaşi localitate (comună, oraş, municipiu, municipiul Bucureşti), cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (2) din prezenta Metodologie, în ordinea descrescătoare a punctajului;
  b) în localitatea (comuna, oraşul, municipiul, municipiul Bucureşti) în care are domiciliul, cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (2) din prezenta Metodologie, în ordinea descrescătoare a punctajului;
  c) pentru apropiere de localitatea de domiciliu (comuna, oraşul, municipiul), cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (2) din prezenta Metodologie, în ordinea descrescătoare a punctajului.
  (2) Cadrele didactice titulare aflate în situaţiile de la alin. (1) lit. b) şi c) fac dovada domiciliului până la data depunerii dosarelor, conform Calendarului, cu buletin, carte sau adeverinţă de identitate.
  Cadrele didactice titulare aflate în situaţia de la alin. (1) lit. c) nu sunt condiţionate de domiciliul în localitatea unde solicită pretransferul, dar trebuie să aibă domiciliul în judeţul în care solicită pretransferul.

  Comentariu de Mirela | Aprilie 16, 2011 | Răspunde

 300. Buna seara.
  Unde credeti ca as avea mai multa siguranta: intr-un Club al Copiilor sau pe o catedra cu titulatura pe 2 scoli. Mentionez ca specialitatea este Chimie si in prezent am titulatura in Club dar intentionam sa ma transfer in scoala. Va multumesc.
  R: Trebuie să vă hotărâţi.

  Comentariu de Lia | Aprilie 12, 2011 | Răspunde

 301. Buna ziua!
  Pot sa cer pretransfer in alt judet daca nu am inca domiciliul acolo?
  Multumesc!
  R: Întrebaţi la ISJ în judeţul în care doriţi să vă pretransferaţi.

  Comentariu de Georgeta | Aprilie 12, 2011 | Răspunde

 302. As avea si eu o intrebare.Sunt titulara pe un post de istorie dar orasul in care sunt titulara este departe de casa.Anul acesta termin insa a doua facultate (limbi straine). Conform noii legi as putea sa-mi schimb titulatura pe un post istorie-franceza la o scoala dintr-un sat mai aproape de locul meu de domiciliu? Mentionez ca orele de istorie si franceza din scoala la care as vrea sa ma transfer sunt detinute de suplinitori calificati.Daca s-ar putea care sunt pasii care ar trebui urmati. Va multumesc anticipat.
  R: Publicarea orelor vacante de către director şi ocuparea lor conform specializărilor obţinute prin diplomă de licenţă în concordanţă cu Centralizatorul.

  Comentariu de anastasia | Aprilie 12, 2011 | Răspunde

 303. Buna seara ! Am o rugaminte si in acelasi timp as dori o clarificare.Sunt invatatoare titulara,12 ani vechime impliniti, grad did.I si de o luna si 3 sapt ma aflu in concediu fara plata de 6 luni pt motive personale.Pt anul sc 2011-2012 s-ar putea sa fie un nr mai mic de posturi la inv. primar-nu e o certitudine, inca..Pot participa la vreo etapa de miscare ? Daca sunt in CFP nu intru in calcul ? In sept 2012 sunt afectata ?Atunci va trebui sa ma duc in alta parte ?? Ar trebui sa depun vreun dosar, cerere?Dati-mi un sfat ! Va multumesc anticipat.
  R: Să vă hotărâţi.

  Comentariu de Irina Mihai | Aprilie 10, 2011 | Răspunde

 304. Buna ziua
  Din august 2010 ma aflu in concediu de crestere a copilului. Sunt titulara la o scoala unde sunt probleme cu posturile cadrelor. Intre timp ne-am mutat in alt judet si as dori sa depun cererea de pretransferare, dar fara a incepe munca in septembrie 2011 ( mai pot sa stau acasa pana anul viitor).
  1. intrebare> Pot sa depun dosarul fiind in concediu de crestere a copilului, sau mai bine sa astept un an?
  2. interbare >Daca nu reusesc sa ma transfer in alt judet – exista posibilitatea de a pierde postul titular?
  R: 1. Da.
  2. Nu.

  Comentariu de Derzsi Erila | Aprilie 5, 2011 | Răspunde

 305. Buna ziua, am si eu o intrebare. Sunt absolvent al Liceului Pedagogic, ultimul an la facultate, sunt invatator titular, am Gradul I si 10 ani vechime. Pot ocupa un post de director intr-o scoala din mediul rural?
  R: Art. 21. – (1) Funcţiile de director şi de director adjunct pot fi ocupate de personalul didactic titular, având cel puţin gradul didactic II şi vechime la catedră de cel puţin 5 ani, care se distinge prin calităţi profesionale, manageriale şi morale.

  Comentariu de Ivanciu Cristian | Aprilie 5, 2011 | Răspunde

 306. Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste concediul fara plata.
  Sunt Profesor debutant suplinitor calificat, inscris la definitivat si urmez cursuri Masterale. In acest caz pot beneficia de concediu de studiu fara plata, conform legii, fara a deranja prea tare conducerea unitatii unde as dori si continuitatea pentru anul 2011-2012? Va multumesc astept raspunsul dumneavoastra.
  R: La ISJ.

  Comentariu de dmv | Aprilie 2, 2011 | Răspunde

 307. Buna ziua,
  Daca am 3 ani experienta ca profesor si definitivatul dat pot sa particip la concursul pentru ocuparea postului de director de scoala rurala?
  R: Art. 21. – (1) Funcţiile de director şi de director adjunct pot fi ocupate de personalul didactic titular, având cel puţin gradul didactic II şi vechime la catedră de cel puţin 5 ani, care se distinge prin calităţi profesionale, manageriale şi morale.

  Comentariu de nia | Aprilie 1, 2011 | Răspunde

 308. Va rog din sduflet, ajutati-ma si pe mine cu o informatie, nu mai inteleg nimic de pe site!!
  Sunt titulara de 5 ani, pe limba romana, la liceu. vreau sa ma mut undeva mai aproape de casa, pt ca fac o ora pana la liceul meu; mai am si probleme de sanatate care nu imi permit sa ma duc dminieata; caut deci un liceu sau scoala unde sa se invete dupa amiaza; unde pot gasi o lista cu posturile disponibile? caut de o saptamana si nu gasesc nimic, multumesc!
  R: Lista posturilor vacante/rezervate a fost publicată pe 30 Martie.(se găseşte la pretransfer/transfer)

  Comentariu de V. Claudia | Martie 31, 2011 | Răspunde

  • Va multumesc pentru raspuns. Am gasit lista aceea, dar cand am inceput sa dau telefoane la scolile respective, mi s-a spus, in foarte multe cazuri, ca nu mai sunt disonibile, ca au continuitati pentru ele, ca sunt rezervate,ca nu au catedre intregi si nu imi pot da 10 ore sau 8, etc.Apareau pe acea lista si cate doua catedre la acelasi liceu, iar la telefon, surpriza! Exista deja profesori pentru ele… Deci nu am rezolvat mare lucru, si ma gandeam ca poate se mai afiseaza altele, unde sa aiba si catedra intreaga si sa nu fie deja date; multumesc mult oricum.

   Comentariu de V. Claudia | Martie 31, 2011 | Răspunde

 309. Buna ziua
  Sunt profesor de Religie din anul scolar 2009-2010, pentru acest an am obtinut prin examen, suplinire a 16 ore la o scoala si completare de norma 2 ore la alta scoala. Pentru anul urmator (2011-2012) doresc continuitate pentru cele 16 ore la aceeasi scoala, dar conducerea scolii gandind ca ma insor si voi fi hirotonit preot si voi pleca a decis sa imi ofere continuitate doar pe 10 ore, restul orelor fiindu-i oferite ca plata cu ora titularei scolii. Spunandu-mi-se ca mi se ofera continuitate, totusi in Consiliul de administartie s-a votat asa cum v-am relatat. Pentru ca situatia mea nu este inca stabila si nu ma pot baza pe ceea ce va urma mai repede sau mai tarziu sa se intample, ce pot sa fac pentru a avea siguranta slujbei din prezent, pentru a primi continuitate pentru cele 16 ore castigate prin concurs de titularizare? Va multumesc anticipat si va salut cordial!
  R: (3) Cadrele didactice calificate cu statut de suplinitor, participante la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din iulie 2009 şi/sau din iulie 2010 care au obţinut minimum nota 5,00 (cinci) în specialitatea postului, au fost repartizate pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate prin suplinire în şedinţă publică organizată până la data începerii cursurilor, au avizul consiliului de administraţie/consiliilor de administraţie al/ale unităţii/unităţilor de învăţământ şi au calificativul/calificativele „Foarte bine” şi mai au cel puţin jumătate de normă în specialitate, pot solicita continuitatea pe post/catedră. Pentru aceasta, se adresează, în scris, conducerii/conducerilor unităţii/unităţilor de învăţământ până la data de 19 mai 2011, care comunică acordul/refuzul la inspectoratul şcolar în perioada prevăzută de Calendar. Dacă un post este solicitat de mai multe cadre didactice, pentru departajare se va lua în calcul nota cea mai mare de la concursul/concursurile susţinute în iulie 2009 şi/sau iulie 2010. La note egale se vor folosi criteriile din anexa nr. 2, parte integrantă din prezenta Metodologie. Consiliul/consiliile de administraţie al unităţii/unităţilor de învăţământ comunică în scris cadrelor didactice solicitante motivele acordului/refuzului continuităţii prin suplinire. Pentru a putea fi repartizate prin continuitate la suplinire, în baza notelor din iulie 2009 sau iulie 2010, cadrele didactice care participă şi la concursul din iulie 2011 trebuie să obţină minimum nota 5,00 (cinci) la disciplina corespunzătoare postului didactic/catedrei solicitat(e) pentru continuitate.

  Comentariu de Lactantiu | Martie 30, 2011 | Răspunde

 310. Buna ziua! Sunt profesor debutant, acesta fiind primul meu an de activitate, si nu prea cunosc procedurile. La scoala la care sunt suplinitoare de lb. romana, 9 ore sunt vacante, iar pe 9 ore( cu alte 9 de religie)exista un titular, detasat fiind in alta parte. Vreau sa stiu daca pot obtine cumva continuitate in aceasta unitate de invatmant. Multumesc!
  R: În principiu da.

  Comentariu de Simona | Martie 29, 2011 | Răspunde

 311. BUNA SEARA! As dori sa va intreb daca imi voi pastra titularizarea,in cazul in care am concediu fara plata,la cerere,pentru o perioada de un an sau doi,pentru a pleca in strainatate? Va multumesc!
  R: Concediul fără plată se acordă pe o perioadă de un an. Nu pierdeţi titularizarea.

  Comentariu de Tudor Ioana | Martie 12, 2011 | Răspunde

 312. Buna seara,sunt institutor l,titular; am absolvit Facultatea L.L.R.in iulie 2010,cu examen de licenta,iar anterior-Scoala Postliceala Pedagogica Bucuresti.Conform noii Legi a Educatiei,ar trebui sa am functia de Profesor inv.primar. D-l Director mi-a sugerat sa aduc Decizie de la ISJ,Ialomita.Cum sa procedez,deoarece este un drept castigat?! Va multumesc,cu respect,Ioana
  R: ISJ Ialomiţa vă poate lămurii sau Consilierul Juridic.

  Comentariu de Tudor Ioana | Martie 12, 2011 | Răspunde

 313. am restrangere partiala , mai am nevoie de 6 ore de specialitate (mi-au ramas in catedra 12). sunt titulara de 8 ani. nu stiu data de depunere a dosarului de restrangere partiala. pe 14 martie sau pe 22 martie?2011
  R: Dacă aveţi restrângere de activitate dosarele se depun în perioada 7-21 aprilie.

  Comentariu de manafu mariana | Martie 9, 2011 | Răspunde

 314. Buna seara!
  Am doua neclaritati pe care as dori sa mi le lamuriti.
  1. La noi la gradinita din cinci posturi raman doar patru. Posturile sunt in zone diferite (structuri), nu in aceeasi unitate, fiind gradinita de sat. Repartitia pe posturi(pe cele patru existente) se va face tinand cont de punctajul obtinut la nivel de unitate sau o face directorul dupa cum considera el?
  2. Cadrele didactice care au restrangere nesolutionata de anul trecut, dar care au lucrat in acest an pe o catedra rezervata, participa din nou la restrangere, sau raman cu punctajul obtinut anul trecut?
  R: Art. 4. (1) La nivelul unităţilor de învăţământ, încadrarea personalului didactic titular şi repartizarea cadrelor didactice titulare pe structuri se realizează de conducerile unităţilor de învăţământ, în baza documentelor de numire/transfer/dispoziţiilor de repartizare, cu respectarea prevederilor prezentei Metodologii.
  Constituirea posturilor didactice/catedrelor şi încadrarea cadrelor didactice pe posturi didactice/catedre se realizează asigurându-se, cu prioritate, continuitatea activităţii didactice de predare la aceleaşi clase sau grupe de elevi.
  În situaţia în care un post didactic dintr-o structură sau din unitatea de învăţământ cu personalitate juridică, după aplicarea principiului continuităţii activităţii didactice de predare la aceleaşi clase sau grupe de elevi, este solicitat de două sau mai multe cadre didactice titulare de aceeaşi specialitate, pentru departajare se aplică criteriile şi punctajele pentru evaluarea personalului didactic, prevăzute în anexa nr. 2 din prezenta Metodologie. Dacă rezultatul evaluării obiective nu conduce la departajare, se aplică, în ordine, următoarele criterii socioumanitare: apropierea de domiciliu; soţul/soţia să lucreze în învăţământ în aceeaşi localitate; soţ/soţie cu domiciliul în localitate; părinţi cu domiciliul în localitate; motive de sănătate care nu permit părăsirea localităţii; soţul/soţia să lucreze în învăţământ, alte cauze obiective dovedite cu acte, ca de exemplu: minori în întreţinere, părinţi bolnavi, proprietăţi imobiliare în localitate.
  Multumesc mult!
  2. Art. 27. (1) Pentru cadrele didactice titulare a căror restrângere de activitate, datorită comasării claselor/unităţilor de învăţământ sau desfiinţării unor unităţi de învăţământ, a fost rezolvată, după etapa de soluţionare a restrângerilor de activitate şi a pretransferărilor, prin detaşare în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate pe posturi/catedre din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, constituite din discipline conform actului de numire/transfer, în condiţiile în care la nivelul unităţii/unităţilor de învăţământ există post/catedră vacant(ă), inspectoratul şcolar emite decizii de transfer în unitatea/unităţile de învăţământ în care au fost detaşate, în specialitatea postului didactic/catedrei restrâns(e), începând cu 1 septembrie 2011, la solicitarea acestora, cu acordul consiliului/consiliilor de administraţie al unităţii/unităţilor de învăţământ şi aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar.
  (2) Cadrele didactice titulare aflate în situaţia de la alin. (1) se adresează în scris conducerii unităţii/unităţilor de învăţământ până la data de 4 martie 2011, care comunică acordul/refuzul pentru transfer la inspectoratul şcolar, până la data de 11 martie 2011. Consiliul/consiliile de administraţie al unităţii/unităţilor de învăţământ comunică în scris cadrelor didactice solicitante şi inspectoratului şcolar motivele acordului/refuzului transferului.
  Situaţiile transmise de unităţile de învăţământ la inspectoratul şcolar sunt analizate în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar care stabileşte lista finală a cadrelor didactice titulare pentru care se emit decizii de transfer în unitatea/unităţile de învăţământ în care au fost detaşate, în specialitatea postului/catedrei restrâns(e), începând cu 1 septembrie 2011.
  (3) Cadrele didactice titulare, a căror restrângere de activitate nu a fost soluţionată prin transfer în anii precedenţi, nu fac obiectul restrângerii de activitate la nivelul unităţii de învăţământ la care sunt titulare şi participă la sesiunea de transferare pentru restrângere de activitate şi pretransferare la nivelul inspectoratului şcolar, cu punctajul reactualizat, cu excepţia cadrelor didactice pentru care s-au emis decizii de transfer în condiţiile alin. (1)-(2).

  Comentariu de Carmen s | Martie 6, 2011 | Răspunde

 315. sunt prof. de ed.fizica cu studii de lunga durata, in 2009 am obtinut 8,40 la titularizare.Anul trecut am avut continuitate pe o catedra normata cu 8h,desi in toamna au fost 10-normata cu nr. minime de ore din reaua vointa a directorului,si binenteles fara orele de la ciclu primar.in anii urmatori voi avea post cu20 h.Pot sa ma titularizez conform noii legi?
  R: Acum nu.

  Comentariu de elena cretu | Martie 6, 2011 | Răspunde

 316. Ce norma didactica trebuie sa fie indeplinita pentru ca un post de profesor documentarist intr-o scoala generala cu un efectiv de 300 de elevi sa fie scos la titularizare?
  R: Art. 1 (36) Posturile didactice de profesor documentarist pot fi ocupate de absolvenţi ai învăţământului superior de lungă sau scurtă durată în profilul postului ori de absolvenţi cu diplomă ai cursurilor postuniversitare cu durata de cel puţin 3 semestre, aprobate în acest scop de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – studii aprofundate, studii academice postuniversitare, studii postuniversitare de specializare în profilul postului, care îndeplinesc condiţia prevăzută la art. 68 din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de absolvenţi cu diplomă ai ciclului I de studii universitare de licenţă sau au ciclului II de studii universitare de masterat, în concordanţă cu Centralizatorul. Norma didactică a profesorului documentarist se stabileşte conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a centrelor de documentare, aprobat prin ordin al ministrului, educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului.

  Comentariu de nia | Martie 4, 2011 | Răspunde

 317. Buna ziua!
  Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ca sunt bulversata…nu mai inteleg nimic,in ceea ce ma priveste.
  Sunt educatoare titulara la scoala de structura.La scoala cu PJ de care apartin ,o colega educatoare va iesi la pensie.
  INTREBARI:
  Cum procedez sa trec eu pe postul ei?-innainte sa fie scos la ISJ,pt.restrangere,
  pretransfer la cerere.
  R: Art. 4. (1) La nivelul unităţilor de învăţământ, încadrarea personalului didactic titular şi repartizarea cadrelor didactice titulare pe structuri se realizează de conducerile unităţilor de învăţământ, în baza documentelor de numire/transfer/dispoziţiilor de repartizare, cu respectarea prevederilor prezentei Metodologii.
  Constituirea posturilor didactice/catedrelor şi încadrarea cadrelor didactice pe posturi didactice/catedre se realizează asigurându-se, cu prioritate, continuitatea activităţii didactice de predare la aceleaşi clase sau grupe de elevi.
  În situaţia în care un post didactic dintr-o structură sau din unitatea de învăţământ cu personalitate juridică, după aplicarea principiului continuităţii activităţii didactice de predare la aceleaşi clase sau grupe de elevi, este solicitat de două sau mai multe cadre didactice titulare de aceeaşi specialitate, pentru departajare se aplică criteriile şi punctajele pentru evaluarea personalului didactic, prevăzute în anexa nr. 2 din prezenta Metodologie. Dacă rezultatul evaluării obiective nu conduce la departajare, se aplică, în ordine, următoarele criterii socioumanitare: apropierea de domiciliu; soţul/soţia să lucreze în învăţământ în aceeaşi localitate; soţ/soţie cu domiciliul în localitate; părinţi cu domiciliul în localitate; motive de sănătate care nu permit părăsirea localităţii; soţul/soţia să lucreze în învăţământ, alte cauze obiective dovedite cu acte, ca de exemplu: minori în întreţinere, părinţi bolnavi, proprietăţi imobiliare în localitate.
  Am sanse sa ocup eu acest post prin transfer in cadrul scolii?
  MULTUMESC!

  Comentariu de nicoleta | Martie 3, 2011 | Răspunde

 318. buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
  sunt profesor titular in concediu de cresterea copilului. la catedra ar trebui sa ma intorc in mai 2012. pot intra la restrangere in perioada concediului?
  mentionez ca mai este o titulara in scoala care are si cateva ore de alta disciplina pentru a=i completa norma.
  cand ma intorc la scoala in mai 2012 cum pot fi afectata? pana atunci colega mea poate fi tinuta in scoala prin diverse artificii-completarea normei cu ore de alta specializare- iar cand ma intorc eu, ne vom bate in punctaje….
  ma protejeaza legea in vreun fel? avand in vedere ca eu nu am acumulat punctaj, nu am facut activitati in acesti 2 ani de stat acasa.
  care va fi situatia posturilor noastre in septembrie 2012? care e procedura legala?

  multumesc mult
  R: Consultaţi consilierul juridic de la ISJ.

  Comentariu de cocu mihaela | Martie 2, 2011 | Răspunde

 319. Buna ziua, poate imi raspundeti si mie la intrebare. am dat concurs de titularizare in 2008, am lut 10, disciplina cultura civica. in prezent am post in 4 scoli. Ma pot titulariza conform art. 253? Mentionez ca postul pe care il ocup asa a fost publicat, in 2010, cu 4 scoli.Pe 10 ore am avut continuitate, restul de 8 le-am obtinut prin completare de continuitate, sedinte publice. multumesc!!!
  R: Nu.

  Comentariu de Gulea Constanta | Februarie 23, 2011 | Răspunde

  • De ce nu? La cutura civica de obicei nu se pot constitui catedre doar in doua scoli, e o situatie aparte,pe care instructiunile la art. 253 o omit. Multumesc.

   Comentariu de Gulea Constanta | Februarie 23, 2011 | Răspunde

 320. BIne,bine…dar cum ramane cu pretransferul la nivel de scoala.Mentionez ca nu mai sunt alte cereri.Multumesc!
  R: Lista posturilor vacante apare pe 30 Martie.

  Comentariu de NICOLETA JANTEA | Februarie 23, 2011 | Răspunde

 321. La sesiunea de pretransfer ,cine are intaietate?
  Eu pentru ca ma pretransfer la nivel de scoala?
  …sau restrangerea la nivel de judet?
  R: Art. 22. (1) Soluţionarea cererilor de transferare ca urmare a restrângerii de activitate sau prin restructurarea reţelei şcolare şi pretransferare se realizează în şedinţă publică organizată de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de mobilitate a personalului didactic, în perioada prevăzută de Calendar. În şedinţa publică se soluţionează în ordine, mai întâi cererile de transferare ca urmare a restrângerii de activitate şi ulterior cererile de pretransferare. Ierarhizarea cadrelor didactice, care participă la sesiunea de transferare pentru restrângere de activitate sau prin restructurarea reţelei şcolare şi pretransferare, se realizează pe baza punctajului rezultat din evaluarea activităţii, conform art.13 alin. (5) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, pe baza criteriilor menţionate în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta Metodologie. Cadrul didactic titular, care nu poate participa la şedinţa publică de soluţionare a transferărilor prin restrângere de activitate şi pretransferărilor, are dreptul să desemneze, prin procură notarială în original, un împuternicit care să-i reprezinte interesele.
  (2) La ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante, în cadrul fiecărei etape, în ordine mai întâi în etapa de transfer ca urmare a restrângerii de activitate sau prin restructurarea reţelei şcolare şi, ulterior, în etapa de pretransfer la cerere, au prioritate cadrele didactice care sunt titulare în specialitatea postului/catedrei solicitat(e).

  Comentariu de nicoleta | Februarie 22, 2011 | Răspunde

 322. Buna ziua!Cine ma poate ajuta cu un raspuns..
  Sunt educatoare titulara ,iar la scoala cu PJ(SCOALA DE CENTRU ),o colega va iesi la pensie cu data de 3 aprilie.
  Ce trebuie sa fac ,pentru a ocupa acest post?

  Va multumesc1
  R: Participaţi la sesiunea de pretransfer.

  Comentariu de NICOLETA JANTEA | Februarie 21, 2011 | Răspunde

 323. Buna ziua !!!
  Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema!!!
  Sunt profesor de istorie -geografie intr-o structura.
  In scoala PJ mai sunt doi profesori:unul de istorie si celalalt de geografie.
  Acum intram in restrangere de activitate .Sunt 12 ore de istorie,14 ore geografie si 5 ore cultura civica in ambele scoli.Cine intra in restrangere de activitate ?Eu am punctajul cel mai mare dar ceilalti doi spun ca eu trebuie sa plec deoarece am dubla specialitate.
  Multumesc foarte mult!!!
  R: Art. 15. (2) În cazul în care restrângerea de activitate vizează două sau mai multe persoane de aceeaşi specialitate, inclusiv cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar care ocupă funcţii de conducere, îndrumare şi control prin detaşare în interesul învăţământului, în afara situaţiei prevăzute la art. 13 alin. (3) din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare, se procedează la evaluarea obiectivă sau la organizarea unui concurs, conform hotărârii consiliului de administraţie, la propunerea directorului adjunct. Evaluarea, respectiv concursul, se realizează de către o comisie, numită de inspectorul şcolar general, al cărei preşedinte este inspectorul şcolar de specialitate. Din comisia de evaluare/concurs face parte, în mod obligatoriu, directorul unităţii de învăţământ. Evaluarea obiectivă, convertită în punctaj unitar stabilit de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, constă într-o inspecţie şcolară la clasă, cumulată cu: nivelul studiilor, gradul didactic sau titlul de doctor, media de absolvire, pentru stagiari, progresul şcolar al elevilor, activitatea didactico-ştiinţifică, lucrări ştiinţifice, studii, articole, programe şi manuale şcolare, material didactic omologat, experimente didactice. Dacă rezultatul evaluării obiective nu conduce la departajare, se aplică, în ordine, următoarele criterii socioumanitare: soţul/soţia să lucreze în învăţământ în aceeaşi localitate; soţ/soţie cu domiciliul în localitate; părinţi cu domiciliul în localitate; motive de sănătate care nu permit părăsirea localităţii, soţul/soţia să lucreze în învăţământ, alte cauze obiective dovedite cu acte, ca de exemplu: minori în întreţinere, părinţi bolnavi, proprietăţi imobiliare în localitate. Contestaţiile la rezultatul evaluării obiective se rezolvă conform art. 18 din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare. Concursul se organizează conform prevederilor art. 9 din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare. Contestaţiile la concurs se rezolvă potrivit dispoziţiilor art. 12 din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare. Reprezentanţii organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de ramură participă ca observatori la toate etapele pretransferării şi transferării pentru restrângere de activitate.

  Comentariu de LEURZEANU VASILE | Februarie 18, 2011 | Răspunde

 324. Bună ziua! Vă rog dinsuflet să-mi răspundeţi şi mie la următoarele întrebări:
  1. Sunt titulară la o şcoală- structură şi aş vrea să mă transfer(nu ştiu dacă este termenul potrivit)la scoala cu PJ de care apartin pe un post vacant, prin pensionare. Pot ocupa eu acest post, înainte de a fi declarat vacant la ISJ, pentru soluţionarea restrângerilor care au loc în alte unităţi şcolare?
  2. Cum procedez? Care este termenul în care se poate rezolva acaestă problemă?
  Vă mulţumesc!
  R: Încadrarea se face de către directorul unităţii de învăţământ.

  Comentariu de Maria Cristea | Februarie 15, 2011 | Răspunde

 325. Buna ziua,
  va rog sa-mi raspundeti daca la actualizarea deciziilor titularilor din scolile generale structura ale unor licee, pe noile decizii va apare nivelul cel mai inalt al unitatii pentru profesorii care indeplinesc conditiile de a preda la liceu? Acest lucru se realizeaza automat? Nu era normal ca profesorii scolii sa fie anuntati de catre manageri daca e cazul sa-si depuna o cerere in acest sens? Scoala a devenit structura a unui colegiu la 1 septembrie 2010. Multumesc!
  R: I. Ca urmare a restructurării reţelei şcolare, a transformării unor unităţi de învăţământ în unităţi de alt nivel şi a schimbării denumirii unităţilor de învăţământ, inspectoratele şcolare revizuiesc deciziile de restructurare a reţelei şcolare şi în baza acestora şi a art. 11 alin. (5) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, emit noi documente de numire pentru personalul didactic titular afectat de aceste schimbări.
  Pentru cadrele didactice titulare pe nivel gimnazial/şcoala de arte şi meserii în unităţi cu clase V-XII/XIII sau I-XII/XIII, care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. b2) şi art. 7 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, la solicitarea acestora, inspectoratele şcolare emit noi documente de numire în care se precizează nivelul cel mai înalt de învăţământ al unităţii, în funcţie de postul/catedra ocupat(ă).
  Perioada: 3-21 ianuarie 2011

  Comentariu de lucia | Februarie 11, 2011 | Răspunde

 326. Buna seara !

  Ma adresez dvoastra in speranta ca maputeti lamuri. Sunt profesor debutant, am intrat in sistemul de invatamant anul trecut si in acesti doi ani am obtinut peste 7 la examenul de titularizare. Postul pe care sunt acum este ocupat de un profesor care s-a detasat in alta parte. Noua lege a educatiei prevede ca cei care au obtinut in ultimii 3 ani cel putin 7 la examenul de titularizare pot ocupa postul pe care-l ocupa la scoala respectiva daca aces post e viabil si daca are acordul Consiliului de Administratie. Cum se considera ca este acest post ? Ma pot titulariza pe el sau e ocupat de dnul care s-a detasat ?Ce inseamna viabilitatea unui post ? Multumesc
  R: Postul este ocupat de titular. Acest post este considerat rezervat.

  Comentariu de Blajan Iuliana | Ianuarie 28, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s